Salata de papadie – de ce ar trebui sa o consumi mai des?

Vrei sa stii de ce salata de papadie este atat de des recomandata pentru sanatatea ta? Atunci haide sa descoperim impreuna beneficiile unei plante minunate. Sigur nu te gandeai in copilarie ca este atat de sanatoasa, dar uite ca lucrurile stau mult mai bine decat am fi crezut. Iar in Romania cresc o gramada de „buruieni” care ne pot ajuta sa avem o viata mai buna.

De ce salata de papadie este indicata si ar trebui consumata mai des? Pentru ca planta care creste la orice colt de strada abunda in vitamine si minerale.

Este bogata in vitaminele A, B, C si D. Ar fi indicat sa faci salate proaspete care sa contina simpla papadie, la care nu te asteptai sa aiba atatea proprietati curative.

Salata de papadie – proprietati si idei de retete

Desigur ca nu este mare lucru sa incluzi si aceasta „rucola” romaneasca in salatele tale. Dar pentru a fi siguri ca realizezi ceva gustos, iti dam cateva sugestii. Atentie de unde procuri papadia, ai grija sa o speli bine de tot si de preferat cumpara sau culege din gradini sau locuri amenajate.

Asa ca iata ce ar trebui sa includa salata ta cu papadie:

– sucul de la o 1/2 lamaie

– masline

– ulei

– ceapa ( daca vrei)

– bucati de parmezan deasupra, pentru un plus de savoare.

– eventual ridichi, rosii cherry, etc

Mod de prepare

Rupa cu mana frunzele si tijele de papadie (inclusiv florile se mananca) si adauga totul in bolul de salata. Poti sa mai adaugi salata verde si alte igrediente in plus. Dar nu uita de lamaie sau putin otet, pentru un gust desavarsit. Poti realiza si un dressing cu otet, daca nu iti place gustul simplu de papadie

Salata de papadie – prea ciudat?!

Stim ca s-ar putea sa ti se para cu totul iesit din comun sa mananci papadii, dar crede-ne pe cuvant, merita. In special daca vrei sa ai grija de sanatatea ta in mod natural. Lasa-ti creativitatea sa zburde si imbunatateste retetele cu ajutorul papadiilor.

Poti adauga si in ciorbe o mana de frunze de papadie, daca vrei sa variezi retetele. Daca esti fanul verziturilor, cu siguranta o vei adora.

Papadia – efecte detoxifiant puternic!

Sangele uman tratat cu compusii fenolici din papadie are o activitate antioxidanta mai puternica, ceea ce duce la prevenirea bolilor cauzate de stresul oxidativ. Studiile au mai aratat ca planta de papadie poate intari sistemul imunitar, care va lupta mai eficient impotriva infectiilor de tot felul.

Papadia sustine si sanatatea oaselor tale! Da, asa ca osteoporoza ar putea fi prevenita cu ajutorul acestei plante, arata cercetarile pe animale. Substantele continute de papadie au dus la inhibarea celulelor care cauzeaza osteoporoza. Inulina, calciul si vitamina K sunt, de asemenea, vitale pentru a sustine starea de sanatate a oaselor tale…totul despre beneficiile papadiilor aici >>>

5/5 (4)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *