Alimente care nu sunt atat de sanatoase…

Cand iti vom prezenta lista acestor alimente care nu sunt atat de sanatoase pe cat credeai, vei ramane uimita. De ce? Pentru ca contine cateva dintre preparatele despre care credeai cu totul altceva. In special ca acestea sunt prezentate ca si cum ar fi perfecte pentru noi. Si pentru silueta noastra! Doar ca nu este mereu cazul.

Iar cand vei auzi parerile specialistilor s-ar putea sa nu mai vrei sa cumperi asa des aceste alimente care nu sunt atat de sanatoase. Si bine vei face. Un marketing bun poate pune orice produs intr-o lumina excelenta.

Asa ca nu uita sa cercetezi si pe cont propriu. Nu te increde in reclame si tot felul de „studii” despre nutritie.

Alimente care nu sunt atat de sanatoase – te asteptai?

Lactatele. Ni se recomanda sa le consumam cat mai des, pentru ca sunt super hranitoare. Doar ca aceleasi studii uita sa spuna ca lactatele favorizeaza osteoporoza in timp…Plus ca nu au nici pe departe atat de mult calciu pe cat se spune. Altfel cum se face ca foarte multe femei sufera din pricina deficitului de calciu?!

Lactatele favorizeaza inclusiv cancerul, asa ca rareste-le. In special laptele, iaurtul, kefirul, etc. Imprieteneste-te si cu variantele lor vegetale. Vei ramane uimita sa vezi ce bine merge laptele de cocos in cafea.

Painea. Chiar nu avem nevoie de atat de multa. Nici macar de cea integrala. Da, aceea este recomandata, dar nu la fiecare masa. Invata-te sa mananci fara paine si sa te bucuri mai mult de legume si salate.

Chipsuri din legume. Da, nu sunt din cartofi, dar majoritatea tot contin ulei, sare si zahar…Asa ca nu sunt neaparat sanatoase. In special ca au in compozitie multe calorii. Iar daca vrei sa slabesti sunt cea mai proasta idee. Invata sa iei gustari sanatoase. O mana de nuci, un fruct proaspat, un morcov, un iaurt vegetal.

Alimente care nu sunt atat de sanatoase- stiai?

Crema de branza. Stim, este recomandata in loc de margarina. Cu un gust savuros si o compozitie cremoasa, pare a fi micul dejun perfect. Dar abunda in grasimi si nu contine prea multe vitamine. Incearca sa consumi mai degraba hummus sau guacamole de dimineata. Si ofera-le si celor mici aceste alternative minunate.

Sucuri de fructe. Da, ni se recomanda si avem tendinta sa le consumam mai des decat ar trebui. Tine minte ca si fructele contin zaharuri. Asa ca nu trebuie consumate cat este ziua de lunga.

Evita-le pe cele din comert si cumpara doar din surse sigure. Cel mai bine ar fi sa le prepari chiar tu acasa, cu un storcator de fructe cu presare la rece. Dar alterneaza aceste sucuri cu cele din legume, care sunt cele mai sanatoase. Nu uita de sucul de sfecla si morcovi, ideal pentru imunitate.

Granola. Nu cea din comert, cel putin. Abunda in zahar, asa ca evit-o. Cel mai bine ar fi sa prepari chiar tu granola, la tine acasa. Este mai simplu decat crezi.

Retete de granola – cum se prepara

1. Granola simpla, la cuptor

Ingrediente:

– 200 de grame de fulgi de ovaz

– 70 de grame de fulgi sau chipsuri de nuca de cocos

– 200 de grame de alune de padure, migdale sau nuca romaneasca

– 100 grame seminte de in, floarea soarelui si/sau canepa

– 150 de grame de goji sau alte fructe uscate

– 3 linguri sirop de artar

– 3 linguri ulei de cocos ( sau de floarea soarelui, recomandam cel presat la rece!)…reteta de granola aici >>>

Alimente care nu sunt atat de sanatoase – atentie si la acestea

Apa de cocos. Nici pe departe atat de necesara, iar pretul ridicat nu prea merita. Este adevarat ca are in compozitie vitamine si minerale, dar acelea le poti lua si dintr-o portie de fructe de sezon.

Biscuiti integrali. Cei din comert au de cele mai multe ori foarte mult zahar. Citeste ambalajul inainte de a cumpara si asigura-te ca cumperi ceva sanatos si fara zahar, daca se poate. In special daca sunt gustari pe care vrei sa le dai si micutilor…Vei gasi la plafar sau magazinele naturiste.

Asa ca acorda mai mare atentie atunci cand mergi la cumparaturi si nu da importanta reclamelor pe care le vezi.

5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *