Reguli pentru o alimentatie sanatoasa

Fara doar si poate ca trebuie sa respecti anumite reguli pentru o alimentatie sanatoasa, daca vrei ca organismul tau sa fie puternic si rezistent in fata bolilor. Desigur ca pentru a mentine o stare optima de sanatate este necesar un efort sustinut din partea ta.

Desigur ca o nutritie bazata pe alimente de tip fast-food sau procesate nu iti va asigura necesarul zilnic de vitamine si minerale. Tocmai de aceea este necesar sa ai mai multa grija de acum incolo. Si tine minte: un trup sanatos va fi mult mai rezistent in fata provocarilor. Iar cel mai bine pentru tine este sa urmezi aceste reguli pentru o alimentatie sanatoasa, in acest fel sistemul tau imunitar va fi mai puternic ca niciodata.

Poti incepe prin a introduce mai multe fructe si legume proaspete in viata ta, cea mai buna decizie si cea mai simpla. Impuneti sa mananci 2 mere pe zi si un morcov crud, de exemplu. Nu este chiar asa greu, nu-i asa?

 

Reguli pentru o alimentatie sanatoasa – ce nu trebuie sa uiti:

1. Incepe dimineata…cu apa. Da, 2 pahare de apa plata pe stomacul gol vor face minuni pentru digestia ta, asa ca nu uita sa iti faci un astfel de obicei. Incepe cu o cana mare de apa si in timp vei reusi sa o bei si pe a doua. Vei reusi sa pierzi un kilogram doar in acest fel. De ce? Pentru ca vei intensifica tranzitul si vei elimina toate acele toxine care se incapatanau sa ramana acolo.

2. Nu traim ca sa mancam. Corect? Adica nu face un scop din a manca tot felul de alimente pe care le consideri delicioase, gustoase, savuroase, etc. Ai inteles ideea. Este foarte bine sa servesti o prajitura calitativa din cand in cand, dar incearca sa te detasezi de ideea de mancare. Chiar nu traim ca sa mancam, ci este exact invers, dupa cum bine stii deja.

Multe femei isi cauta refugiul in tot felul de preparate gustoase sau dulciuri, dar nu este o idee inteleapta. Te vei ingrasa in timp, plus ca iti ingreunezi digestia.

3. Lasa poftele la o parte. Una dintre acele reguli pentru o alimentatie sanatoasa arata ca este important sa mananci atunci cand ti-e foame. Nu de fiecare data cand vezi un preparat gustos. De multe ori mancam pe sistem nervos, ceea ce e total gresit, dand dovada de o vointa nu tocmai puternica. Impune-ti sa mananci doar cand ti-e foame, iar daca ti-e pofta de ceva, doar gusta. Si nu de fiecare data cand vezi un aliment gustos.

4. Mananca incet. De fiecare data, chiar si atunci cand mananci doar o supa. Este foarte important sa nu fim lacomi, in acest fel vom incetini digestia si tranzitul, ceea ce poate crea probleme in organism. Mananca lent, cu inghitituri mici si nu uita sa mesteci de cateva ori mancarea. Nu spune ca nu ai timp, sigur iti poti rezerva 15 minute pentru a manca in liniste. Este o chestiune de disciplina.

5. Nu mancati inainte cu 4 ore de culcare. Face parte dintre acele reguli pentru o alimentatie sanatoasa si nici nu este de mirare. Este clar ca atunci cand te culci cu stomacul plin sistemul tau digestiv mai trebuie sa „lucreze” ore bune, pentru a digera mancarea primita. Asa ca, in loc ca organele tale sa fie in stare de repaus, acestea vor lucra, ceea ce nu este deloc sanatos.

De asemenea risti sa te ingrasi din acest motiv. Si calitatea somnului este scazuta atunci cand te culci cu burta plina. Elimina acest obicei din viata ta.

6. Mananca alimente de calitate. Lasa la o parte chipsurile, covrigeii, produsele de patiserie, dulciurile procesate si tot felul de alimente nocive. Incearca sa mananci mai sanatos, cu multe legume si salate, de exemplu. Te vei simti mai bine in curand, iar schimbarile te vor uimi.

De asemenea, nu uita sa mananci cereale integrale si fructe, incepand cu micul dejun. Vei ramane uimita ce stare de satietate iti vor da. Ca gustare, poti manca o banana si o mana de migdale, pana la masa de pranz.

7. Tine cure de detoxifiere. Adica macar o zi pe saptamana consuma doar fructe si legume, in ce stare vrei tu. Dar atat, fara produse animale. Ai voie sa consumi ceaiuri si apa plata, cel putin 2 litri. Vei ramane uimita de starea de energie pe care o vei avea.

Printre acele reguli pentru o alimentatie sanatoasa poti introduce si postul, practic. Dar tinut intr-un mod corect, nu consumand paine cu zacusca si fasole cat e ziua de lunga…In acest fel rezultatele nu vor fi tocmai favorabile.

Reguli pentru o alimentatie sanatoasa – sfaturi utile

Incearca sa introduci in viata ta aceste sfaturi simple, vei vedea ca va merita efortul, iar tu te vei simti si vei arata mai bine ca oricand.

Renunta la produsele procesate, in special cele cosmetice si alege unele calitative, axate pe ingrediente naturale. Chiar daca sunt mai costisitoare poti fi sigura ca faci o investitie pe termen lung, pentru ca ai nevoie de sanatatea ta pe tot parcursul vietii…

Nutritia este strans legata de declansarea anumitor boli nocive, asa ca fereste-te. De asemenea, lasa la o parte stresul si agitatia, acestea fiind la fel de periculoase pentru organismul tau. Bucura-te mai mult de viata, mananca sanatos si lasa grijile, te vei simti de o suta de ori mai bine!

 

5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *