Alimente pentru slabit. Te-ai fi gandit la acestea doua?!

Despre acele alimente pentru slabit, care iti pot face viata mai usoara am mai discutat, dar astazi vom analiza 2 dintre acestea, care te pot ajuta mai mult decat ai crede.

Poate nu te-ai fi gandit, dar nautul si avocado ar trebui sa fie pe lista ta de cumparaturi, daca vrei sa slabesti. Avocado are o textura fina si minunata, fiind o grasime de natura vegetala formidabila. Il poti folosi in nenumarate preparate gustoase. Are grasimi monosaturate, asa ca nu iti face griji, acestea sunt grasimi „bune”.

Grasimile monosaturate te ajuta sa scazi nivelul colesterolului, sa ai o inima sanatoasa si puternica. De asemenea, avocado contine si proteine, fibre si este bogat in vitamine. Este minunat si pentru piele si este un ajutor in procesul de slabire. Ce sa mai, este demn de a fi pe lista acelor alimente pentru slabit care chiar functioneaza!

De multe ori, avem senzatia ca doar prin infometare putem slabi, dar nu este deloc adevarat. Exista o gramada de preparate sanatoase si hranitoare care au la baza ingrediente vegetale minunate pentru silueta.

Alimente pentru slabit – nu uita de naut!

Pe de alta parte, nautul are proprietati similare cu avocado, dar si anumite caracteristici suplimentare. Vorbim despre reglarea tensiunii arteriale si sustinerea unei digestii mai bune. Asadar, nu vei mai avea probleme de tranzit intestinal daca vei introduce nautul in alimentatia ta.

Desigur ca aceste 2 alimente pentru slabit sunt excelente atat timp cat tu le vei consuma mai des. Inlocuieste gustarile nesanatoase cu aceste 2 ingrediente vegetale de exceptie.

Alimente pentru slabit – preparate cu avocado

  1. Paine prajita cu avocado. Sfarama un avocado mic si unge-l pe o felie de paine integrala, iar apoi presara putina sare de mare deasupra. O bunatate, poate fi o gustare sau un mic dejun de nota 10!
  2. Guacamole. Intr-un castron amesteca: 1/2 avocado maruntit, o rosie medie taiata, o ceapa mica maruntita si foloseste sucul de la o jumatate de lamaie. Amesteca totul si adauga sare de mare si piper. Te vei linge pe degete, poti lua si la munca aceasta gustare remarcabila.
  3. Salata de avocado. Intr-un bol mai mare pune: un avocado mare maruntit, un castravete mediu, maruntit, o rosie medie taiata, o ceapa mica maruntita, sucul de la o lamaie, o lingurita de turmeric, sare de mare si piper. Amesteca totul si savureaza o salata delicioasa.

Alimente pentru slabit – preparate cu naut

  1. Hummus. Lasa la inmuiat o cana de naut peste noapte, iar a doua zi, inainte sa-l folosesti, fierbe-l. Intr-un blender pune o cana de naut, 2 linguri de tahini, 2 catei usturoi, apa, ulei de masline, sucul de la 1/2 lamaie, putin turmeric, sare de mare si piper. Amesteca totul pana obtii o pasta omogena.
  2. Naut cu orez. Fierbe o cana de orez al dente. Apoi caleste o ceapa in putin ulei de masline, adauga si un catel de usturoi. Pune si 2 rosii taiate cubulete si lasa-le sa se caleasca un pic. Apoi adauga 2 cani de naut (fiert) si orezul si lasa-le sa dea un clocot. Adauga condimente la final, vei vedea ca este o minunata mancare de dieta. Poti servi o portie alaturi de o salata verde si putin peste la gratar.
  3. Salata de naut. Intr-un bol amesteca o cana de naut, un castravete taiat, o rosie, taiata, o ceapa mica, maruntita, putin ulei de masline, sucul de la o lamaie, putin turmeric, sare de mare si piper. O bunatate de salata si poate tine locul unei cine timpurii. Aceste alimente pentru slabit te vor ajuta sa te mentii in forma si sa pierzi in greutate, daca este cazul.

Nu uita sa nu mananci seara tarziu, sa faci miscare zilnic si sa bei apa din abundenta.

4.6/5 (20)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *