Alcoolul ingrasa sau slabeste?

Cu siguranta si tu te-ai intrebat daca alcool ingrasa sau slabeste, in special ca exista multe contradictii. Multi spun ca un pahar de vin rosu este ok, mai ales da ca nu mananci o friptura dupa. Altii sustin ca alcoolul ar trebui eliminat complet atunci cand vorbim de­­­spre dieta.

Care este adevarul, ce ar trebui sa intelegem din aceasta situatie? Despre toate acestea si multe altele vom discuta imediat.

Deci, alcoolul ingrasa sau slabeste? Ei bine, totul tine de conduita ta, de ceea ce faci dupa ce bei si evident momentul zilei in care bei. Din pacate, alcoolul este bogat in calorii, tocmai de aceea nu este recomandat mai mult de un pahar la masa. In special atunci cand tii dieta.

Poti bea un pahar sau doua de vin pe saptamana, dar nu mai mult, mai ales daca vrei sa slabesti. Vei afla imediat de ce.

Ingrasa sau slabeste alcoolul? Raspunsul acestei intrebari eterne

Dupa cum stii, de cele mai multe ori medicii sunt impotriva consumului de alcool. Un nutritionist nu te va incuraja sa bei nimic, mai ales daca ai o problema serioasa de sanatate. Daca mai vorbim si despre alte afectiuni, cum ar fi cele cardiace, raspunul va fi nu, in ceea ce priveste consumul de alcool.

Evident ca acestia au dreptate, in special cand vorbim despre o problema serioasa medicala. Atunci cand vine vorba despre slabit, ar fi cazul sa fim ponderati si sa avem grija la ceea ce consumam. Evident ca alcoolul nu este tocmai recomandat, dar… se mai pot face si exceptii!

Asa ca, un pahar de vin dupa-amiaza sau seara este binevenit, in special daca NU mananci dupa. Poti servi cativa covrigei din faina integrala sau cateva alune. Dar atat! sa nu uitam ca un pahar de vin are in jur de 90 de calorii.

Vinul slabeste – de ce, cum si ce trebuie sa faci?

Vinul are nenumarate beneficii asupra inimii si sistemului vascular, atat timp cat nu este baut in exces. Are o gramada de antioxidanti in compozitie, asa ca poate preveni bolile, intarind sistemul imunitar.

Vinul te va ajuta sa ai o densitate osoasa mai buna, reduce riscul de a face infarct, etc. Iar ultima descoperire: vinul slabeste daca este servit chiar inainte de culcare!

Cercetatorii de la Universitatea din Washington si cei de…de ce vinul slabeste >>>

Alcoolul ingrasa sau slabeste – nu vei bea in zilele in care faci sport

In special ca te poate molesi teribil, fie ca vorbim despre a bea inainte sau dupa. Asa ca in zilele in care stii ca te tii de treaba si faci sport serios, ar fi bine sa mananci o salata sau legume la cuptor. In acest fel, metabolismul tau va face fata mai bine efortului, iar rezultatele vor fi pe masura.

ATENTIE! Atunci cand bei alcool, corpul proceseaza prima data aceasta substanta, abia apoi se ocupa de digestie. Asa ca aceasta este una dintre explicatiile logice. Prima data, organismul va incerca sa elimine alcoolul din organism, abia apoi se va ocupa de restul proceselor.

De asemenea, poate provoca pofta de mancare, asa ca acorda atentie acestui aspect. Daca vrei sa bei alcool recurge la vin, pentru ca este mai slab caloric, asa ca este cea mai buna optiune.

In esenta, alcoolul ingrasa in special daca faci alegeri nechibzuite dupa ce il consumi. Asa ca, daca iti place sa bei un pahar de vin, alege 2 seri pe saptamana cand stii sigur ca te relaxezi.

Poti manca o cina la ora 17, iar daca vei bea un pahar de vin la ora 19, lucrurile vor fi bune. Asa ca moderatia este totul, asa cum probabil te asteptai.

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *