Sucul de mere ajuta la detoxifierea ficatului. Dar si la slabit!

Ca sucul de mere este un remarcabil remediu pentru ficat si nu numai, este un lucru stiut, merele avand proprietati deosebite atunci cand vine vorba de sanatatate. Nu de alta, dar nici nu se poate altfel, avand in vedere ca abunda in vitamine, minerale si antioxidanti. Medicii naturopati recomanda sucul de mere in curele de detoxifiere, in special pentru curatarea ficatului. Iar astazi iti vom spune exact ce ai de facut.

Nu degeaba se spune ca „un mar pe zi te scapa de doctorii”, nici nu este de mirare avand in vedere proprietatile sale. Are in compozitie vitaminele A, B si C, dar si fier, potasiu si magneziu.

 

In afara de faptul ca vei slabi, daca vei consuma mere constant o sa observi ca:

– iti va scadea colesterolul
– procesul digestiei va fi mai lejer
– vei scapa de senzatia de foame, vei uita de pofta de dulce
– vei elimina toxinele din corp…mai multe despre dieta cu mere aici >>>

In aceasta cura de detoxifiere a ficatului vom folosi sucul de mere, care trebuie sa fie cat mai proaspat, daca este posibil.

Sucul de mere si detoxifierea organismului

Asa cum probabil ca te gandeai deja, sucul de mere nu te va ajuta doar cu detoxifierea ficatului. Nicidecum. Va contribui la curatarea intregului organism, sustinand o stare optima de sanatate.

Sucul de mere ajuta la: prevenirea calculilor biliari, sustine eliminarea nisipului si a pietrelor de la rinichi, remediaza starile de anxietate si depresie, vindeca racelile, etc.

ATENTIE! Asa cum am zis si mai devreme, nu vorbim despre sucul cumparat de la supermarket. Tocmai de aceea, daca vrei sa fii cu adevarat serioasa, ar trebui sa il prepari chiar tu, la tine acasa. Stim, va necesita timp, dar nu uita ca sanatatea organismului tau ar trebui sa fie pe primul loc.

Sucul de mere si cura de detoxifiere a ficatului

 

Va dura in jur de 4 sau 5 zile, in functie de tine si de timpul tau. Ideea de baza este urmatoarea: va trebui sa bei aproximativ un litru de suc de mere, pe zi. Stim, poate fi o provocare, dar beneficiile sunt nenumarate.

Vei slabi fara doar si poate, iar tranzitul intestinal va fi imbunatatit. Desigur, vor exista cateva reguli in aceste zile.

Nu ai voie sa consumi alcool, prajeli, fast-food, alimente semi-preparate, dulciuri. Recomandam cat mai multe fructe si legume proaspete si mai putina carne si lactate.

Nu ar trebui sa mananci inainte cu 4 ore de culcare, iar daca ai tine si o zi de post negru in acest interval, ar fi perfect. De asemenea, iti recomandam sa bei in fiecare dimineata o cana mare cu apa si lamaie. Ajuta enorm in procesul de detoxifiere. Sucul de mere va trebui servit inainte cu jumatate de ora de fiecare masa. Daca ai ratat, poti sa-l bei si dupa masa, la o ora distanta.

Sucul de mere trebuie sa fie mereu proaspat

Daca te hotarasti sa tii aceasta dieta de purificare a ficatului, iti recomandam sa stai acasa acele zile. Nu de alta, dar sucul este musai sa fie proaspat, stors chiar de tine. Este ideala aceasta cura pentru acelea dintre noi care vor sa slabeasca, in acest fel vor reusi sa elimine cu succes si excesul de apa.

De asemenea, sucul de mere va ajuta la sustinerea si intarirea oaselor, datorita continutului de fier. Are rolul de a sustine si imunitatea, asa ca persoanele care beau suc de mere pot avea surprize placute. Vor raci mai rar si se vor vindeca mai repede, atunci cand este cazul.

Marul este un fruct minunat, fiind si primul recomandat nou-nascutilor, dupa ce astia incep sa treaca la alimentatie. Nu contine grasimi sau colesterol, asa ca este perfect in diete de orice fel. Mai ales ca poate constitui o gustare perfecta, care iti va conferi o stare de satietate.

Bea suc sau mananca mere mai des, iar organismul tau va deveni mai puternic, pe zi ce trece.

 

5/5 (5)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *