Relatia de cuplu: Cum sa nu-ti pierzi individualitatea?

Atunci cand vorbim despre relatia de cuplu fiecare are propriul lui adevar, in functie de credintele, paradigmele si conditiile in care a crescut si s-a dezvoltat. Este un adevar faptul ca vom expune in relatia de cuplu mare parte dintre lucrurile pe care le-am vazut in relatia parintilor.

Acest lucru se intampla involuntar de cele mai multe ori. Iar problema consta in faptul ca preluam si lucruri bune si rele de la primii nostri mentori – parintii. Asa se face ca de multe ori ne trezim exclamand: ” Am ajuns exact ca mama!”

Suna cunoscut? Probabil ca da, asa ca trebuie sa afli mai multe despre relatia de cuplu autentica. In ziua de astazi, oamenii au inceput sa remarce cat de important este sa ramai tu insuti intr-o relatie. Nu de alta, dar daca vei renunta mereu la ceea ce vrei in favoarea celuilalt, s-ar putea sa fie o problema.

S-au dus vremurile in care casatoria era mai mult o afacere, iar cei doi se supuneau unor idei fixe. In ziua de astazi rata divorturilor este in crestere si nu degeaba! Ar trebui sa intelegem ceva de aici. Una dintre marile probleme este tocmai pierderea individualitatii, despre care vom vorbi chiar acum.

Relatia de cuplu: diferenta intre iubire si dependenta

Unul dintre aspectele care duce la destramarea unei relatii este, fara doar si poate, dependenta fata de celalalt. La inceput este romantic si te simti flatata. Dar ce se petrece cand nu mai poti face nimic din ceea ce iti facea placere inainte, pentru ca partenerului nu-i surade?

Desigur ca uneori este indicat sa renunti la o activitate in favoarea partenerului, dar ce se petrece cand nu mai poti face nimic pe cont propriu? Multe persoane considera ca, odata intrate intr-o relatie trebuie sa faca doar acele lucruri care ii sunt pe plac celuilalt.

Adio iesiri cu prieteni, excursii sau evenimente care nu sunt pe placul iubitului/iubitei. Bineinteles ca in timp relatia de cuplu va fi afectata de aceste aspecte.

Psihologii recomanda ca partenerii sa ramana ei insisi si sa-si onoreze in continuare pasiunile, chiar daca sunt angajati intr-o relatie. Iubirea de cuplu ar trebui sa fie ceva sacru, care sprijina si il ajuta pe celalalt sa fie fericit. Nu trebuie sa-l fortam pe celalalt sa faca nimic, doar din egoism si pentru binele propriu.

Relatia de cuplu – cum iti poti pastra independenta fara sa-l ranesti pe celalalt

Este mult mai simplu decat pare, iar comunicarea ajuta enorm. Vorbeste despre orice cu partenerul de viata si ai incredere in el. Nu trebuie sa repetam scenariile traite de parinti, iar in ziua de astazi iubirea ar trebui sa fie la baza relatiilor.

Daca esti intelegatoare si rabdatoare, vei intelege foarte clar aceste lucruri simple. De exemplu, daca celalalt vrea sa iasa cu prietenii in oras, nu trebuie sa fie o problema. Daca iubitul tau merge un weekend la munte cu „baietii”, iar nu trebuie sa fie o tragedie.

In relatia de cuplu:

  • ofera-i libertate celuilalt, arata-i ca ai incredere si nu forta nimic
  • lasa la o parte fricile si temerile si arata-i iubire si intelegere celuilalt
  • nu-l santaja pe celalalt si nu il face sa se simta prost pentru ca vrea un anume lucru
  • fa si lucruri care iti plac doar tie, pe cont propriu
  • nu uita de prietenele tale si iesi din cand in cand doar cu ele; o escapada de 2 zile la munte poate sa faca minuni pentru relatia de cuplu

De ce aceste lucruri functioneaza de minune?

Pentru ca in acest mod ii vei arata celui drag tie ca ai incredere in el si te bucuri sa-l vezi fericit, chiar daca asta inseamna ca uneori sa renunti la planurile tale. S-ar putea ca celalalt sa te surprinda cu o surpriza placuta cand te astepti mai putin. Oamenii tind sa se poarte cu iubire, atunci cand primesc iubire asa ca gestul tau de detasare va fi probabil rasplatit, cand te astepti mai putin.

Relatia de cuplu: Senzatia de libertate este cheia succesului

Nimanui nu-i place sa fie incorsetat sau sa simta ca nu poate face anumite lucruri, chiar daca este vorba despre persoana iubita. Oricum nu vei fi fericita in acest fel. Nu uita sa faci si acele activitati care iti fac placere doar tie si demonstreaza-i celuilalt ca ii respecti libertatea de exprimare.

Nu deveni una dintre acele femei care pune presiune asupra partenerului pentru ca aceste relatii nu sunt autentice. Nimic care nu se naste din iubire nu va fi in regula. Nu-ti obliga iubitul sa faca doar ce vrei tu, pastreaza-ti felul de a fi si vei vedea ca relatia ta de cuplu va merge de la sine, garantat!

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *