Cum sa ai incredere in tine

Fara doar si poate ca este foarte important sa stii cum sa ai incredere in tine sau cum sa recapeti increderea de sine, daca simti ca in ultima vreme ai cam pierdut-o. Acest aspect este esential pentru acele persoane care vor sa fie mai bune si sa isi depaseasca propriile limite. In viata, este extrem de important sa crezi in tine si sa te respecti.

Pentru ca, daca nu esti tu cel care da tonul, cine te astepti sa faca primul pas? Doar tu poti afla cum sa ai incredere in tine cu adevarat. Iar odata ce ai descoperit aceste secrete, asigura-te ca le pui in aplicare.

Orice ti s-ar fi intamplat, trebuie sa-ti recapeti increderea de sine, doar asa poti face toate acele lucruri la care aspiri. Invata sa te iubesti din nou si sa aspiri la acele lucruri care te fac fericita.

Asadar, astazi iti vom prezenta cateva trucuri care te vor ajuta sa intelegi de ce este atat de important sa crezi in tine. Si nu uita sa le aplici cat mai repede!

Cum sa ai incredere in tine sau cum sa o recapeti

1. Nu sta in trecut. Majoritatea femeilor au „darul” de a petrece extrem de mult timp in trecutul indepartat. De ce mi s-a intamplat mie? De ce viata ma trateaza asa? De ce nu sunt apreciata si iubita? etc…Probabil iti sunt cunoscute toate aceste intrebari. Daca si tu te chinui cu ele, este momentul sa spui stop. Vino in prezent, bucura-te de ziua de astazi, de o intalnire cu prietenii sau o plimbare. Bucurandu-te de viata si de ceea ce este, astfel chemi lucruri noi si minunate. Iar in acest fel vei incepe sa crezi din nou in tine si in capacitatile tale. Experientele pozitive ne contureaza mai mult decat am crede.

2. Invata sa-ti asumi riscuri. Cum sa ai incredere in tine daca tot timpul stai in carapacea ta si nu incerci ceva nou? Traieste putin mai intens, mergi la intalnirea respectiva, fa o drumetie pe munte, cauta alt job mai bun…Doar in acest fel iti vei demonstra ca esti mai buna decat credeai. Si mult mai puternica. Incepe cu lucruri mici, putina adrenalina nu a omorat pe nimeni. Ba chiar din contra, iti va modifica starea de spirit si te va face mai increzatoare in fortele proprii.

3. Fii recunoscatoare. Indiferent de situatie si orice s-ar intampla. Daca ai o stare negativa si ti se pare ca totul este impotriva ta…exact asa se va petrece! Increderea de sine este mai degraba un proces. Daca vei invata sa te bucuri de ceea ce ai, vei capata si mai multa incredere in viata. Inteleptii spun ca doar multumind pentru tot ceea ce merge bine in viata ta poti schimba starea de spirit la 180 de grade. Incearca si vei vedea.

Cum sa ai incredere in tine. Nu deveni obsedata de control!

4. Obsesia de control. Cum sa ai incredere in tine daca toata ziua te gandesti la toate lucrurile care pot merge rau?! Stim, este foarte tentant, dar chiar nu poti gestiona totul. Tine-te de lucrurile care depind de tine si nu te acuza pentru situatiile in care nu merge totul asa cum ti-ai fi dorit. Majoritatea dintre noi ne-am obisnuit sa fim foarte dure cu noi insine, transmitand un mesaj gresit sinelui nostru. Fii mai blanda, ai rabdare cu tine si invata sa astepti. Nu totul se petrece exact cand iti doresti tu.

5. Invata sa comunici eficient. Chiar nu este cazul sa faci lucrurile pe care nu ti le doresti, fie ca vorbim despre viata profesionala sau cea personala. Spune „nu” atunci cand situatia o cere si invata sa comunici ceea ce simti. Aceasta este, fara doar si poate, o dovada de incredere de sine, in ziua de astazi.

6. Invata sa fii bine cu tine insati. Adica, chiar si atunci cand esti singura te poti bucura de tot ceea ce viata iti ofera. Cum sa ai incredere in tine si in capacitatile tale, poate fi o chestiune delicata la inceput. Nu este usor sa mai crezi in tine, in special daca ai avut momente mai putin placute. Dar fii sigura ca te poti ajuta singura. Nu mai astepta pe nimeni sa te salveze, nu asa functioneaza lucrurile.

7. Mergi la cursuri. Apuca-te din nou de invatat, urmeaza un curs de yoga sau de dansuri…Orice simti ca iti face placere. Nu ai idee cat important este! Cercetatorii sunt de parere ca lucrurile care ne plac ne ajuta enorm. Practic, atunci cand faci ce iti place iti intaresti si increderea de sine. Plimba-te, canta, alearga…fa tot ceea ce iti face placere si bucura-te de viata la maxim.

Cum sa ai incredere in tine – incepe acum!

Chiar daca nu ai inca ceea ce iti doresti, nu inseamna ca nu ar trebui sa ai o atitudine optimista. Practica afirmatiile pozitive, meditatia, propune-ti sa te simti mai bine cu tine insati. Nu este chiar atat de greu pe cat pare.

Zambeste si bucura-te de viata deja, altfel iti va fi foarte greu sa ai incredere in tine si in ceilalti. Prea multi oameni renunta la ei insisi si duc existente nefericite, nu te numara si tu printre ei.

Cum sa ai incredere in tine? Facand ceea ce iti place si dandu-ti voie sa fii fericita. Succes!

 

4.75/5 (4)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *