Idei de cina pentru vara – ce sa mananci, ca sa te mentii in forma?

Aceste idei de cina pentru vara te vor surprinde placut, mai mult ca sigur. De ce? Pentru ca, pe langa faptul ca sunt dietetice, sunt si foarte gustoase si usor de preparat! Suna prea bine ca sa fie adevarat? Nu si in acest caz. Poti sa fii sigura ca exista idei de cina pentru vara care nu au mii de calorii, ba chiar din contra.

Atunci cand vrei sa fii sanatoasa si sa ai grija de trupul tau, va trebui sa faci anumite demersuri in acest sens. Unul dintre ele este acela de a introduce disciplina in viata ta. Nu iti imagina ca femeile suple nu au grija de corpul lor si toate vin de la sine. Doar in cazuri izolate se intampla asa…De cele mai multe ori, acele persoane au grija la ceea ce mananca si se asigura ca respecta cateva reguli de baza.

Mananca mai putin seara, se hidrateaza de-a lungul zilei si au grija sa faca miscare. Cum poti ajunge si tu acolo? In cele ce urmeaza te vom ajuta sa mananci mai bine, in special in sezonul cald.

Idei de cina pentru vara – ce sa mananci, pentru a avea grija de silueta?

Fructe de mare cu paste integrale. O portie de paste (neaparat integrale sau fara gluten) pot fi cea mai buna idee. Nu mananca mai mult de 350 grame la cina si asigura-te ca le prepari chiar tu. Poti pune pe gratar fructele de mare, le condimentezi bine si le amesteci cu pastele fierte in prealabil. Simplu si elegant, plus ca nu te vei ingrasa, atat timp cat respecti cantitatile. Adauga si o lingurita de ulei de masline la final si cateva frunze de patrunjel. Bineinteles ca aceste preparate pot fi servite si la masa de pranz.

Salata de ton cu ardei rosu, masline si porumb. Asigura-te ca nu adaugi mai mult de o lingurita de boabe de porumb, contin zahar, in majoritatea cazurilor. De asemenea, pune intr-un bol 150 de grame de ton, o mana de salata verde, putin ulei de masline, 1/4 ardei gras si 7-9 masline. Sunt de ajuns pentru cina aceste cantitati, mai mult ca sigur. Nu uita ca poti servi si rondele de ovaz brun sau tartine din secara integrala (nu mai mult de 1-2).

Salata mediteraneana (nu mai mult de 350 de grame):

Reteta specifica de salata greceasca (mediteraneana)

Ai nevoie de:

– o salata verde

– un castravete

– 6 rosii cherry

– 100 grame branza feta…continuarea aici >>>

Idei de cina pentru vara – preferi varianta vegetariana?

Idei vegane/de post – burrito vegetarian sau orez cu legume

Un burrito vegan sau vegetarian (de post) este extrem de usor de preparat. Iar daca iti place avocado, cu siguranta va fi pe gustul tau.

Ai nevoie de:

o lipie din faina integrala (de preferat)
100 grame fasole rosie fiarta
o fasie de ardei capia taiat marunt
sos de rosii cu putin chili (poti adauga tu, daca preferi mancarea picanta)
1/2 avocado taiat cuburi…continuarea aici >>>

Curry de naut vegan – un deliciu, ideal si pentru diete

Pentru ca are in compozitie si proteine, grasimi vegetale, dar si fibre, este ideal de servit la pranz, chiar daca tii dieta. Mai ales ca nu il vei manca cu paine, ci cu orez basmati sau integral (daca vrei sa slabesti mai repede, cel integral sau brun este ideal).

Ai nevoie de:

– 2 conserve de naut

– 2 cepe

– 5 catei de usturoi

– 1/2 lingurita de chili…continuarea aici >>>

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *