Tenul gras – cum sa il tii sub control cu remedii naturiste

Tenul gras poate fi o adevarata provocare pentru o femeie, asa ca astazi vom afla cum poti sa tii sub control totul. Iar vestile bune nu se opresc aici. Vom descoperi impreuna remedii naturiste, mult mai eficiente si sanatoase decat restul.

Asa ca este momentul ca tenul gras sa nu mai fie o problema in viata ta si sa incepi sa fii tu cea care controleaza situatia. In primul rand, iti sugeram sa incerci un demachiant pe baza de ulei, pentru a scapa de sebum si machiaj.

De asemenea, iti recomandam sa folosesti produse cat mai naturale, fara miros, iar creme trebuie sa fie speciale pentru tenul gras. Din fericire, in ziua de astazi sunt sute de produse de acest gen care iti pot face viata mai frumoasa. Tine minte ca mierea, ceaiul verde, papaya, etc sunt ingrediente perfecte pentru prevenirea tenului gras.

Asa ca asigura-te ca produsele tale le contin. Este important sa ai obiceiuri sanatoase pentru a scapa si preveni aceasta situatie dificila. In special ca tenul gras este mai sensibil si predispus acneei si altor afectiuni similare.

Tenul gras – ce este de facut?

Asa cum am precizat si mai devreme, este important de inteles ca ai nevoie de o ingrijire speciala. Asadar, scopul va ramane un control mai bun al sebumului. Ai nevoie de o solutie de curatire pe baza de…ulei! Da, ai citit bine, tenul tau uleios are nevoie de asa ceva, in pofida aparentelor.

Are rolul de a curata exceptional praful acumulat si machiajul si distruge sebumul. Asa ca ar fi cazul sa cumperi unul.

Daca vrei o alternativa naturala, incearca uleiul de catina, excelent in preventia sebumului. Alta alternativa minunata este uleiul de jojoba, care reduce productia de sebum. Asa ca ar fi o idee excelenta sa aplici aceste uleiuri, care vrei tu, in fiecare seara. Asteapta o luna pana sa observi cele mai bune rezultate.

Sfaturi din medicina traditionala indiana (Ayurveda) pentru tenul gras

Nu te spala pe fata mai des de 2 ori pe zi. Chiar daca vei fi tentata sa faci asta, in special cand tenul este foarte gras, incearca sa te abtii. Nu vei face altceva decat sa indepartezi uleiurile naturale, plus ca vei incuraja productia de sebum. Este indicat sa te speli pe fata dupa ce folosesti uleiurile de curatare mentionate mai sus. Nu dupa uleiurile esentiale! Ne referim strict la acele produse de curatare pe baza de ulei, nu la uleiul de catina efectiv, acesta nu trebuie curatat. Desigur, acesta nu este un demachiant ci doar un produs eficient pentru tenul gras.

Evita produsele cosmetice pe baza de benzoyl peroxide sau acid salicylic. Chiar daca au rolul de a combate acneea, usuca pielea extrem de tare. Este bine sa le folosesti doar local, pe zona strict afectata de un cos, nu pe toata suprafata tenului.

Tenul gras – nu uita sa folosesti masti faciale

Masti speciale pentru tenul gras. Dar care sa aiba la baza ingrediente naturiste si cat mai putine chimicale! Este bine sa le aplici chiar si de 2-3 ori pe saptamana, pentru a fi sigura ca elimini sebumul si mizeria care se depune in pori. Daca vrei ca masca ta sa fie super eficienta, fii sigura ca contine acid hialuronic si acizi alfa hidroxizi (AHA). Aceste substante au capacitatea de a elimina productia exagerata de uleiuri de la nivelul tenului tau.

Daca vrei sa le prepari chiar tu, iata cateva idei de masti 100% naturale, dar super eficiente:

Masca cu papaya

Pielea ta va radia, pur si simplu. Se pare ca studiile sustin ca papaya are capacitatea de a elimina uleiul, dar si bacteriile. Reduce si melanina, dar in niciun caz nu va lasa pielea uscata. Pur si simplu zdrobeste fructul si foloseste-l pe post de masca sau cleanser.

Albus de ou si lamaie

Se pare ca acest amestec va inchide porii, asa ca amesteca un albus cu o lingura de suc de lamaie si aplica pe tenul gras. Lasa sa actioneze pret de 10 minute.

Hidrateaza tenul. Chiar si pielea grasa are nevoie de hidratare, asa ca nu neglija procesul. Daca pielea este uscata glandele sebacee vor „munci” si mai mult, asa ca nu vrei sa risti. Foloseste o crema super usoara, fara miros, pentru a nu incarca si mai mult porii.

Tenul gras – nu uita de miere

Mierea, un remediu general pentru piele. Da, va reduce sebumul, hidrateaza pielea si distruge bacteriile care cauzeaza cosuri. Poti sa adaugi putina miere in masca ta. Poti sa adaugi si local, atunci cand ai un cos sau poti pune un strat subtire inainte de a te spala pe fata. Lasa sa actioneze cateva minute si spala bine tenul.

Foloseste un tonic pe baza de ceai verde. Vor indeparta uleiul, iar cele care au la baza ceai verde vor controla inflamatiile, sebumul si alte bacterii. Desigur ca poti prepara chiar tu acest tonic. Adauga cateva frunze de ceai verde in apa calda si pune continutul intr-un recipient cu pulverizator. Poti folosi zilnic, in special dupa ce cureti bine tenul.

Exfoliaza cu fulgi de ovaz sau migdale, in fiecare saptamana. Pielea are nevoie de exfoliere, in special tenul. Ovazul si migdalele vor ajuta enorm sa scapi de bacterii si pori infundati. Combina oricare dintre ele cu putina miere si maseaza tenul usor. Dupa aceea spala-te bine si bucura-te de un ten mai curat.

Nu uita ca tenul gras este legat si de nutritie, asa ca incearca sa mananci cat mai sanatos si, fara prea multe prajeli, dulciuri si ciocolata. Alege mai des fructele si legumele, cu siguranta te vei bucura de aceasta decizie.

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *