Dieta de 17 zile. Cum functioneaza si ce trebuie sa stii

Ca dieta de 17 zile chiar functioneaza nu mai este un secret pentru nimeni, asa ca este momentul sa afli si tu ce a creat medicul de origine americana Michael Moreno. Un regim de slabire foarte cunoscut in ultima vreme, iar numarul celor care l-au testat creste pe zi ce trece.

Medicul Michael Moreno care lucra in California, SUA, a facut o descoperire interesanta. Totul a inceput cu o concluzie personala a doctorului. Toti pacientii sai obisnuiau sa se ingrase imediat dupa sarbatori. Asadar si bolile acestora se acutizau. In timp, medicul Moreno a reusit sa creeze un program pentru acestia: dieta de 17 zile. In cele din urma, aceasta a devenit un succes si este cunoscuta la nivel mondial.

 

Dieta de 17 zile – pasi simpli si utili

Pentru a crea aceasta dieta, Moreno a plecat de la concluzia ca majoritatea oamenilor sunt „sclavii” obiceiurilor asa ca nu este tocmai simplu sa schimbi acest mod de viata. Pentru a te adapta unui nou stil de viata este nevoie de timp, asa ca medicul american a creat un program de
51 de zile, impartit in 3 etape, de cate 17 zile fiecare. Vei afla imediat despre ce este vorba.

Este demn de mentionat ca acest numar nu este intamplator. Conform cercetatorilor sale, dr Moreno a observat ca organismul nostru se obisnuieste cu orice alimentatie sau restrictii, in doar 17 zile. Din aceasta cauza, dupa aceasta perioada incepe sa fie mai greu sa slabesti. Tocmai de aceea urmeaza un nou ciclu de 17 zile, care iti va impulsiona metabolismul.

 

Dieta de 17 zile – iata cele 3 cicluri:

1. Ciclul unu. In primele 17 zile, vei accelera procesele metabolice si vei incepe procesul de pierdere a kilogramelor in plus. Pentru ca aceasta misiune sa devina realitate, pacientilor le este data o dieta care contine doar 1.200 de calorii pe zi. Poti consuma: carne slaba, iaurturi degresate, fructe si legume din belsug, in special crude (fara banane si cartofi!), poti bea ceai verde si sucuri naturale. Nu uita de cerealele integrale la micul dejun si de salate, cat mai multe.

Excluse sunt: produsele din faina alba, dulciurile din comert cu zahar alb, fast-food, mancaruri procesate, sucuri carbogazoase, alcool.

2. Ciclul doi. Acesta va ajuta si mai mult organismul sa piarda in greutate, alternand zilele de regim. Asadar, vei avea voie sa consumi chiar si grasimi. De exemplu, intr-o zi ai voie sa consumi 1.500 de calorii si poti consuma o lingurita de maioneza, 170 de grame de carne fara gasime sau o portie medie de ton. In urmatoarea zi vei tine din nou regim ca in primul ciclu, renuntand la grasimi si consumand doar 1.200 de calorii. Desigur ca poti varia si mancarurile, dar tine cont sa nu depasesti in nicio zi caloriile mentionate.

3. Ciclul 3. In aceste 17 zile vei consuma mai multe mancaruri gustoase si sanatoase, dar nu calorice. Adica te vei inspira din perioada ciclului doi si vei consuma alimente similare, dar mai diversificate. Nu te axa pe mancaruri cu foarte multe proteine, acelea ar putea afecta rezultatele obtinute pana in momentul de fata. Dar, ai voie sa servesti un pahar de vin, alaturi de cateva gustari sanatoase sau fructe, dar doar o data pe saptamana. Poti opta si pentru ciocolata neagra sau inghetata vegetala.

 

Dieta de 17 zile – care sunt avantajele?

 

Te va ajuta sa pierzi in greutate in jur de 8 kilograme, destul de repede. Iar asta nu este tot. Vei invata sa cultivi obiceiuri mai bune si sanatoase pentru organismul tau. Este momentul sa ai mai mare grija de tine, iar nutritia are un rol covarsitor in viata noastra.

Stiai ca foarte multe dintre bolile cronice au la baza o alimentatie defectuoasa? Chiar si cancerul, cumplita maladie, poate fi declansat in acest mod. De altfel, cercetarile arata ca este vorba despre stres si nutritie deficitara, asa ca nu te expune riscurilor.

Mananaca sanatos, fa multa miscare si bea apa din belsug, doar in acest fel poti avea grija de tine intr-un mod corespunzator. Si nu uita sa nu te lasi prada gandurilor negative si stresului. Succes!

 

5/5 (14)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *