Legatura dintre sentimente si boli

Despre legatura dintre sentimente si boli poate ca ai mai auzit, iar astazi ne-am propus sa iti detaliem pe larg acest subiect, in sensul ca este momentul sa intelegi mai multe lucruri.

Este demn de precizat ca dintotdeauna a existat o conexiune evidenta intre diverse afectiuni si emotii, iar multi medici accepta aceasta teorie, care pare sa fie adevarata. Nu ai auzit doctori spunand ca sentimentele negative si stresul te afecteaza? Tocmai pentru ca este un fenomen real, exista atatea avertismente in acest sens.

Cancerul, diabetul, bolile de inima, etc, toate ascund si un substrat emotional. Cu alte cuvinte, persoanele care sufera din pricina acestora, cu siguranta au traversat perioade mai grele, din punct de vedere emotional.

Asa se face ca legatura dintre sentimente si boli este mai evidenta ca niciodata, asa ca ar fi cazul sa invatam sa ne gestionam mai bine emotiile. De ce crezi ca practicile spirituale precum yoga, qigong sau meditatia incep sa aiba un succes tot mai mare? Pentru ca oamenii sunt obositi si constienti de faptul ca stresul ii afecteaza enorm.

Presiunile sociale, joburile, necesitatea de a atinge anumite tinte, toate aceste lucruri te vor afecta si stresa. Poate ca este momentul sa vezi care este reala conexiune dintre emotii si boli, pentru a te convinge.

Legatura dintre sentimente si boli – iata cateva exemple de boli si ce emotii au la baza:

1. Ficat – afectiunile legate de acest organ arata ca persoana in cauza are o problema cu furia si resentimentele fata de alte persoane/situatii. Tine minte ca aceste sentimente negative vor bloca energia fata de ficat, asa ca acorda o atentie sporita acestora. Rezolva conflictele interioare , incerand sa le intelegi, pe cale pasnica.

2. Sanii – vorbim din nou despre situatiile conflictuale, constientizand inca o data legatura dintre sentimente si boli. Tine minte ca afectiunile la sanul drept arata ca poate fi vorba despre un dezechilibru relational. Cele de la sanul stang pot fi legate de relatia cu copiii sau parintii.

3. Inima – ca se poate muri de „inima rea”, probabil ca ai mai auzit. Asta ca sa stii cat de sensibil este acest organ, care poate strange toate suferinta. Tocmai de aceea iertarea de sine este foarte importanta. Altfel, vinovatia si dezamagirea te-ar putea afecta mai tare decat crezi. Plus ca s-ar putea sa te imbolnavesti tocmai din acest motiv. Taote afectiunile legate de inima au la baza astfel de sentimente. Ura, minciuna si vinovatia afecteaza cel mai tare acest organ vital pentru noi.

4. Plamanii – suferinta si vorbele nespuse, toate acestea afecteaza plamanii, tocmai de aceea afectiunile apar si in cazul celor care nu au fumat niciodata. Ca sa vezi cat de puternica este legatura dintre sentimente si boli…Desigur ca nici fumatul nu ajuta, avand in vedere ca 85% dintre cancerele la plamani se petrec in cazul fumatorilor. Dar, dupa cum vezi, mai exista si alti factori decisivi. De asemenea, senzatia de frica este o emotie puternica resimtita de plamani.

5. Splina – munca in exces, obsesiile, grijile, duc la afectiuni ale splinei, asa ca gandeste-te de 2 ori inainte de a te enerva. Splina este foarte importanta in procesul digestiv si confera energia necesara organismului. Senzatia de oboseala a muschilor sau menstruatia abundenta sunt doar 2 dintre simptomele provocate in urma dezechilibrului acestui organ.

Legatura dintre sentimente si boli – afla totul despre emotiile tale!

 

Exista mai multe tratate si lucrari pe aceasta tema, dar pentru a afla mai multe despre boli, sentimente si emotii, iti recomandam sa achizitionezi cartea lui Karol Truman – Sentimentele ingropate de vii nu mor niciodata. O adevarata capodopera in acest sens, care iti va prezenta pas cu pas, cum stau lucrurile si de ce suferi de diverse afectiuni.

In cartea mentionata vei afla si ce emotii se ascund in spatele starilor tale de spirit. Plus ca vei gasi la final o lista cu toate bolile si ce sentimente au la baza!

Karol K Truman te va invata si ce este bine sa faci pentru a-ti schimba sentimentele. Vei afla cum poti avea o viata mai frumoasa si mai plina de sanatate.

 

5/5 (5)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *