Stresul si bolile cronice

Afla care este legatura dintre bolile de inima, depresie, stres si obezitate. Stresul din viata ta iti afecteaza, tacut, sanatatea.

Stresul este un factor cu care multe femei traiesc zilnic. Viata moderna implica multe responsabilitati care sunt asumate de femeia moderna. Cariera, viata de familie, dezvoltarea personala combinate cu diferite instabilitati financiare, medicale si nu numai, duc la un nivel de stres ridicat. Un studiu publicat recent ne arata ca exista o corelare intre nivelul de stres, bolile de inima, depresie, obezitate si numai.

Afectiunile medicale si stresul

De mult timp a fost dovedit stiintific faptul ca schimbarile chimice produse in organism, ne pot influenta sanatatea psihica. Din acest motiv, psihiatrii combina sesiunile de psiho-terapie cu prescriptiile medicamentoase. Potrivirea unei afectiuni psihice, cum ar fi depresia, cu medicamentul potrivit, este o intreaga stiinta.

Este de asemeni atestat faptul ca un stil de viata care implica o dieta variata si sanatoasa combinata cu o viata activa, aduce beneficii fizice si psihice. O serie de hormoni care dau o stare de bine sunt eliberati in organism in timp ce faci sport. Fie ca este vorba despre mersul pe bicicleta, jogging, inot sau altceva, starea de bine isi va face simtita prezenta.

Stresul pe de alta parte, are si el efecte asupra noastra. Inainte de publicarea noului studiu, se credea ca stresul ne influenteaza viata, dar ca implicatiile sunt rapid rezolvabile. Stresul se credea ca are implicatii precum oboseala fizica, depresia si anxietatea, dar nu se stia exact cat de larg raspandit ii este efectul asupra organismului. Adica stim ca viata implica un nivel de stres universal valabil pentru noi toate, si nu se discuta prea mult despre acest aspect.

Majoritatea femeilor isi reduc nivelul de stres din cursul saptamanii printr-o iesire la sfarsit de saptamana, printr-un pahar de vin si un film bun. Ei bine, gresit! Stresul este un real inamic ce trebuie evitat, zilnic. Dar cum si de ce?

Durerile cronice, depresia si stilul de viata

Studiul dovedeste faptul ca exista o stransa legatura intre stres, bolile cronice si depresie. Stresul produce inflamatii in organism care declanseaza toate bolile, de la cele de inima, la depresie, obezitate si nu numai.

Efectul stresului

Efectul nociv al stresului este datorat de slabirea si debusolarea sistemului imunitar. Dovezile conform carora stresul psihic afecteaza sanatatea, au fost putine, dar concludente. Din aceste motive, mai multe studii au fost conduse si conclusia a reiesit: stresul infleunteaza negative sanatatea.

Solutiile propuse

Solutiile in acest caz, sunt acelea de a trata inflamatiile care apar ca urmare a stresului, inainte ca acestea sa produca probleme cronice care pot pune viata in pericol. Sportul si dietele sanatoase reduc atat nivelul de stres perceput de organism cat si impactul sau.

 

Evaluarea acestui articol

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *