Greseli frecvente in diete. Tu le faci?

Atunci cand vine vorba despre slabit exista mereu controverse, asa ca trebuie sa stii care sunt acele greseli in diete, pentru a le evita. Nu de alta, dar acestea iti pot deturna regimul de slabire, iar tu nu vei intelege de ce nu pierzi in greutate.

De multe ori suntem tentate sa plecam urechea la tot felul de zvonuri neverificate, tot felul de retete „minune” de slabit care, din pacate, nu prea functioneaza. Si nici nu este de mirare, vei intelege imediat de ce.

Aceste greseli in diete despre care discutam astazi sunt foarte tentante, asa ca nici nu este de mirare ca le facem atat de des. Probabil ca te vei regasi in cele ce urmeaza. Este bine sa invatam sa fim disciplinate si sa intelegem ca nu se intampla minuni, cand vine vorba despre diete. Ori te tii de treaba si ai rezultate, ori nu prea vei vedea mari schimbari.

Greseli frecvente in diete – tu faci asta?

Fac sport asa ca mananc cat vreau. Daaa, o idee foarte buna daca nu vrei sa slabesti prea mult. Daca nu esti sportiva, probabil ca la inceput vei reusi sa dai jos cateva kilograme, dar nu va dura mult. Ca sa ai o silueta armonioasa si sa slabesti constant, trebuie sa ai si o dieta sanatoasa, fara doar si poate.

Multe femei considera ca daca fac sport intens o ora, pot manca ce vor, ulterior. Nimic mai gresit, te vei chinui sa dai jos multe calorii pe care le vei pune rapid la loc, in acest mod. Nu uita sa mananci lejer, in special seara, o salata este binevenita si te va ajuta ca procesul de ardere sa continue pe parcursul noptii, de asemenea.

Cheat day sau „azi nu tin cont de nimic”. Cum poate fi o idee buna ca, dupa ce te-ai chinuit zile la rand sa mananci sanatos, sa exagerezi dintr-o data? Adica sa ai o zi in care iti tradezi idealul, de unde si „cheat day”. Multe femei cred ca nu este una dintre acele greseli frecvente in diete, mai ales ca doar pentru o zi mananca ce vor. Apoi se intorc la dieta de slabit. Da, dar organismul tau va fi afectat, digestia ingreunata si arata ca nu ai niciun gand sa mananci sanatos pe termen lung…Degeaba slabesti daca vrei sa te intorci la obiceiurile nocive. Mai mult ca sigur istoria se va repeta!

Greseli frecvente in diete – consuma alimente normale, nu DEGRESATE!

In profida mediatizarii produselor fara grasimi, acestea nu sunt nici pe departe asa de eficiente cum se crede. De ce? Pentru ca grasimea eliminata este inlocuita cu sare sau zaharuri, de regula. Ba chiar exista studii care arata ca grasimile sustin procesul de slabire, daca sunt in cantitate mica. Asa ca mananca branza si lactate normale, dar in cantitati mici.

Grasimile vegetale sunt minunate pentru slabit, de asemenea. Alimente pentru slabit – preparate cu avocado:

Paine prajita cu avocado. Sfarama un avocado mic si unge-l pe o felie de paine integrala, iar apoi presara putina sare de mare deasupra. O bunatate, poate fi o gustare sau un mic dejun de nota 10!


Guacamole. Intr-un castron amesteca: 1/2 avocado maruntit, o rosie medie taiata, o ceapa mica maruntita si foloseste sucul de la o jumatate de lamaie. Amesteca totul si adauga sare de mare si piper. Te vei linge pe degete, poti lua si la munca aceasta gustare remarcabila…mai multe retete aici >>>

Mancatul des. Multe femei cred ca au descoperit cutia Pandorei, dar nu este cazul nici in aceasta situatie. Cel mai important este ce mananci efectiv, iar pentru un adult 3 mese pe zi sunt suficiente. Chiar si atunci cand se afla la dieta de slabire. Atat timp cat alegi o dieta sanatoasa si eficienta, nu ai de ce sa-ti faci probleme. Poti manca de 3 ori pe zi, plus ca ai voie si 2 gustari, in general. Important este sa nu mananci seara tarziu si sa faci miscare, cele doua elemente de baza in procesul de slabire!

Printre acele greseli in diete se numara si obsesia legata de infometare. Exista persoane care cred ca asa vor reusi. Nimic mai gresit, poate ca vei slabi putin, dar pe termen lung nu este deloc eficient. Trebuie sa ai nutrienti pentru a fi sanatoasa, asa ca nu poti sari peste mese. Este bine sa incerci postul intermitent sau dieta cu sucuri, dar in prealabil vorbeste cu un medic si observa-te. Fii sigura ca te simti bine si continua doar in aceasta situatie.

5/5 (9)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *