Lucruri pentru care nu trebuie sa te simti vinovata

Fara doar si poate ca exista anumite lucruri pentru care nu trebuie sa te simti vinovata, chiar daca sunt doar pentru tine. Astazi ne-am propus sa discutam despre acele mici placeri la care tanjesti si este foarte normal.

Ai nevoie de timp doar pentru tine pentru a-ti indeplini acele cateva dorinte care te ajuta sa ai o viata mai frumoasa. Nu trebuie sa te simti vinovata daca ai placerea de a merge la o plimbare singura, de a citi o carte buna sau de a avea un hobby, doar al tau.

Viata ar trebui sa fie o calatorie placuta, unde pasiunile ar fi bine sa joace un loc important, daca vrem sa ne bucuram cu adevarat de ceea ce ne inconjoara.

Asa ca nu te simti vinovata fata de familie sau prieteni doar pentru ca uneori alegi sa spui…nu. In cele ce urmeaza vom analiza acele situatii, pentru a intelege la ce ne referim.

Lucruri pentru care nu trebuie sa te simti vinovata

Nu te simti vinovata daca alegi sa te indepartezi de anumiti oameni care nu iti fac bine. Se petrece deseori in viata sa nu mai rezonam cu anumite persoane, prieteni, etc. Iar atat timp cat simti ca indepartarea a avut loc de la sine si este cel mai bine pentru tine, nu ai de ce sa te simti vinovata. Da-ti voie sa traiesti asa cum iti doresti, inconjurata de oamenii in compania carora adori sa petreci timp.

Nu trebuie sa te simti vinovata daca vrei sa cultivi anumite pasiuni sau hobby-uri. Chiar si atunci cand ai o familie, copii, responsabilitati, nu inseamna ca nu poti sa te bucuri de anumite aspecte ale vietii, pe cont propriu. Este normal sa traiesti asa cum iti doresti, atat timp cat ii respecti pe cei din jur si nu deranjezi pe nimeni.

Du-te la acel curs de yoga, alearga prin parc, mergi sa vezi acel muzeu, inscrie-te la un curs de dans. Chiar daca faci acest lucru doar pentru tine, nu uita ca meriti din plin. Atunci cand tu esti mai fericita ii va ajuta si pe cei din jur, pentru ca vei avea o stare de spirit mai buna.

Lucruri pentru care nu trebuie sa te simti vinovata – ce daca ai nevoie de timpul tau?

Multi oameni (de fapt, majoritatea) vor sa aiba momente doar pentru ei, in care se reincarca cu energie. Este un mod perfect normal de a trai, fiind firesc sa ai anumite clipe doar pentru tine. Poate o plimbare sau mersul la cumparaturile zilnice sunt acele momente pentru tine. Nu le neglija si bucura-te de ele cat mai des. Este imperios necesar sa stim in viata spre ce ne indreptam si care este scopul nostru. Iar atunci cand petreci cateva momente doar cu tine iti vei da seama mai bine care este directia pe care vrei sa mergi, in general.

Nu te simti vinovata ca nu vrei sa faci anumite lucruri doar de dragul altora. Desigur ca uneori se intampla sa procedam asa si nu este o problema. Dar atunci cand avem o dificultate in a spune nu si sfarsim prin a le indeplini dorintele altora, doar pentru ca asa vor…s-ar putea sa fie o problema pentru tine.

Alege sa traiesti experientele pe care ti le doresti si evita compromisurile. Altfel vei crea resentimente in sufletul tau, care nu iti vor fi de folos absolut deloc. Cauta sa fii impacata cu tine insati si cu deciziile tale.

Cum sa ai un an mai bun – cu ce sa incepi?

In primul rand, asa cum am mentionat, noteaza pe o foaie de hartie ce obiective ai. Vrei sa iti schimbi jobul? Vrei o noua relatie? O noua silueta? Sa te apuci de sport sau sa calatoresti mai mult? Incepe sa scrii obiectivele si bucura-te de schimbare, pentru ca este momentul sa iti schimbi viata.

Despre legea atractiei am mai discutat, asa ca iti reamintim ca acest proces poate fi unul foarte puternic, asa ca vei invata sa iti programezi mintea…mai multe despre cum sa ai un an mai bun aici >>>

5/5 (4)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *