Studiu: relatiile fericite te fac mai…grasa!

Cu totii am auzit glumele despre cum relatiile fericite te „ajuta” sa iei in greutate si cum majoritatea sotilor se ingrasa in primii ani de casatorie…Poate ca multe dintre voi credeati ca este doar o gluma, dar in realitate este mai mult de atat.

Desigur ca multi glumesc pe seama faptului ca aceste persoane nu mai au asa de multa grija de ele. In special cand vine vorba despre femei. Faptul de „a pune mana” pe barbatul dorit le-ar face mai putin interesate de ingrijirea personala…

Sa fie oare asa? Ei bine, se pare ca studiile in domeniu contrazic aceste replici malitioase. Sa fie oare relatiile fericite responsabile pentru kilogramele noastre in plus? Ei bine, ramane sa aflam in cadrul acestui articol ce se petrece cu adevarat.

Relatiile fericite ne fac sa ne ingrasam, in timp?

Desigur ca parerile sunt impartite, iar multi cercetatori sunt de parere ca cei care sunt fericiti sunt si mult mai sanatosi, asa ca se mentin in forma. Dar un studiu realizat in iulie 2013 pare sa contrazica parerile acestora. Cercetarea a avut loc la o universitate din Dallas, SUA si au fost chestionate 169 de cupluri.

In timpul studiului, cuplurile au furnizat informatii despre: inaltime, greutate, cat de fericiti sunt in relatiile lor, stres, daca s-au gandit la divort, etc.

Studiul a aratat anumite concluzii nebanuite despre relatiile fericite si modul de gandire al partenerilor. Se pare ca cei care erau mai putin fericiti incercau mereu sa slabeasca si sa manance mai putin. Pe de alta parte, cei care erau fericiti tindeau sa aiba si cateva kilograme in plus.

Specialistii au declarat ca cei care incercau sa slabeasca din rasputeri isi doreau, de fapt, un nou partener.Iiar aceasta era una dintre modalitatile subconstiente de a atrage sexul opus.

Cei care erau in relatiile fericite despre care vorbeam erau multumiti de aspectul lor actual si nu ii interesa sa mai slabeasca, pentru ca se simteau deja bine in pielea lor. Se pare ca starea de satisfactie este strans legata de greutate, cei care sunt fericiti in relatii se ingrasa uneori.

Alt studiu realizat de australieni a ajuns de asemenea la concluzia ca intr-adevar, relatiile fericite ne fac sa ne ingrasam. Specialistii din Australia au declarat ca cei care sunt intr-o relatie fericita nu mai dau atat de mare importanta aspectului fizic. Desigur, acestia nici nu se mai streseaza sa arate mereu perfect, asa cum o fac cei singuri.

Relatiile fericite si mancatul in exces

Culmea, studiul australian a aratat ca cei care sunt fericiti in relatia lor mananca mai putin decat cei singuri, dar totusi se ingrasa mai repede. Desigur, exista o explicatie. Cei care au parteneri de viata mananca mai mult zahar si grasimi, iar cei care sunt parinti au tendinta de a manca si mancarea refuzata de copii… Ceea ce explica multe!

Indiferent cum ar sta lucrurile, nutritia ar trebui sa ocupe un loc important, in special atunci cand prin preajma se afla si copii. Nu uita ca acele kilograme in plus nu sunt o idee buna, iar in timp poti avea probleme de sanatate.

Asa ca invata sa fii fericita in relatia ta fara sa mananci junk-food. Ai grija de corpul si sanatatea ta si vei vedea ca vei fi mai multumita ca oricand!

 

5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *