Sanatatea cade din cer – care sunt beneficiile ploii asupra sanatatii tale

Ploaia este pentru unii neplacuta, in timp ce pentru altii ea poate fi relaxanta si recomfortanta. Pe timpul verii, romanii au prilejul de a se bucura de ploi scurte si calde, care reimprospateaza natura. Ploaia este un fenomen natural care intretine viata pe pamant. Pe langa plante si animale, omul beneficiaza si el de proprietatile ploii.

Beneficiile ploii asupra sanatatii tale

Ploaia este incarcata cu ioni negativi. Acesti ioni negativi reprezinta o polarizare fizica a particolelor, dar hai sa vedem ce inseamna pentru sanatate.

Ionii negativi – un efect pozitiv asupra sanatatii

Ionii negativi Nu sunt observabili cu ochiul liber. Ei nu pot fi detectati de catre simturile umane, deoarece nu au gust sau miros si sunt invizibili ochiului uman. Oamenii de stiinta specializati in fizica si chimie pot calcula numarul de ioni negativi ai unei particole.
In primul rand, ionii negativi se gasesc in sursele de apa cum ar fi: cascadele, raurile, marile, oceanele, piscinele si bineinteles, ploaia. Ionii negativi au un efect cat se poate de pozitiv si benefic asupra sanatatii tale. In primul rand, acestia produc reactii in organism care elimina stresul, amelioreaza simptomele depresiei si te umplu de energie.

Ai observat cat e relaxant este sa fii in preajma apei?

O stare de euforie se creaza in organism, prin declansarea unor hormoni care semnaleaza organismului tau ca te poti relaxa. Acesti ioni negativi sunt o sursa de pozitivism, iar cei care practica meditatia si yoga stiu cat de important este sa mediteze la marginea unei ape.
Organismul tau iti spune: relaxeaza-te, linisteste-te, calmeaza-te si uita de griji.

Un studiu realizat la Universitatea Columbia, din SUA, arata cum generatoarele de ioni negativi au ajutat la tratarea depresiei la fel de mult ca si medicamentele antidepresive.

Ploaia – un antidepresiv natural

Spre deosebire de medicamentele antidepresive, ploaia este gratuita, nu are efecte secundare (daca ai grija sa nu racesti) si este naturala.

Imbunatateste activitatea mentala

Un studiu in domeniu arata ca ionii negativi cu care te incarci in timpul ploii ajuta la o mai buna oxigenare a creierului. Acest lucru ajuta la imbunatatirea activitatii tale mentale. Poti da un randament intelectual mai bun si mai eficient. Indiferent daca duci o munca de birou sau nu ,acesta este cu singuranta un beneficiu important.
Energia ta mentala este mai crescuta daca petreci timp in ploaie, fie si daca esti acoperita de o umbrela, spre exemplu.

Ploaia te energizeaza

Un alt beneficiu al ploii este faptul a te energizeaza. Starea de moleseala si apatie sunt diminuate drastic prin expunerea la ploaie.

Nu trebuie sa stai direct in ploaie pentru ca acest efect sa fie resimtit. Poti sta pe balcon, un balansoar acoperit, intr-un foisor sau pur si simplu sub o umbrela. Atata timp cat poti simti mirosul ploii si o pare din stropii fini de apa ajung la tine, atunci te vei incarca cu ioni negativi.

Considerand aceste beneficii pentru sanatatea ta, consider asa iesi la o plimbare, chiar daca afara ploua. Daca simti ca iti va prinde bine, atunci nu te teme sa inchizi umbrela si sa iti deschizi bratele pentru a te bucura din plin de ploaie.

5/5 (4)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *