Cum sa traiesti mai mult si sa fii mai fericita?

Cum sa traiesti mai mult este una dintre intrebarile care rasuna in mintea multora, asa ca ar fi cazul sa intelegi cum poti sa prelungesti viata si sa fii mai fericita. Pentru ca nu este o treaba usoara! Poate fi mult mai complex decat ai crede, in special atunci cand nu esti tocmai o persoana disciplinata.
Asa ca astazi vom invata care sunt cele mai indicate obiceiuri. Adica, pe scurt, ce sa faci ca sa traiesti mai mult si, de ce nu, mai bine.


Dupa cum stii, in momentul de fata este cel mai important sa invatam sa avem grija de noi…din nou! In trecut oamenii mancau sanatos, iar alimentele nu erau pline de chimicale. Asa ca totul mergea de la sine, in sensul ca viata era mai simpla, iar oamenii mai longevivi si mult mai sanatosi. Cu totii avem rude la tara care au trait pana la adanci batraneti, fara sa ia medicamente sau sa mearga la doctor. Astazi iti vom prezenta cateva trucuri pe care le poti aplica inca de la inceput.

Dar nu este vorba doar despre nutritie, ci si despre atitudinea ta fata de viata. Optimismul si o stare de bine sunt fundamentale pentru o viata mai lunga si imbucuratoare.

Cum sa traiesti mai mult? Iata despre ce este vorba!

Greutate corporala optima. Poate ca nu stiai, dar este unul dintre acele lucruri care conteaza in acest proces. Asa ca vei trai cu pana la 20% mai mult daca ai o greutate sanatoasa. Supraponderalii si obezii au o sansa de viata mai scazuta, din pricina acestui aspect. Asa ca nu uita ca trupul zvelt nu este doar un motiv de mandrie, ci si unul de bucurie dat fiind faptul ca doar asa organismul va functiona optim.

O viata echilibrata. Stilul de viata este fundamental in aceasta chestiune, declara cercetatorii care au derulat Proiectul Longevitatii, un studiu de mare anvergura. Acesta s-a extins pe durata a 20 de ani si a scos la iveala un secret la care multi se asteptau: modul de viata si felul de a fi afecteaza enorm longevitatea. Evident ca oamenii echilibrati, care nu lasa stresul sa-i afecteze si au o nutritie buna traiesc mai mult. La fel si cei care fac sport si se bucura de viata. Cu alte cuvinte, echilibrul pare sa fie una dintre cheile succesului.

Miscarea fizica. Cum sa traiesti mai mult? Misca-te, nu esti o planta! Ai auzit aceasta sintagma celebra? Desigur ca are si alte conotatii, dar sa faci sport este unul dintre cele mai bune sfaturi pe care le poti primi. Suntem creati pentru miscare, sa nu uiti acest lucru atat de important. Mersul pe jos, mobilitatea, mersul la munte, alergatul, etc chiar ne fac sa traim mai mult, intarindu-ne sanatatea si sistemul imunitar. Nu uita sa mergi mai rar cu masina, plimba-te in fiecare zi macar 30 de minute, apuca-te de yoga, pilates sau chiar de un sport mai intens. Nu vei regreta decizia luata.

Cum sa traiesti mai mult? Mananca cat mai natural si simplu

Mancarea naturala. Mai tii minte cand mergeai la tara si mancai cele mai simple preparate? Totusi, acelea erau in acelasi timp super gustoase si sanatoase. Asa ca, incearca sa mananci cat mai natural, cumpara alimente direct de la micii producatori romani. Lactatele, ouale, carnea ecologica – au nenumarate beneficii. La fel fructele si legumele de tara! Fa un efort si gaseste surse de incredere. Nu uita sa eviti produsele sofisticate, din supermarketuri, care par sa fie cele mai gustoase lucruri din lume. Fii sigura ca abunda in chimicale si E-uri, asa ca evita-le cat mai des. Consuma salate din abundenta, nuci, seminte si cat mai multe cruditati.

O viata sociala placuta. Este vital sa iesi cu prietenii, familia si toti cei care iti sunt dragi. Sa te vezi cu cei pe care ii iubesti este una dintre cele mai placute activitati, in special cand ai parte de relatii armonioase. Apropo, iarta mai repede, iubeste mai intens si nu uita sa te bucuri de momentul prezent. Nu amana intalnirile, fa-ti timp pentru toti si in special pentru tine. Mergi la evenimentele care te atrag si bucura-te de tot ce te inconjoara.

Lucruri pe care sa le faci seara:

Fara cofeina dupa ora 19. Din motive lesne de inteles, stii doar ca aceasta substanta are tendinta sa te agite. Iar daca esti deja o fire stresata, care nu se odihneste foarte bine…este si mai important sa o eviti! Bea un ceai de tei sau de salvie, te va ajuta cu siguranta.

Seteaza scopuri pentru ziua urmatoare. Ce ai de facut a doua zi? Care sunt principalele tale tinte? Fii disciplinata si propune-ti sa rezolvi taskurile cele mai importante.

Fa dus seara. Este clar unul dintre acele lucruri pe care poti sa le faci seara si este mult mai indicat. De ce? Te va relaxa si nu va mai trebui sa te trezesti mai devreme…>> citeste mai multe despre aceste lucruri aici >>>

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *