Orezul brun – beneficii uimitoare asupra sanatatii

Poate ca nu iti place in mod special, dar astazi vei afla care sunt toate motivele pentru care orezul brun este net superior celui clasic. Nu de alta, dar trebuie sa ai o motivatie pentru a-l consuma mai des, in special ca la inceput gustul sau s-ar putea sa nu-ti fie pe plac.

Printre beneficiile aduse de orezul brun se numara scaderea colesterolului si mentinerea unei tensiuni arteriale optime. Orezul brun este neprelucrat, asa ca este bogat in fibre si alte minerale esentiale pentru buna functionare a organismului nostru.

Desigur ca este indicat si in curele de slabire, la fel ca toate alimentele de origine bruna. Chiar daca la inceput s-ar putea sa nu te incante gustul, treptat te vei obisnui.

Dar ce sa mai pierdem vremea? Haide sa vedem de ce ar trebui sa alegi acest aliment minunat.

Orezul brun – beneficii pentru sanatate

  • sustine procesul de slabire. Contine mangan, un mineral esential pentru cei care vor sa arda grasimile mai repede. Tocmai de aceea este indicat celor care sufera de obezitate sau au prea multe kilograme in plus. Iar daca il vei servi cu legume si condimente, va fi chiar gustos. Are un indice glicemic scazut, asa ca este indicat si celor care sufera de diabet. Bogat in fibre si capabil sa-ti regleze zaharul din organism, zaharul brun este un element de baza in situatiile mentionate
  • normalizeaza colesterolul. Iar tensiunea arteriala va fi tinuta sub control, in acest fel. Fibrele contine stimuleaza metabolismul, iar seleniul ajuta la scaderea tensiunii. Asa ca este perfect si pentru cei care sunt predispusi la probleme cardiace
  • bogat in antioxidanti. De obicei, ne gandim ca doar fructele sunt bogate in antioxidanti, dar lucrurile nu stau asa. Previne oxidarea celulelor, asa ca bolile cronice precum cancerul sau diabetul vor fi prevenite cu succes. Apropo, cei care au probleme cu colonul ar trebui sa-l consume mai des pentru a elimina reziduurile mai usor. Pentru a preveni cancerul este nevoie de o dieta echilibrata, asa ca alegerea alimentelor integrale este o decizie extrem de inteleapta

Orezul brun – o reala sursa de energie

  • bogat in minerale. Am mentionat deja ca are in compozitie mangan, un mineral care ajuta digestia, asa ca tu vei fi mai energica ca oricand. De asemenea, iti vei asigura o parte din necesarul de fibre, daca vei consuma de 2-3 ori pe saptamana orezul brun. Manganul transforma proteinele in energie, asa ca te vei simti mai plina de viata dupa masa de pranz
  • previne bolile nervoase. Are capacitatea de a proteja sistemul nervos, iar magneziul continut ajuta mult in acest sens. Previne si bolile specifice creierului, prevenind cu succes oxidarea celulara. Previne si aparitia bolilor degenerative precum Alzheimer sau dementa senila. Si anxietatea poate fi prevenita printr-o dieta echilibrata. De fapt, multe studii incep sa evidentieze legatura dintre bolile psihice si nutritie. Si ce crezi? Cei care mananca sanatos, consuma multe fructe si legume proaspete, nuci si peste sunt mai putin predispusi la astfel de afectiuni
  • sistem imunitar. Poate intari cu succes imunitatea, datorita continului ridicat de vitamine si minerale. Creste capacitatea organismului de a se apara, previne infectiile si te ajuta sa fii mai rezistent in fata bolilor.
  • previne osteoporoza. Da, un factor extrem de important, dar era de asteptat avand in vedere ca are in compozitie calciu si magneziu, esential in procesul de preventie. Persoanele care sufera deja de artrita sau osteoporoza ar trebui sa manance mai des acest aliment

Fara doar si poate, orezul brun va deveni un aliat al organismului, daca il vei consuma mai des. Orezul brun are in compozitie calciu, fibre, magneziu, zinc si potasiu, vitaminele B1, B3, B6 si E. Nu uita sa-l cumperi dintr-o sursa sigura, cum ar fi magazinele naturiste sau plafarele.

5/5 (5)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *