Trucuri pentru calcatul rufelor. Stiai aceste „secrete”?

Daca si tu te chinui cu calcatul rufelor si nu intelegi inca de ce unele haine pur si simplu nu pot fi „indreptate” cum trebuie, nu iti face probleme! Nu esti nici pe departe singura care se confrunta cu aceste probleme, asa ca astazi dorim sa vorbim pe indelete despre aceasta situatie neplacuta.

Nu se intampla rar sa te grabesti sa ajungi la o intalnire si sa vrei sa arati impecabil. Dar calcatul rufelor iti da batai pe ultima suta de metri! Nu reusesti sa calci camasa sau rochia preferata si orice ai face tot are cute enervante si inestetice! Cum vei proceda? Te poti descurca si fara un fier de calcat profesionist? Bineinteles, astazi iti vom explica mai multe si te vom invata cum sa aplici cateva secrete demne de apreciat.

Asa ca nu te lasa invinsa si fii sigura ca si tu poti calca precum un profesionist, chiar daca nu esti o femeie casnica, preocupata de aceste aspecte.

Trucuri pentru calcatul rufelor – atentie la procesul de spalare!

Atentie la procesul de spalare. De aici porneste totul, in sensul ca nu este ok sa pui foarte multe haine in masina de spalat! Nu le inghesui, ci mai degraba spala de mai multe ori. Altfel le vei avea foarte sifonate, imediat dupa spalare. Exista si masini de spalat moderne care au un program special pentru cute, asa ca foloseste-l daca ai ocazia. Balsamul de rufe ajuta, de asemenea, in acest proces de „prevenire.”

Nu neglija nici procesul de uscare. Dupa cum iti spuneam, calcatul rufelor poate fi…o arta in sine! Nu este nici pe departe atat de usor precum pare, iar modul de uscare este foarte important. Scutura-le foarte bine si intinde-le pentru a se usca. Ideal ar fi sa le pui direct pe umeras, pentru a fi sigura ca nu vor fi mototolite. Incearca sa intinzi cat mai bine si zonele greu de calcat, cum ar fi mansetele camasilor, de exemplu.

Nu uita de rufe. In sensul ca intinde-le atunci cand masina de spalat a terminat programul, nu dupa 3 ore. In acest fel isi vor reveni mai usor la forma initiala, iar tie iti va fi mai usor sa le calci. De asemenea, nu le stoarce la cea mai mare putere, altfel vei avea parte de rufe foarte sifonate. Intinde-le cat sunt inca ude bine si lasa-le sa se usuce de la sine.

Trucuri pentru calcatul rufelor – fierul de calcat chiar conteaza

Un fier de calcat cu abur. Este cea mai buna idee sa achizitionezi un fier de calcat cu jet de abur intens si care aluneca foarte bine. In acest fel iti asiguri haine calcate rapid si impecabil. Un jet de abur mare te va ajuta sa scapi si de cele mai neplacute cute, garantat!
Din pacate este mai greu sa obtii acest lucru cu un fier de calcat obisnuit, asa ca va fi nevoie sa apelezi la aceste trucuri.

Masa de calcat conteaza. Ba chiar mai mult decat ai crede! Calcatul rufelor va fi mult mai simplu odata ce apelezi la o masa de calcat super neteda, pe care o „tapetezi” cu folie de aluminiu. Cea din urma va atrage caldura, asa ca hainele tale se vor calca mult mai usor. Masa de calcat trebuie sa fie tare, pentru a fi foarte eficienta, asa ca tine cont de acest aspect daca esti pe cale sa cumperi una noua!

Calca hainele pe dos. Poate ca nu stiai, dar este recomandata aceasta procedura si atunci cand vrei sa calci eficient si repede. Nu calca peste nasturi sau fermoare metalice, altfel vei risca sa zgarii fierul de calcat.

Trucurile pentru calcatul rufelor sunt usor de aplicat si este necesar sa perseverezi pentru a reusi, in scurt timp. Ai putina rabdare si aplica-le, te vei bucura ca ai facut acest lucru, succes!

4.25/5 (4)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *