Obiceiuri care incetinesc imbatranirea

Din fericire, exista cateva obiceiuri care incetinesc imbatranirea, asa ca tu ai putea sa le integrezi in viata ta. Evident ca majoritatea dintre acestea sunt legate de stilul de viata si alimentatie. Asa ca, daca si tu esti pregatita sa faci cateva schimbari benefice, s-ar putea sa te bucuri mai mult decat credeai, de rezultatul final.

Aceste cateva obiceiuri care incetinesc imbatranirea te vor ajuta sa ai, in timp, rezultate neasteptat de bune. In special daca erai dornica sa faci cateva schimbari in viata, dintre cele care ne ajuta sa fim mai sanatoase si sa avem trupuri mai armonioase.

Atunci cand mananci sanatos si ai o existenta echilibrata, nu doar ca vei preveni procesul de imbatranire, dar te vei simti mai bine din toate punctele de vedere. Haide sa descoperim impreuna cum putem sa ne schimbam modul de viata.

Obiceiuri care incetinesc imbatranirea – nu uita de fibre

Cu siguranta ai mai auzit ca rolul fibrelor in alimentatie este unul esential, asa ca ar trebui sa tii cont de acestea si atunci cand te gandesti la procesul de preventie a imbatranirii. Fibrele se regasesc in cereale integrale, fructe si legume, asa ca multi evita sa le manance pe motiv ca ingrasa.

Din pacate, nu au inteles ca o dieta echilibrata trebuie sa le includa si pe acestea, in special daca vrei sa ai un organism puternic si sanatos. Evident, nu vei manca in exces, dar tine minte ca acestea trebuie sa faca parte din mesele tale zilnice. Studiile arata ca un consum moderat de fibre, adica carbohidrati, va proteja sanatatea inimii si va normaliza colesterolul. Asa ca asigura-te ca mananci cereale integrale, afine, zmeura, avocado, salata verde, vinete, dovlecei, naut, etc. Din fericire, ai de unde alege, asa ca incepe sa mananci fibre chiar de maine.

O inima sanatoasa te va ajuta sa ai o viata mai lunga, iar procesul imbatranirii va fi franat. De multe ori, afectiunile si bolile sunt cele care ne imbatranesc. Dar un corp sanatos va fi tanar si energic pana la o varsta inaintata.

Obiceiuri care incetinesc imbatranirea – dieta mediteraneana

Studiile arata ca dieta mediteraneana ne poate ajuta sa avem o viata mai lunga si mai sanatoasa, iar locuitorii anumitor zone din jurul marii Mediterane reusesc sa atinga varste foarte inaintate. Iar asta nu este tot, si atunci cand ajung la 80-90 de ani sunt sanatosi, au putere si fac miscare pana la finalul vietii. Desigur ca sportul si activitatea fizica trebuie practicate in fiecare zi, daca vrem sa avem un sistem muscular si o inima sanatoasa.

Sedentarismul nu face altceva decat sa ne imbolnaveasca, fiind unul dintre principalii factori care duc la boli cronice si chiar la moarte. Asa ca incepe sa faci mai multa miscare chiar de astazi.

Dieta mediteraneana – de ce ai alege acest mod de viata?

Pentru ca cercetatorii au ajuns la concluzia ca nu este doar un regim sanatos de viata, ci mult mai mult decat atat. Are capacitatea de a sustine chiar si procesele care au loc la nivel de ADN. Asa ca celulele vor fi influentate in mod pozitiv, iar efectele anti-imbatranire ale acestei diete vor fi „memorate”.

Dieta mediteraneana incurajeaza consumul de fructe (portocale, piersici, struguri), rosii, cereale integrale, ulei de masline, peste. De asemenea, descurajeaza consumul de carne rosie, pui, mezeluri, etc. Ca alcool, se va servi in special vin, cu moderatie. Pestele nu va fi consumat in exces, iar acesta se va gati in special la cuptor…mai multe despre dieta mediteraneana >>>

Nu uita sa mananci mereu echilibrat, ai grija ca mancarea ta sa fie nutritiva si evita alimentele care creeaza inflamatii. Ne referim in general la cele acide, cum ar fi fast-foodul, alimentele procesate, sucurile carbogazoase, alcoolul in exces, etc. Cu siguranta ai inteles la ce ne referim.

Practic, o alimentatie echilibrata, sportul si eliberarea de stres ne va ajuta sa ne mentinem tineri si in forma pana la varste inaintate.

5/5 (10)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *