Ceaiul alb – aliatul tau in cura de slabire

Despre ceaiul alb nu am mai discutat, dar este momentul sa o facem avand in vedere ca poate aduce nenumarate beneficii. In primul rand, poate fi aliatul femeilor care vor sa slabeasca. De ce? Pentru ca are in compozitie cafeina si catehine, care vor favoriza procesul slabirii. Mai ales ca ceaiul alb este putin procesat, in special atunci cand il cumparam din surse sigure.

Ceaiul alb va favoriza formarea tesutului adipos si te va ajuta sa arzi kilogramele in plus. Este demn de precizat ca acesta poate conduce si la absortia corecta a caloriilor, plus ca imbunatateste procesele metabolice.

Sa slabesti nu este mereu usor, dar daca ai cativa „aliati” importanti langa tine, cu siguranta vei reusi. Ceaiul alb este unul dintre ei, asa ca te va sustine. Alaturi de o dieta echilibrata, miscare si disciplina din plin.

Dar haide sa aflam mai multe detalii interesante despre acest ceai, mai putin cunoscut.

Ceaiul alb – ce trebuie sa stii?

Toate tipurile de ceai – alb, verde si negru provin din aceeasi planta, este vorba despre Camellia sinensis. Ceaiul alb este cel mai putin procesat pentru ca provine din frunzele tinere ale arborelui. Din moment ce procesul de conservare duce la reducerea catehinelor, este important de inteles ca ceaiul alb le contine din abundenta. Nu acelasi lucru putem spune si despre ceaiul verde sau negru.

Ceaiul alb – la ce ajuta?

Previne formarea celulelor de tesut adipos. Pe scurt, previne ingrasarea, asa ca este important sa-l avem la indemana. In special cand am mancat prea mult la masa de pranz. Studiile au aratat ca ceaiul alb inhiba formarea adipocitelor, aceste celule care duc la ingrasare, consolidand tesutul adipos.

Ajuta la slabit efectiv. Deci nu este util doar in prevenire. Cercetarile in domeniu au relevat ca ceaiul alb stimuleaza oxidarea grasimilor, prin sustinerea sistemului nervos central. Asadar, cafeina din ceai, mai exact, este cea care sustine intens procesul de ardere a grasimilor.

Diminueaza numarul de calorii. Adica polifenolii continuti in ceai stimuleaza corpul sa nu absoarba un numar prea mare de calorii! Practic, caloriile pe care le vei prelua din mancare vor fi prelucrate astfel incat sa fie arse instant. Ceea ce va duce la scaderea in greutate, in special daca il vei consuma zi de zi.

Incurajeaza metabolismul. Acesta este raspunzator de arderile din corpul tau, asa ca este important ca procesul metabolic sa fie foarte eficient. Mai ales daca vrei ca acesta sa stimuleze intens arderile. Apropo, atunci cand mancam putin si tinem dieta, metabolismul are tendinta de a incetini procesele. De aceea uneori este foarte greu sa slabim. Ideea este ca trebuie sa mananci, asa ca NU te infometa. Mananca sanatos, in acest fel metabolismul te va urma.

Ceaiul alb – il vei consuma dupa mese!

O cana de ceai dupa masa. Dar fara zahar sau lapte, doar in acest fel procesul de slabire va fi stimulat. Tocmai de aceea chinezii si japonezii servesc ceaiul dupa masa, pentru a stimula intens digestia corecta. Nu pune lapte, pentru ca are multe calorii, plus ca incetineste procesul polifenolilor. Savureaza-l simplu, nu-ti face griji te vei obisnui cu acesta, garantat!

Stare de energizare. In ceaiul alb se regaseste si metilaxantina, iar aceasta este similara cu cofeina. Insa nu are doar efecte energizante, ci si de relaxare, ceea ce poate fi foarte interesant.

Pielea ta va arata mai bine ca oricand. Poate ca nu stiai, dar continutul ridicat de fenoli va duce si la o piele mai frumoasa, avand in vedere ca imbatranirea prematura va fi stopata. Te va proteja si de razele UV, iar pielea ta isi va mentine supletea.

Sustine sanatatea inimii. Asa ca ceaiul alb aduce o gramada de beneficii surpriza corpului tau. Sustine un colesterol sanatos si duce la scaderea tensiunii arteriale, a trigliceridelor, etc.

Dupa cum vezi, ai toate motivele sa consumi ceai alb mai des. In special ca se comporta ca un real leac natural, care te poate ajuta in nenumarate situatii!

Ceaiul oolong – slabeste cu spor!

In caz ca vrei sa stii mai multe despre ceaiul oolong, te informam ca face parte din aceeasi familie cu ceaiul negru si cel verde. Asa ca are antioxidanti din belsug. Unii spun ca acest ceai combina ce este mai bun din ceaiul verde si cel negru, uimind prin savoarea sa desavarsita.

Ceaiul oolong te va ajuta sa:

– ai mai multa energie si un metabolism accelerat. Atunci cand arzi cat mai multe calorii, esti pe drumul cel bun. Inseamna ca sunt sanse mari sa slabesti, in special daca ai scazut si numarul de calorii. Tine minte ca, pentru a slabi, nu ar trebui sa consumi mai mult de 1.200 de calorii pe zi. Daca poti si mai putin, este cu atat mai bine…totul despre ceaiul oolong aici >>>

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *