Cearcane? 7 solutii naturale

Lipsa somnului, sensibilitatea la alergii, diete bogate in sare – lista lucrurilor ce cauzeaza pungile sub ochi, poate continua. Este neplacut si chiar incomod sa te trezesti cu ochii umflati, la primele ore ale diminetii. Deseori, neplacutele cearcane se micsoreaza si chiar dispar pe parcursul zilei. Dar neplacerile apar atunci cand ele nu dispar suficient de repede si esti nevoita sa mergi la diverse intalniri aratand obosita. Pe langa aparenta, pungile sub ochi se simt incomod, dar iata cateva metode naturiste pe care le poti folosi in avantajul tau.

Chiar in confortul caminului, poti incerca aceste metode atat dimineata cat si in timpul zilei, de cate ori poftesti. Ele nu prezinta riscuri si sunt cat de naturale cu putinta. Acum poti spune adio nedoritelor cearcane!

Cearcane? Remedii naturale si deloc complicate

Remediile propuse in acest articol, sunt folosite de generatii intregi, nu doar in Romania dar si in alte tari. Unele sunt mai eficiente decat altele si difera chiar si de la persoana la persoana. Ceea ce trebuie sa stii este ca cearcanele sunt un semnal pe care organismul ti-l da. Asadar, acorda atentie organismului tau. Foloseste aceste metode pentru eliminarea temporara a cearcanelor si a acumularilor limfatice din zona ochilor, dar tine cont si de faptul ca trebuie sa schimbi ceva in stilul tau de viata daca doresti sa vezi schimbari mai permanente.

1. Comprese reci

Compresele reci ajuta la reducerea inflamatiilor, inclusiv la reducerea si eliminarea pungilor de sub ochi. In plus, compresele reci te ajuta sa te trezesti de dimineata. Foloseste gheata infasata in bucati de material, legume congelate sau chiar si o lingura rece.

2. Ceai de musetel

Comprese cu ceai de musetel este o metoda clasica de eliminare a umflaturilor de sub ochi. Musetelul are proprietati anti-inflamatoare si anti-microbiene. Cea mai eficienta metoda este sa aplici un plic de ceai de musetel rece, folosit in prealabil, peste ochi. In acest fel, nu numai ca te bucuri de o cana de ceai revigoranta, dar te poate ajuta sa ai si ochi frumosi.

3. Felii de castravete

Castravetele este bogat in apa. Din acest motiv, feliile de castravete sunt foarte hidratante. Odata aplicate, ele ajuta pielea sa arate radianta si intinerita. Aplicate sub/pe ochi, feliile de castravete ajuta la reducerea pungilor si te ajuta sa te simti pregatita pentru a incepe ziua in forta.

Asemeni musetelului, castravetele are proprietati care amelioreaza iritatiile si umflaturile, acolo unde este aplicat. Pe langa acest lucru, castravetele contine antioxidanti ce ajuta la sanatatea pielii.

Sfat: Pentru a obtine rezultatele dorite, curata coaja castravetelui inainte de aplicare. Aplica si lasa sa actioneze timp de minim 4-5 minute.

4. Miscare

Pungile de sub ochi sunt deseori cauzate de acumularea de lichid limfatic. Pentru eliminarea pungilor de sub ochi, lichidul limfatic trebuie sa se scurga din acea regiune. Masarea zonei ochilor si exercitiul fizic in general, ajuta la scurgerea lichidului intr-un mod mai eficient si mai sanatos decat cremele.

5. Dietele

O dieta bogata in sare este ceea ce trebuie sa eviti. Pe langa sare, evita excesul de alcool, tutun si noptile nedormite. Ceea ce ai nevoie este o hidratare buna, un somn linistit si odihnitor si o dieta echilibrata. In acest fel, nu numai ca eviti formarea pungilor de sub ochi, dar contribui si la o sanatate generala buna.

6. Felii de cartof crud

In acelasi fel in care folosesti castravetele, poti folosi felii de cartof crud. Amidonul si temperatura cartofului, impreuna cu apa secretata, ajuta la reducerea si eliminarea unora dintre cearcane.

Daca doresti sa ii sporesti eficacitatea, pune cartoful in frigider, iar apoi feliaza-l sau rade-l pe razatoare. Aplica cartoful direct pe ochi si lasa-l sa actioneze timp de 15-20 de minute.

7. Dormi cu capul elevat

Poate ca nu ai auzit de aceasta metoda, inca. Spre deosebire de celelalte metode, aceasta este mai putin mentionata de catre naturisti, dar medicina o sustine ca fiind valida si eficienta. Cearcanele pot fi cauzate de acumularea de lichid limfatic in regiunea ochilor, motiv pentru care te poti trezi cu ochii umflati nu doar in regiunea de sub ochi, dar si cu pleoapele umflate.

Solutia este simpla: foloseste o perna. Pentru a dormi confortabil, aseaza perna in asa fel incat sa iti vina peste umar, atunci cand dormi pe o parte. In acest fel, colcoana ta vertebrala este intr-o pozitie cat mai dreapta, iar capul ramane elevat prevenind cearcanele.

 

5/5 (3)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *