Dieta cu bors: scapa rapid de kilogramele nedorite

Poate ca nu stiai, dar dieta cu bors functioneaza de minune si atunci cand vine vorba de pierderea kilogramelor in plus, asa ca astazi vei afla cum trebuie sa procedezi.

Borsul de casa ne aduce aminte de copilarie, atunci cand bunicile noastre faceau ciorbe minunate, folosind acest ingredient special. Dar poate nu te-ai fi gandit pana acum ca acesta poate fi un real ajutor, atunci cand vine vorba de slabit.

Desigur ca exista nenumarate diete care te pot ajuta sa revii la o silueta de vis, dar astazi am decis sa iti prezentam dieta cu bors, ceva mai „traditionala”, cum ne place sa credem.

Inainte de toate, vom afla mai multe despre borsul de casa si cum se prepara acesta. Pentru ca in aceasta dieta vrem ca totul sa decurga ca la carte, tu vei fi implicata in productia acestui preparat.

Acest regim te va ajuta sa pierzi in jur de 3-4 kilograme in 10 zile, poate si mai mult. Desigur, daca vrei rezultate mai bune, incearca sa renunti la preparatele care stii ca ingrasa. Cum ar fi prajelile, painea alba sau dulciurile. Dar vom discuta imediat, pe larg, despre toate acestea.

 

Dieta cu bors: ce trebuie sa faci pentru a avea succes

Ei bine, in primul rand, haide sa aflam cum se prepara borsul de „dieta”. Sigur stii ca acest bors se prepara din tarate de grau, fiind vorba despre fermentarea naturala a acestora.

Ce beneficii are borsul de casa?

– imbunatateste digestia
– sustine arderea grasimilor
– elimina toxinele din organism
– previne hipertensiunea, etc

Iar daca esti vegetariana, avem si mai multe vesti bune. Borsul de casa contine vitamine din complexul B, inclusiv celebra vitamina B12, care de obicei este prezenta in produsele cu carne.

Cum sa prepari borsul de casa?

Ingrediente:

– 1 kg tarate de grau
– 250 grame malai
– 25 grame drojdie de bere

Mod de preparare:

Se amesteca taratele si malaiul, plus drojdia de bere, iar apoi se pune 1 litru de apa incalzita (usor calda). Se amesteca bine aceste ingrediente si se lasa 30 de minute, sa se dospeasca. Dupa aceea, se vor turna inca 9 litri de apa calda si se acopera recipientul ( din sticla sau lut neaparat!) cu un prosop sau o bucata de material. Se lasa 4-5 zile sa se acreasca.

Dupa aceea, se va strecura si se va turna in sticle de sticla si se va pune in frigider. O sa te miri, dar daca e prea acru, poti adauga chiar putina miere. Nu va fi asa rau la gust, cum ai putea fi tentata sa crezi.

In dieta cu bors de casa nu exista foarte multe restrictii sau un meniu fix. Ideea este ca, inainte de fiecare masa, sa bei un pahar de bors. Iti recomandam sa nu bei mai mult decat este recomandat, avand in vedere ca are efect laxativ…

Acest bors are putine calorii, de unde si rezultatele favorabile ale dietei.

Nu uita ca, in dieta cu bors, sa renunti la:

– fainoase si produse de patiserie
– alcool
– dulciuri procesate si/sau pline de zahar
– fast-food

Dieta cu bors – mai multe beneficii decat ai putea crede!

Si daca te gandesti ca doar vei slabi in aceasta perioada de o saptamana/10 zile, te inseli. Vei vedea ca sanatatea ta va fi imbunatatita. Mai ales ca vei folosi un bors natural, fara aditivi alimentari. Acesta va preveni aparitia varicelor, problemele legate de glicemie, bolile renale.

Este recomandat chiar si in cazul celor care sufera de diabet zaharat.

Asa ca, nu uita sa incerci dieta cu bors. In aceasta perioada, fa mai multa miscare, bea apa din belsug si nu uita sa mananci mai sanatos ca oricand. Consuma salate, supe creme si fructe de sezon. Vei vedea ca efectele regimului de slabire vor fi rapide si de durata. Succes!

 

4.89/5 (9)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *