Gem de gutui fara zahar. Plus o reteta surpriza!

Daca si tu ai vrea sa faci gem de gutui fara zahar, avem vesti bune pentru tine. Toamna aceasta vei invata o reteta noua care te va incanta. Si nici nu este de mirare. Gustul copilariei poate fi adaptat, fara doar si poate, pentru a fi mai sanatos.

Traim intr-o lume in care zaharul pare sa fie noul drog. Asa ca trebuie sa facem ceva, pentru a nu periclita starea de sanatate. Zaharul ne poate afecta serios, pentru ca ne creaza o stare de aciditate in corp. Si ce crezi? Aceasta poate conduce la nenumarate boli la care nu te-ai fi asteptat.

Asa ca o reteta de gem de gutui fara zahar este mai mult decat binevenita. In special daca ai copii carora vrei sa le oferi ceva sanatos. Dar haide sa vedem cum se prepara aceasta varianta aparte a gemului.

Cel mai important este ca fructul sa-si mentina proprietatile, pentru a fi sigura ca iti confera vitaminele si mineralele la care aspiri, pentru o viata mai buna.

Gem de gutui fara zahar – te vei indragosti de acesta

Asa ca pregateste-te sa prepari cele mai delicioase clatite, care vor fi o gustare excelenta si chiar un mic-dejun pe cinste. Daca vrei sa urmezi stilul american, in special in diminetile de weekend.

Beneficiile gutuilor, ce trebuie sa stii

– contin fibre din belsug, asa ca daca ai probleme cu tranzitul trebuie sa le introduci in dieta ta zilnica. Macar atat cat dureaza toamna- au rolul de a reduce colesterolul “rau”, gratie mineralelor continute.

Inima ta are nevoie de asa ceva, asa ca nu uita sa le consumi in stare naturala. Compoturile nu sunt la fel de eficiente- stai departe de bolile cronice, cu ajutorul antioxidantilor continuti de aceste fructe.

Beneficiile gutuilor sunt utile si pentru aceia care vor sa se fereasca de cancer, boli de inima, diabet, etc

– indicate si in cazurile de anemie, acestea continand fier…citeste mai multe despre gutui aici >>>

Gem de gutui fara zahar – RETETA

INGREDIENTE

  • 7 gutui mari
  • 1,5 cutie glucoza pudra
  • scortisoara, dupa gust

Mod de preparare

In primul rand, vei curata bine gutuile si le vei rade. Pui continutul intr-un bol alaturi de restul ingredientelor, pret de 2 ore. Apoi se va da la fiert, la foc potrivit, tot in jur de 2 ore, pana cand se duce zeama si se ingroasa compozitia. Se pune apoi in borcane de sticla si la frigider, in cele din urma.

O bunatate de gem, pe care il poti savura la orez cu lapte, in clatite, placinte si in muulte alte situatii.

In general, gemurile fara zahar vor avea la baza un inlocuitor, cum este si mierea.

Gem de gutui fara zahar versus gem de mure, tot fara zahar!

Ca bonus, va prezentam inca o reteta de gem fara zahar, care sigur va incanta intreaga familie.

Gem de casa din mure si piersici

Ingrediente

  • 200 grame de mure
  • o piersica decojita si tocata marunt
  • 3 linguri de miere
  • o lingura de zeama de lamaie

Mod de preparare

Vei pune intr-o oala murele, piersica si zeama de lamaie. Cand incepe sa fiarba, pasezi totul cu furculita, pana devine un amestec fin. Pune si mierea amesteca putin si inchide focul. Lasa sa se raceasca cateva minute apoi pune totul intr-un borcan si inchide-l. Consuma-l pe parcurul a 14 zile, vei obtine o bunatate de gem!

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.