Avocado: cum te poate ajuta sa te mentii in forma

Atunci cand esti decisa sa slabesti,  o idee foarte buna ar fi sa incepi sa consumi avocado, un super aliment in aceste situatii.

Avocado este o excelenta sursa de grasimi naturale, care favorizeaza sanatatea inimii tale. Se tranforma usor in energie, de care vei avea nevoie pentru a elimina carbohidratii pe care ii consumi zilnic.

De fapt, acest fruct are rolul de a regla greutatea, acesta fiind unul dintre multiplele beneficii ale sale.

Cum poti introduce usor avocado in dieta ta zilnica?

O idee foarte buna ar fi sa il adaugi salatei tale, la masa de pranz. In acest fel, poti fi sigur ca iti vei lua porta de grasimi sanatoase. Si nu va fi nevoie sa cresti numarul de proteine sau carbohidrati.

Studiile in domeniu arata ca jumatate de avocado la masa de pranz iti va conferi starea de satietate dupa care tanjesti, fara sa te ingrasi, in schimb. In acest fel, nu va mai fi nevoie sa adaugi gustari dietei tale.

Unul dintre semnalele de alarma ale corpului este foamea, asta inseamna ca nu mananci corect. In mod normal, un om are nevoie de 50-85% grasimi sanatoase in dieta sa, pe langa carbohidratii din legume si proteinele de inalta calitate.

Grasimea sanatoasa ofera o stare de satietate mai mare decat carbohidratii, tocmai de aceea sugestia de a consuma un avocado pe zi te poate scapa de multe alimente nesanatoase, pline de calorii.

Avocado – o super sursa de nutrienti

Conform cercetatorilor americani, un avocado contine:

– 22,5 grame de grasime
– 3 grame de carbohidrati
– mai putin de un gram de fructoza, per portie

Faptul ca este atat de sarac in fructoza, il face sa fie mult mai indicat decat fructele.

Avocado mai are in compozitie:

– fibre
– potasiu ( de doua ori mai mult decat bananele)
– vitamina E
– vitamina B
– acid folic

Asa ca, nu mai pierde vremea si introduce acest fruct minune in dieta ta, sigur te vei bucura de beneficiile sale mai repede decat crezi.

5/5 (9)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *