Dependenta de dulciuri – cum sa scapi de aceasta cu…ciocolata!

Dependenta de dulciuri ar putea fi cotata ca o adevarata afectiune, avand in vedere ca atatia oameni se confrunta cu aceasta, in special femeile. Sigur si tie ti-ar placea sa nu mai ai aceasta problema, dar nu stii exact cum s-ar putea rezolva. Mai ales ca mereu parca se iveste ceva pentru a-ti alimenta si mai mult pofta de dulce.

Ei bine, se pare ca ultimele studii arata ca dependenta de dulciuri ar putea fi tratata cu cacao! Ceea ce nu suna rau deloc, nu-i asa?

De multe ori incepi ziua cu ceva dulce, pentru ca merge asa de bine cu o cafea… Dar, de fapt, nu faci decat sa te infometezi, dulciurile nu iti vor conferi nutrientii necesari.

Nici batoanele de cereale din comert nu sunt mai bune. Cel mai bine ar fi sa-ti incepi diminetile cu un bol plin cu cereale integrale, nuci, seminte si lapte vegetal. Vei vedea ca iti va conferi energia de care ai nevoie, iar tu te vei simti mai in forma ca oricand.

Dependenta de dulciuri – cum sa scapi de ea?

Asa cum iti mentionam si mai devreme, exista si metode placute de a preveni pofta de dulce. Adica ai putea sa consumi cacao in forma sa pura. Asa ca astazi vom vorbi despre beneficiile acestui superaliment.

Atentie ca nu vorbim despre cea obisnuita, ci despre cacao cruda, pe care o vei gasi in magazinele de specialitate.

Ce beneficii are aceasta? In mod evident, te poate ajuta in scaderea greutatii. De asemenea are capacitatea de a te energiza, avand in vedere ca este bogata in antioxidanti, foarte sanatoasa si pentru inima.

Pudra de cacao cruda stabilizeaza glicemia, te elibereaza de stres si anxietate, fiind bogata in magneziu, fier si zinc. Vei vedea ca aceasta va preveni pofta de dulce, fiind un aliment extrem de sanatos. Poate ca nu stiai, dar aceasta cacao este folosita inca din antichitate de catre mayasi, pentru a trata diverse afectiuni.

Te poate ajuta sa elimini si starile de agitatie si anxietate, plus ca regleaza digestia si chiar somnul! Se recomanda in jur de 30 de grame pe zi si poti lua chiar boabe de cacao. Beneficiile sunt aceleasi, iar dependenta de dulciuri va fi tinuta sub control.

Initial, aceasta cacao cruda era folosita pentru a remedia senzatia de oboseala, constipatie, dureri de stomac sau indigestii. Pana s-a observat ca are mult mai multe beneficii decat se credea.

De cativa ani, cacaua si-a recastigat popularitatea, in special de cand specialistii au remarcat ca poate vindeca dependenta de dulciuri.

Boabele de cacao au capacitatea de a mentine nevoie de dulce sub control, fiind un super aliment. Abunda in magneziu, mineral care iti va da o stare de bine si va stabiliza zaharul in organism.

Dependenta de dulciuri – fructele sunt un aliat demn de incredere

Desigur ca este indicat si consumul de fructe, cum ar fi merele, perele, zmeura, afinele, fructele de padure, kiwi, ananas, etc. Le poti folosi in smoothie-uri, fiind o varianta eficienta si sanatoasa de a-ti face pofta de dulce.

Nu este atat de greu sa renunti la dulciuri, in special daca esti constienta cat de nociv este zaharul.

Zaharul distruge creierul – ce se intampla cand este in exces?

Una este ca glucoza este esentiala creierului si alta este ca atunci cand este in exces poate distruge totul. In sensul ca poti experimenta stari contradictorii, de confuzie si chiar depresie. Nu este nimic neobisnuit, atunci cand vorbim despre hiperglicemie. Da, se intampla acest proces atunci cand avem prea mult zahar in organism.

Cat zahar ar trebui sa consumi zilnic? Vezi raspunsul aici >>>

4.67/5 (18)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *