Alimente care te ajuta sa slabesti rapid. Ce sa mananci zilnic, retete simple!

Poate ca esti inca sceptica, dar te anuntam ca exista alimente care te ajuta sa slabesti rapid datorita proprietatilor lor remarcabile, trebuie doar sa stii cum sa le combini.

Vei ramane uimita cand vei afla care sunt cele doua alimente minune care te pot ajuta enorm, in aceasta situatie. Chiar daca nu esti vegetariana si nu ai de gand sa fii, iti recomandam…avocado si naut! Da, aceste ingrediente sunt perfecte pentru a-ti mentine silueta si a slabi. Vei afla imediat de ce.

Asadar, cele doua fac parte din seria acelor alimente care te ajuta sa slabesti rapid, asa ca ar trebuie sa fie mereu pe lista ta de cumparaturi. Plus ca sunt super sanatoase si nutritive. Sa mai spunem ca sunt si gustoase, in special daca stii sa le prepari corect? Dupa ce vei invata cateva retete (care oricum sunt simple!) vei aprecia aceste mancaruri mai mult ca oricand.

 

Alimente care te ajuta sa slabesti rapid – avocado si naut

Sa incepem cu avocado, acest fruct care are o textura cremoasa si moale si poate fi folosit in prepararea mai multor retete minunate. Guacamole este doar una dintre ele si probabil ca ai auzit deja despre aceasta. Chiar daca are un continut ridicat de grasimi, nu este o problema, fac parte din seria celor bune si necesare.

Este vorba despre grasimile monosaturate, care te vor ajuta sa scazi nivelul colesterolului „rau”, intarindu-ti sistemul imunitar si inima. Iar asta nu este tot. Avocado contine si proteine, fibre si este bogat in vitamine. Este o minunata sursa de nutrienti, sustine o piele frumoasa si hidratata si te va ajuta sa slabesti.

Nautul are proprietati nutritive similare cu ale fructului de avocado, fiind o sursa considerabila de proteine si fibre. Nautul este recomandat pentru prevenirea tensiunii arteriale, pentru o digestie si un tranzit intestinal mai bun.

Dar ca sa intelegi mai bine, iti vom prezenta si cateva retete simple si usoare, care includ aceste alimente care te ajuta sa slabesti rapid.

 

1. Paine prajita cu avocado. Desfa un avocado bine copt, dupa care intinde-l pe o felie de paine din faina integrala. Presara putina sare de himalaya deasupra, vei fi incantata de aceasta gustare.

2. Guacamole. Intr-un bol mediu, amesteca urmatoarele ingrediente: un avocado mediu, taiat felii, o rosie medie taiata, un praf de coriandru, o ceapa mica, taiata, sucul de la o jumatate de lamaie, sare de mare si piper, dupa gust. Amesteca bine aceste alimente si serveste cu paine prajita integrala, o bunatate!

3. Hummus. Vei pune in blender: o cutie de naut, 2 linguri de tahini, 2 catei de usturoi, putina apa, o lingura ulei de masline, sucul de la o lamaie, un varf de turmeric, sare de mare si piper, dupa gust. Amesteca bine totul si savureaza aceasta gustare minunata cu rondele de orez. Face parte dintre acele alimente care te ajuta sa slabesti rapid, dar atentie! Nu manca in exces, contine multe calorii, plus ca poate deveni gretos.

4. Naut cu rosii si orez. Intr-o tigaie, pune 2 linguri de ulei de masline si incalzeste bine, adauga o ceapa medie tocata marunt si lasa la calit, pana ceapa devine aurie. Adauga si 4 catei de usturoi taiati marunt si lasa-i un pic sa se rumeneasca. Mai adauga o rosie taiata cubulete, sare de mare si piper si amesteca bine, pana cand rosie devine moale. Adauga si putin sos de rosii, dupa gust. Acum este vremea sa pui in tigaie si nautul si 1/2 pahar de apa.

Amesteca bine si lasa totul sa mai stea la foc potrivit, pentru 5-10 minute. Cand este gata, verifica de sare si piper si serveste cu orez integral inabusit. O minunatie de mancare pentru pranz, garantat nu vei suferi de foame.

 

Alimente care te ajuta sa slabesti rapid – ce trebuie sa retii?

Ca adaugand aceste alimente in dieta ta zilnica, in timp ce excluzi altele care nu sunt tocmai sanatoase, deja poti spune ca esti pe drumul cel bun. Alimentele sanatoase, bogate in grasimi monosaturate si nutrienti nu te vor ingrasa, iar tu vei fi mai sanatoasa ca oricand.

Desigur, opteaza pentru portiile medii de mancare, fa miscare zilnic si nu uita sa bei lichide. Vei vedea ca te vei simti mai bine ca oricand. Sa fii sanatoasa si supla nu este un lucru complicat, atat timp cat ai o alimentatie atent selectionata si nu faci excese. Succes!

 

4.62/5 (26)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *