Dieta cu macese, slabesti natural

Dieta cu macese este una mai putin cunoscuta, majoritatea oamenilor fiind de parere ca acestea sunt mai degraba un remediu natural, in caz de raceli sau astenii. Ei bine, se pare ca macesele au si rolul de a te ajuta sa slabesti cateva kilograme.
Desigur, pentru a reusi acest lucru, este necesar sa urmezi cateva sfaturi simple. Dar s-ar putea sa te bucuri ca ai ales aceasta metoda. Ce continut au macesele? Abunda in vitamine, minerale si antioxidanti, acestea facilitand si eliminarea tuturor substantelor nocive din organism. Ba mai mult decat atat, vor preveni si depunerea tesutului adipos.

In afara de faptul ca te pot ajuta sa slabesti, o dieta cu macese pot sustine vindecarea si prevenirea altor afectiuni. La ce sunt bune macesele? Au capacitatea de a regla digestia, de a fixa calciu in oase, de a stimula imunitatea si de a proteja organele interne.

Pentru a pierde 3-4-5 kilograme, tot ceea ce trebuie sa faci este sa adaugi in dieta ta si ceaiul de macese. Vei vedea ca nu este un lucru prea complicat. Ai nevoie de putina disciplina si rabdare.

Dieta cu macese si beneficiile sale asupra sanatatii

– Sunt o sursa minunata de vitamine si minerale. Asa cum ti-am spus si mai devreme, abunda in vitamine: A, B1, B2, B3, C, K si E. De asemenea, vei regasi si mineralele: calciu, magneziu, fier, mangan, zinc. Dupa cum vezi, ai toate motivele sa le consumi. Avand proprietati detoxifiante, aceste fructe te pot ajuta sa elimi toxinele si sa pierzi in greutate.

– Pot imbunatati digestia. Regleaza tranzitul intestinal si previn constipatia, asa ca este cazul sa le consumi mai des. Pot preveni depunerea grasimilor si reduc nivelul colesterolului din sange. Gratie substantelor continute, sustin o stare psihica de bine, asa ca vor fi un real suport in cadrul regimurilor de slabire.

Dieta cu macese – cum se tine

Asa cum am specificat si mai devreme, pentru a te bucura de beneficiile acestui regim, este indicat sa consumi ceaiul de macese. Cum se prepara acesta? Se lasa la macerat in jur de 5 linguri de praf de macese intr-o cana cu apa rece, timp de 8 ore. Dupa aceea, se va filtra lichidul. Planta ramasa dupa aceasta procedura se va fierbe cateva minute in 250 ml de apa. Se va lasa la racit. Dupa aceea, se amesteca apa ramasa cu lichidul obtinut prin fierbere si se bea pe tot parcursul zilei.

IMPORTANT! Practic, se va consuma in jur de 500 ml – 1 L pe zi, timp de 1 o luna si jumatate.

Desigur, exista si varianta simpla, in care adaugi peste o lingura de macese zdrobite o cana fierbinte de apa. Se lasa un sfert de ora la infuzat, dupa care se strecoasa si se consuma. Se vor evita semintele maceselor, care pot provoca alergii.

Daca vrei rezultate foarte bune, nu uita sa consumi alimente sanatoase in aceasta perioada. De asemenea, sportul nu trebuie sa lipseasca din regimul tau de viata.

 

 

 

 

Evaluarea acestui articol

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *