Ceaiul de macese, un adevarat miracol. De ce sa il consumi mai des

Ceaiul de macese este recomandat in nenumarate situatii si poate ca nu stiai pana acum, dar are foarte multe efecte benefice asupra sanatatii tale. Asa ca ar fi cazul sa il consumi mai des, vei afla imediat de ce.

Desigur, iti vom reaminti si de dieta cu macese, foarte utila femeilor care vor sa slabeasca cateva kilograme, intr-un mod sanatos.

Pentru a pierde 3-4-5 kilograme, tot ceea ce trebuie sa faci este sa adaugi in dieta ta si ceaiul de macese. Vei vedea ca nu este un lucru prea complicat. Ai nevoie de putina disciplina si rabdare.

In afara de faptul ca te va ajuta sa slabesti, mai poate fi util si in alte cazuri, fiind una dintre acele licori „miraculoase”. Este foarte util in tratarea racelilor si a gripelor de orice fel, asa ca nu iti va mai fi teama de sezonul rece. De asemenea este recomandat si celor care au deficienta de vitamine si minerale, avand in vedere ca macesele abunda in acestea.

Sunt o sursa minunata de vitamine si minerale, precum A, B1, B2, B3, C, K si E. De asemenea, vei regasi si mineralele: calciu, magneziu, fier, mangan, zinc. De aceea pot preveni cu usurinta foarte multe boli si afectiuni, in special virozele.

Ceaiul de macese – cand si de ce ar fi cazul sa il consumi:

 

1. Daca suferi din pricina afectiunilor cardiovasculare. Te va ajuta sa mentii elasticitatea vaselor de sange si va preveni infarctul, asa ca nu ezita sa consumi cel putin 2 cani pe zi. De asemenea, te poate ajuta sa tii tensiunea sub control, asa ca cei care sufera din pricina tensiunii arteriale ridicate ar trebui sa il bea cat mai des.

2. Daca esti foarte obosit. Da, ceaiul de macese are efect de tonic si energizant gratie vitaminelor continute. Asa ca mai uita de cafea si bea mai mult ceai, vei vedea efectele benefice mai repede decat ai crede.

3. Daca suferi de dureri. Fie ca vorbim de migrene, dureri de dinti, etc. Crizele biliare pot fi de asemenea calmate cu ajutorul acestui ceai. Cei care sufera de insomnii si stari de nervozitate ar trebui sa bea cel putin o cana de ceai de macese, pe zi. Poate actiona si ca un calmant.

4. Daca ai pietre la rinichi. Poate ca nu se numara printre primele optiuni de ceaiuri, atunci cand vorbim despre pietrele la rinichi. Are efect diuretic, asa ca va fi util in aceste situatii. Alte ceaiuri pentru eliminarea nisipului si a pietrelor de la rinichi sunt: ceaiul de cozi de cirese si matasea porumbului. Nu uita sa consumi cat mai multe lichide, daca ai probleme cu rinichii.

5. Daca vrei ca tenul tau sa fie mai sanatos. Sigur ai vrea ca pielea ta sa fie mai hidratata, asa ca ceaiul de macese este chiar recomandat, in aceste cazuri. Si cele care sufera de acnee ar trebui sa isi tamponeze tenul cu ceai de macese, zilnic.

6. Daca vrei sa slabesti. Nu uita sa bei cel putin 2 cani de ceai de macese pe zi, te va ajuta sa elimini surplusul mai repede decat ai crede.

7. Daca vrei sa ai grija de cei mici. Ceaiul de macese ar trebui consumat si de catre copii, mai ales atunci cand se afla in perioada de crestere. Vor avea o imunitate mai puternica si vor raci mult mai rar. Daca vrei sa ii convingi sa il bea mai usor, pune o lingura de miere in ceai, vor fi incantati.

Ceaiul de macese – cum sa il prepari, retete simple si rapide

In primul rand, poti pregati ceai chiar si cu macesele crude. Ai nevoie de 2 linguri de macese, pe care le vei marunti si le vei pune intr-o cana cu apa calda. Se lasa la macerat timp de 6-7 ore si se strecoara continutul, apoi.

A doua reteta este ceaiul de macese traditional, adica cu fructe uscate. Se vor pune 3 linguri de macese la un litru de apa, care se va strecura ulterior. Nu este indicata fierberea maceselor, in acest fel isi vor pierde din proprietati.

Consuma mai des aceasta bautura si altele similare, iar sistemul tau imunitar va fi mai puternic ca niciodata.

 

4.82/5 (28)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *