Ficatul gras si remediile naturiste. Care sunt simptomele?

Despre ficatul gras sau steatoza hepatica poate ai mai auzit vorbindu-se, dar nu stiai exact despre ce este vorba. Astazi vom dezbate putin acest subiect, mai ales ca ficatul este unul dintre cele mai importante organe din corp. Ficatul gras poate fi o consecinta a consumului de alcool sau poate fi cauzat de o dereglare a metabolismului.

Aceasta afectiune se instaleaza atunci cand la nivelul celulelor se depune grasimea, ceea ce poate conduce la un colesterol marit, hipertensiune si chiar obezitate.

Ca sa nu mai spunem ca pot fi afectate si organele „vecine.” Cine este predispus la steatoza hepatica si care sunt principalele simptome, vom afla imediat. Dupa care vom discuta si despre remediile naturiste.

Ficatul gras sau steatoza hepatica – ce este de facut?

In primul rand, este util de stiut care sunt persoanele predispune la aceasta afectiune.

Vorbim despre:

  • oamenii cu greutate peste medie, supraponderali
  • cei care sufera de diabet, au colesterolul marit
  • dieta saraca in nutrienti
  • cei care consuma alcool des

Ficatul gras si simptomele acestei afectiuni:

Desigur ca ficatul gras sau steatoza hepatica se va observa atunci cand iti faci analizele de sange. Dar exista si alte simptome care pot da de gol aceasta afectiune.

Ficatul gras debuteaza cu:

  • balonare, indigestie, dureri lombare, glezne umflate
  • dureri abdominale, pot aparea in special dupa masa
  • greata, gaze si alte probleme similare, in special cand aproape ca orice mananci nu-ti mai prieste
  • oboseala
  • urina mult mai inchisa la culoare, fata de obicei, etc

Acum ca ai aflat simptomele acestei afectiuni, nu ne mai ramane altceva de facut decat sa-ti spunem cum poti vindeca si preveni ficatul gras.

Ficatul gras sau steatoza hepatica – REMEDII utile

adopta dieta mediteraneana. Despre acest regim am mai discutat, fiind considerat unul dintre cele mai eficiente, atunci cand vine vorba despre slabit. Dar nu numai! Aceasta dieta bogata in grasimi sanatoase poate face minuni, in special daca te confrunti cu kilogramele in plus. Dar este foarte benefica si pentru ficatul gras, conferind o stare de bine si sanatate.

Dieta mediteraneana consista din mai multe tipuri de produse, fiind o dieta variata, detalii aici >>>

renunta la alcool. Poate ca stii deja ca ficatul este afectat de consumul ridicat de alcool, asa ca ar fi bine sa renunti la acest obicei atat de nociv. Ciroza este alta boala teribila cauzata de alcool, asa ca fii ponderata si consuma mai rar si doar bauturi de calitate

mai putine fainoase. Renunta la zahar alb si fainoase. Cel mai indicat ar fi sa folosesti variata integrala a acestor produse.

fa miscare. Este foarte indicata, in special atunci cand ficatul gras sau steatoza hepatica s-a instalat. Nu uita sa faci plimbari lungi prin natura, ori de cate ori ai ocazia. Fa sport intens de cel putin 2-3 ori pe saptamana si remarca cum se schimba sanatatea ta in bine

nu lua medicamente. Mai bine intreaba medicul inainte, pentru ca ficatul este afectat ori de cate ori se iau medicamente cu estrogen, dar si analgezice. Incearca sa remediezi naturist potentialele dureri

4.73/5 (30)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *