Sindromul de oboseala cronica – simptome

In ziua de astazi, nu putini sunt oamenii care se confrunta cu sindromul de oboseala cronica, asa ca nu este un lucru pe care sa il ignori. Ca sa incepem cu inceputul, mentionam ca aceasta afectiune debuteaza, de obicei, cu o oboseala cronica sau o extenuare severa.

Aceste simptome nu te lasa in pace si desigur ca nu iti poti face treburile obisnuite. Este o afectiune periculoasa si nu trebuie ignorata. Pentru a se pune sindromul de oboseala cronica este necesar ca pacientii sa se confrunte cu aceste stari de aproximativ 6 luni. Din pacate, exista oameni care se confrunta cu aceasta situatie de ani de zile.

Multi medici considera ca aceasta nu este o boala in sine, iar din acest motiv acesti pacienti au dificultati chiar si in cadrul familiei. Nu vorbim despre o oboseala imaginara, este reactia organismului la anumiti factori din exterior sau de factura emotionala.

Sindromul de oboseala cronica – simptome

Si aceasta afectiune are simptomele ei, la fel ca si celelalte boli, asa ca nu ar trebui ignorate:

– stare de confuzie
– dificultati in procesul de concentrare
– pierderea memoriei
– durere in gat
– dureri articulare
– persoana nu se poate odihni
– dureri musculare, etc.

De asemenea, multi pacienti se confrunta si cu o frecventa cardiaca si o tensiune arteriala crescute. In general, studiile arata ca aceste persoane au varste cuprinse intre 25 si 45 de ani. Sunt mai multe femei care se confrunta cu sindromul de oboseala cronica. Exista si cazuri izolate cand copiii sau adolescenti sufera din cauza acestei afectiuni.

Remedii naturiste pentru sindromul de oboseala cronica

Desigur ca este recomandat sa fie consultat un medic in aceasta situatie, dar se poate apela si la remedii naturiste, la inceput. De exemplu, ginsengul este de mare efect in aceste situatii. Te vor ajuta sa te eliberezi de stres si sa dormi mai bine. Existe suplimente, tincuri, ceaiuri de plante. Ceaiuri recomandate pentru sindromul de oboseala cronica: tei, musetel, roinita, valeriana, etc. Se beau inainte de culcare.

De asemenea, alimentatia este foarte importanta, asa ca incearca sa nu mai consumi junk food, sucuri carbogazoare, dulciuri cu zahar. Axeaza-te pe fructe si legume si vei vedea efectele curand.

 

 

5/5 (4)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *