Dieta de primavara 2022 – ce sa mananci?

O dieta de primavara poate fi cea mai buna idee si in 2022. Si nu ne referim aici strict la un regim alimentar de slabire. Ci mai degraba vrem sa te pregatesti pentru meniuri mai usoare, demne de sezonul cald.

Poate ca in timpul iernii ai consumat mai multe leguminoase, carnuri si lactate. Asa ca este momentul pentru un detox. Iar aici intervine dieta de primavara pe care ti-o propunem in cele ce urmeaza.

Asadar, in urmatoarele 10 zile vei renunta la produse procesate, greu de digerat si te vei axa pe un consum ridicat de fructe, legume, seminte, nuci si salate proaspete. Nu doar ca te vei simti mult mai bine, dar probabil ca si trupul tau va incepe sa arate altfel.

Dieta de primavara in 2022 – smoothie si iarasi smoothie

Ti-am mai vorbit despre aceste bauturi care se prepara rapid, din tot felul de fructe si legume. Asa ca este momentul ideal sa le introduci in alimentatie. Un smoothie merge de minune si ca gustare sau in loc de micul dejun, daca nu poti manca de dimineata.

Poti realiza smoothie-uri din banane, frunze de spanac, fructe de padure, lapte vegetal, fructe de goji, mere, etc. Va fi delicios, nutritiv si poti sa-l savurezi si la serviciu. Il poti depozita pentru o zi, la frigider.

Smoothie de slabit cu banane si miere

Ai nevoie de:

1/2 banana

250 ml lapte proaspat (sau vegetal, mai sarac in calorii)

o lingurita unt de arahide…continuarea retetei + alte retete de smoothie pentru slabit aici >>>

Dieta de primavara 2022 – ce sa mananci?

Vei urma o dieta de primavara cat mai curata, asa ca va fi necesar sa mananci sanatos. La micul dejun poti opta pentru cereale cu lapte vegetal, nuci si fructe de sezon. Alte optiuni – omleta si salata de cruditati, avocado cu paine integrala prajita si salata de rosii.

La pranz – o supa crema de legume sau ciuperci, peste la gratar cu sparanghel, mancare de spanac si putina branza, salata de ton, mancare de linte, fasole, mazare, etc. Deci, cu cat mai putina carne si cat mai multe legume. Nu uita sa adaugi o salata verde sau muraturi, la fiecare masa.

La cina – salata greceasca, salata de vinete cu rosii, branza feta si rosii cherry, 2 felii de paine integrala. Seara, poti sa mai consumi o portie mica de paste cu legume, peste cu legume la cuptor, cartofi dulci cu branza feta.

Variaza aceste alimente si nu uita de cele 2 gustari ale zilei. Atunci poti manca un fruct, seminte, migdale, un iaurt, un smoothie, etc. Desigur, nu trebuie sa fie portii generoase, in acest caz.

Meniu de post sau vegan – care este cheia succesului?

Sa mergi la cumparaturi si sa fii aprovizionata, in primul rand. Adica planifica mesele si gandeste-te cam ce ai vrea sa mananci, de-a lungul unei zile (sau mai multe). In acest mod vei avea la indemana toate acele alimente grozave si nutritive, pentru mese delicioase, de post!

Meniu de post/meniu vegan:

Mic dejun: 2 felii de paine integrala, unt de arahide, un fruct la alegere, cateva curmale/ 2 felii de paine integrala, 1/2 avocado, ciuperci rumenite la gratar (le poti pune pe gratar de seara, cu sare si piper, prepara pt mai multe zile)

Gustare: un smoothie/ o mana de migdale/ un ceai verde cu 2 biscuiti din faina integrala...vezi meniul complet aici >>>

5/5 (6)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *