Diete care tin sub control aritmia

Poti tine sub control aritmia inimii tale, daca urmezi anumite diete. Aceste diete sunt propuse datorita nutrientilor pe care le contin. Inima, asemeni altor organe, are nevoie de anumiti nutrienti pentru a functiona corect si pentru a se mentine sanatoasa. Unele alimente si anumite stiluri de viata pot influenta negativ, sau pozitiv dupa caz, starea ta de sanatate.

Aritmia

Aritmia se refera la bataile inimii care sunt neregulate. Ea este o conditie medicala caracterizata de bataile inimii care sunt prea rapide, prea lente sau prea neregulate. Aceasta problema cardiaca se iveste ca urmare a unei nereguli inregistrate la nivelul impulsurilor electrice care stimuleaza bataile inimii. Atunci cand aceste impulsuri electrice sunt neregulate, bataile inimii sut neregulate si apare aritmia. Aritmia in sine, nu este considerata o afectiune care pune in pericol viata, dar anumite aritmii pot determina probleme grave precum infarctul, daca sunt nu sunt tratate la timp.

Diete si aliemente

1. Nucile

Nucile sunt prezente pe nenumarate liste cu alimente benefice pentru inima si creier. Asadar, nu este o surpriza faptul ca nucile sunt aliatul tau de nadejde si atunci cand vine vorba de tinerea sub control a aritmiilor.
Nucile sunt o sursa bogata de Omega-3 si acizi alfa linoleici. Fie ca doresti sa previi sau sa tii sub control aritmiile, consuma in mod regulat cateva nuci pe zi.

2. Pestele

Pestele este o sursa naturala de Omega-3. Uleiul de peste, fie el cod, somon, ton sau pesti locali tipici Romaniei, sunt o sursa bogata si naturala de omega-3. Uleiul de paste aduce cu sine si alte beneficii precum reducerea colesterolului si mentinerea unui sistem circulator sanatos.

3. Orezul salbatic

Orezul salbatic si produsele din cereale ingrale sunt o sursa bogata de magneziu. O singura cescuta de orez salbatic iti poate asigura 86 de grame de magneziu, ceea ce reprezinta o cantitate semnificativ de importanta pentru sanatatea ta. Magneziul joaca un rol de baza in ceea ce priveste sanatatea inimii, prevenirea si combaterea aritmiilor.

Persoanele care sufera de boli cardiace trebuie sa consume diete bogate in magneziu. Rolul magneziului este acela de a absorbi potasiul, in acest fel asigurand sanatatea muschiului cardiac.

4. Carnea de vita

Carnea de vita, consumata in cantitati moderate, este o sursa de sanatate. Acest tip de carne contine un compus care reduce semnificativ aritmiile.

5. Semintele de in

Una dintre metodlee naturale de a trata aritmiile este sa consumi seminte de in. Datorita valorii sale nutritive, semintele de in ajuta la o buna functionare a muschiului inimii si regleaza bataile reducand sau chiar eliminand complet aparitia aritmiilor.

6. Broccoli

Broccoli este o leguma bogata in nutrienti. Broccoli este o sursa bogata de calciu, asadar reprezinta o alegere potrivita daca doresti sa tratezi aritmiile. Pe langa aritmii, aceasta leguma ajuta la reducerea tensiunii arteriale, contine fibre care imbunatatesc digestia si ajuta la reducerea colesterolului.

7. Avocado

Avocado resprezinta o sursa vegetala, deosebit de sanatoasa, de grasimi. Inlocuieste untul si margarina cu avocado. Il poti pisa si amesteca cu ceapa si rosii, sau il poti consuma ca atare, pe paine, ca inlocuitor al untului.

 

5/5 (3)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *