Dieta cu pere. Mentine-te in forma!

Dieta cu pere poate fi un adevarat beneficiu adus corpului nostru, in contextul in care aceste fructe specifice toamnei au nenumarate vitamine, minerale si nutrienti. Asa ca de acum incolo, fie ca esti sau nu la dieta, ai face bine sa consumi mai des pere. In special pentru ca sunt satioase si au doar 97 de calorii. Ne referim aici la o singura para.

Avand in vedere ca atunci cand sunt coapte, aceste fructe sunt foarte dulci, tine minte ca le poti manca si pe post de desert. In special atunci cand vrei sa slabesti si vrei sa eviti dulciurile din comert.

In dieta cu pere, oricat de ciudat ar suna, este bine sa consumi si…mere. Nu de alta, dar studiile arata ca aceste 3 fructe te pot ajuta sa-ti echilibrezi meniul. Si sa ai o stare de satietate, asa ca vei fi mai putin tentata sa mananci „junk food”.

Iar partea frumoasa este ca merele si perele pot fi gatite si preparate in nenumarate feluri, astfel incat sa ai mereu parte de un gust diferit. Le poti pune la cuptor, in smoothie-uri si sucuri, salate de fructe, etc. Ce sa mai, ai gasit modalitatea perfecta de a inlocui traditionalele deserturi. Dar haide sa aflam mai multe despre dieta de astazi!

Dieta cu pere – 5 zile minus 3 kilograme

Da, daca vei urma cu strictete sfaturile specialistilor si vei respecta regulile de mai jos.

Asadar, iata cum va arata meniul in dieta cu pere:

Mic dejun: fulgi de ovaz opariti si putin sirop de stevie, 2 pere, un suc de portocale. Alta idee ar fi sa consumi un iaurt degresat cu cativa fulgi. Poti bea si o cafea sau un ceai

Gustare 1: o mana de nuci caju nesarate si neprajite/ 3 biscuiti din faina integrala/ o para

Pranz: un gratar de curcan sau pui cu o salata de cruditati, fara rosii/ peste la cuptor (150 grame) cu legume inabusite/ o supa crema de legume si o salata bulgareasca

Gustare 2: iaurt degresat/ o para

Cina: vei lua cina doar daca NU ai luat cele 2 gustari. Cina este reprezentata de 2-3 pere

Sfat! Nu uita ca nu ai voie sa mananci mai tarziu de ora 19. De fapt, cel mai bine ar fi sa tii minte regula: nu mananci cu 4 ore inainte de culcare. Doar in acest fel digestia va avea loc nestingherita.

Dieta cu pere – un real succes!

Stim, dieta cu pere este usor restrictiva, in special ca vei invata sa nu mai mananci seara. Ceea ce poate fi greu la inceput. Dar gandeste-te la toate beneficiile pe care le vei avea in timp. Digestia si tranzitul vor fi imbunatatite, iar tu vei slabi si vei fi mai sanatoasa ca oricand!

Poti tine dieta cu pere si 2 sau 3 saptamani, daca vrei sa slabesti mai mult. Va fi ca o adevarata detoxifiere. Desigur, daca nu te simti bine sau remarci probleme in acest interval, nu te sfii sa te adresezi medicului.

Perele au in compozitie antioxidanti, ceea ce inseamna ca lupta cu bolile cronice, inclusiv cancerul. Pot imbunatati procesul de producere a insulinei, prevenind totodata formele grave de diabet.

De asemenea, sanatatea inimii tale si colesterolul bun vor veni ca o confirmare a faptului ca perele chiar sunt indicate in dieta de zi cu zi. In special daca poti face rost de pere romanesti, de tara, care nu au fost stropite sau tratate chimic, in niciun fel.

Beneficiile perelor – fructele de sezon minune

Sustin imunitatea. Stii ca bolile apar ca urmare a unui sistem imunitar slabit, care nu se mai poate apara foarte bine de efectele nocive. Asadar, atunci cand consumi pere poti sa fii sigura ca vei lua un aport de minerale si vitamine absolut necesar sistemului imunitar. Contin vitamina A, C si E, precum si calciu, magneziu, fosfor si potasiu. Sa nu uitam ca perele au un indice glicemic scazut…mai multe despre beneficiile perelor aici >>>

 

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *