Dieta cu mazare verde – de ce sa o urmezi?

Dieta cu mazare verde va deveni preferata ta, iar faptul ca suntem in plin sezon cald te va ajuta si mai mult. Probabil iti aduci aminte ca aceasta leguma este una dintre vedetele sezonului, asa ca ne aminteste de copilarie.

In special ca cea noua are un gust minunat, intens, asa ca o mancare de mazare este o idee minunata. Indiferent daca tii sau nu dieta cu mazare verde. Sau orice altfel de regim de slabire. Mazarea este bogata in vitamine, fibre, minerale si alte „bunatati”.

Vorbim despre vitamina C, vitamina K, zinc, potasiu, fier, dar si grasimi si proteine. Din fericire, are putine calorii, asa ca este ideala in dieta sau pentru persoanele care vor sa se mentina in forma. Ca idee, are in jur de 110 calorii per suta de grame. Evident ca este indicat sa gatesti mazarea la cuptor sau calita putin, pentru a fi sanatoasa.

Nu adauga mult ulei si consuma mazare simpla, este satioasa si gustoasa.

Dieta cu mazare verde – ce trebuie sa stii?

Este demn de mentionat ca mazarea este bogata in special in carbohidrati, dar are si un continut ridicat de proteine. Evident ca mazarea va fi cel mai bun aliat al tau in dieta atata timp cat nu pui tot feluri de sosuri pe ea, nu o consumi alaturi de…burgeri sau alte preparate similare 🙂

Cel mai bine ar fi sa fierbi mazarea verde si sa o adaugi in salate. Merge de minune sa prepari si o mancare traditionala de mazare, adica vei cali o ceapa verde si putin usturoi. Apoi vei pune mazarea si o vei lasa sa fiarba pana este gata. O poti servi alaturi de o felie de paine integrala si un ou ochi proaspat.

Dupa cum observi, este mai simplu decat ai crede. Iar daca la masa de pranz vei servi un astfel de preparat, este totul perfect. De asemenea, poti manca si la masa de seara mazare fiarta alaturi de o felie de curcan. ATENTIE! Nu uita ca ultima masa sa fie cel tarziu la ora 19. Doar in acest mod digestia se va face in mod corect, iar tu nu vei mai depune.

Dieta cu mazare verde – beneficii pentru sanatate

In primul rand, te va ajuta sa tii sub control foamea, conferind o stare de satietate. De asemenea, nu iti va mai fi pofta de dulce, pentru ca mazarea verde are rolul de a stabiliza nivelul de zahar al corpului.

Ce beneficii mai are? Pai te va ajuta sa ai oase mai puternice, sanatatea cardiovasculara va fi imputernicita, iar colesterolul se va mentine in parametrii normali.

Dar cum se tine totusi dieta cu mazare, ce ar trebui sa faci? Ei bine, evident ca este indicat sa mananci mai sanatos si sa scoti dulciurile, sucurile si fast-food-ul din ecuatie. Dar in rest, vei manca pret de o saptamana preparate cu mazare, in special la pranz. Nu suna rau, nu-i asa? Dupa 7 zile vei slabi in jur de 3-4 kilograme.

Evident ca iti recomandam sa faci si sport, pentru a amplifica efectele acestei diete rapide si sanatoase.

Dieta cu mazare verde – meniu

Iti vom propune cate 3-4 variante pentru fiecare masa:

Mic dejun – cereale integrale cu fructe de sezon, o cana de lapte vegetal, o cafea/ smoothie dintr-o banana si fructe de padure/ o felie de paine integrala, branza degresata cu verdeturi/ salata de cruditati si un ou fiert

Pranz– supa crema de mazare, piure de cartofi si o salata verde/ mancare de mazare si un ou ochi, o salata verde/ orez cu mazare si carne de curcan/ omleta cu mazare si ciuperci

Cina – orez cu legume si mazare/ cartofi la cuptor cu mazare/ o felie de pui la gratar alaturi de mazare inabusita/ salata de cruditati

Evident ca mai poti schimba, am vrut doar sa iti sugeram cateva variante, pentru a intelege mai bine despre ce este vorba. De asemenea, intre mese poti manca fructe de sezon ( unul) sau o mana de migdale sau nuci. Unii rezista fara gustari, dar nu te forta, acestea sunt binevenite.

Cumpara mazare proaspata si bucura-te de bogatia acestui sezon, in care poti alege o gramada de fructe si legume.

De ce sa mananci mazare mai des – tu stiai aceste lucruri?

1. Mentinerea greutatii. Stim ca te intereseaza sa ai o silueta pe masura asteptarilor, asa ca este bine sa ai grija ce mananci. Din fericire, mazarea este alegerea ideala, in contextul in care abunda in fibre si vitamine. Sa mai spunem ca are si un numar scazut de calorii?! Iti va conferi senzatia de satietate dupa care tanjesti. Asa ca vei manca mai putina mancare si vei mentine greutatea ideala. Desigur ca este indicata si in curele de slabire.

2. Benefica pentru piele. De ce sa mananci mazare? Pentru ca este bogata in antioxidanti, flavonoizi si catehine si ajuta la prevenirea imbatranirii premature…mai multe despre beneficiile sale aici >>>

5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *