Beneficiile necunoscute ale afinelor

Afinele sunt populare in acest sezon. Daca esti o impatimita a afinelor, atunci te vei bucura sa aflii ca sunt bogate in nutrienti si aduc cu sine mai multe beneficii sanatatii tale.

Cateva informatii untile

Daca esti la cura de slabire, atunci nu te feri de aceste super-fructe. Afinele nu ingrasa deoarece au un continut caloric foarte mic. Deci nu trebuie sa te abtii, ba chiar din contra: consumul afinelor aduce beneficii, deci consuma-le ori de cate ori ai ocazia.

Beneficiile afinelor

1. Nutritive

Afinele sunt bogate in nutrienti. Mai exact, o cescuta (148 de grame) de afine, contine:

  • 4 grame de fibre
  • 24% din necesarul zilnic de vitamina C
  • 36% din necesarul zilnic de vitamina K
  • 25% din necesarul zilnic de mangan

De asemeni, afinele te ajuta sa te hidratezi deoarece contin 85% apa.

2. Iti mentin tineretea

Afinele sunt cele mai potrivite fructe pentru a iti mentine celulele tinere. Datorita faptului ca afinele contin deosebit de multi antioxidanti, ele te protejeaza de afectiuni grave precum cancerul si de efectele imbatranirii. Defapt, afinele sunt cele mai bogate fructe in antioxidanti.

3. Te protejeaza de cancer

Cancerul se datoreaza unei mutatii care se produce la nivel celular. Aceasta mutatie se transmite de la o celula la alta, formand intr-un final, tumorile canceroase. Acest tip de mutatie se datoreaza unui fenomen care se produce zilnic in viata fiecareia dintre noi: oxidarea celulelor. Motivul pentru care unele persoane sufera de cancer iar altele nu, se datoreaza predispozitiei genetice si stilului de viata. Daca stilul tau de viata este unul sedentar, traiesti intr-o zona foarte poluata si consumi alimente prajite si grase, atunci inseamna ca iti cresti sansele de a oxida peste masura de mult celulele. Acest lucru inseamna ca risti sa suferi de diverse forme de cancer.

Cancerul este deosebit de studiat in majoritatea statelor lumii. Noi metode de tratament ne ofera sperante din ce in ce mai mari ca putem supravietui acestei boli. Dar haide sa vedem cum o putem preveni.

In primul rand, nu exista nici un stil de viata care sa iti garanteze evitarea acestei boli. In schimb, avem suficiente dovezi sa spunem ca unele alimente sunt deosebit de benefice pentru organism si chiar aduc beneficii indubitabile sanatatii noastre. Astfel de alimente sunt cele care contin antioxidanti. Unul dintre beneficiile importante ale afinelor este acesta: au un continut extreme de ridicat de antioxidanti. Acest lcuru fac afinele un aliment foarte valoros, deci consuma-le oricat de des ai ocazia.

4. Protejeaza inima si reduc colesterolul

Beneficiul antioxidantilor din spatele afinelor nu se rezuma doar la protejarea celulelor. Efectul antioxidant ajuta la reducerea nivelului colesterolului din sange si protejeaza sanatatea inimii.

5. Ajuta la normalizarea tensiunii arteriale

Studiile arata ca afinele ajuta la reducerea hipertensiunii arteriale. Hipertensiunea arteriala este una dintre cauzele majore ale deceselor mondiale.

Un studiu a fost realizat pe persoane care sufereau de obezitate. Studiul a aratat ca 50 de grame de afine consumate timp 8 saptamani le-a redus riscul infarctului cu pana la 6%. Efectul este remarcabil, considerand ca vorbim despre efectul direct al unor fructe care au fost consummate pentru doar 2 luni.

6. Imbunatatesc memoria

Afinele ajuta la stimularea creierului si duc la imbunatatirea memoriei. Si de aceasta data multumita antioxidantilor, afinele ajuta la intinerirea neuronilor si implicit la, imbunatatirea memoriei.

4.83/5 (6)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *