Sistemul imunitar si greutatea – o legatura neasteptata!

Se pare ca legatura dintre sistemul imunitar si greutate este mai importanta decat se stia initial, iar un studiu recent a scos la iveala aspecte demne de luat in considerare.

Despre ce este vorba? Pe scurt, cu cat avem o greutate mai scazuta si mancam mai putin cu atat organismul se fortifica si ne apara mai bine! Desigur ca este vital sa mancam sanatos si hranitor pentru a fi mai sanatosi ca oricand.

Se pare ca exista o stransa legatura intre sistemul imunitar si flora intestinala, care te va ajuta sa intelegi mai bine ce se petrece in organismul tau.

Ce ar trebui sa mananci mai des? Care ar fi alimentatia corecta si recomandata de specialisti? Despre toate acestea vom discuta in cele ce urmeaza.

Sistemul imunitar si greutatea – ce trebuie sa intelegi?

Un studiu recent realizat de americani a condus la concluzia ca sistemul imunitar joaca un rol crucial si in ceea ce priveste digestia si numarul de calorii. Practic, acesta este raspunzator de inflamatiile existente in corp, tocmai de aceea este un factor demn de luat in considerare.

Iarasi foarte importante sunt si bacteriile gasite in intestine si care, mai nou, sunt distruse din pricina antibioticelor, de exemplu. Iar acest aspect este cunoscut de multa vreme, inca din anii 50′. De aceea nu este indicat sa consumam prea des antibiotice, observa specialistii. In acest fel ne vom distruge flora intestinala, distrugand anumiti microbi care aveau rolul de a se ocupa de o digestie optima.

Poate nu este intamplator ca, dupa explozia industriei medicamentelor si a utilizarii antibioticelor in tari precum SUA, gradul de obezitate a crescut covarsitor. Desigur ca este doar o presupunere in momentul de fata, asa ca sunt necesare si alte studii. Dar daca se va dovedi a fi 100% adevarat inseamna ca exista o corelatie importanta intre sistemul imunitar si flora intestinala.

Aceasta nu trebuie neglijata, daca vrei ca nutrientii sa fie absorbiti in organism, iar toxinele eliminate cu succes. Nu este un mit faptul ca medicamentele ne fac rau. Uneori sunt necesare, dar atunci cand le poti evita fa-o fara sa mai stai pe ganduri!

Sistemul imunitar, foarte important in lupta cu kilogramele in plus

Lora Hooper, o cercetatoare renumita in domeniul imunologiei a observat si cum inflamatia din organsim influenteaza cresterea in greutate. Adultii obezi, alaturi de ce supraponderali nu raspund la fel de bine la vaccinuri, avand o rata a infectiilor si a bolilor mai crescuta. De ce? Sistemul imunitar nu este la fel de eficient in cazul acestora, asa ca incep sa apara tot felul de probleme de sanatate. Cu alte cuvinte, un sistem imunitar puternic va avea grija si de flora intestinala si microbii existenti in acea zona. Acestia nu trebuie sa paraseasca intestinele, altfel ar putea ataca restul sistemelor din organism. Asadar, sistemul imunitar sanatos tine sub control si acest aspect. Plus ca studiile arata ca metabolismul este influentat la randul sau de imunitate. La fel si cresterea in greutate…

Cu alte cuvinte, aceste studii arata cat de important este sistemul imunitar si…modul nostru de viata. Pentru ca cel din urma modeleaza si imunitatea. La fel nutritia, activitatile zilnice, sportul, etc. Desigur ca un consum ridicat de fibre, nutrienti, minerale si vitamine este esential. Mananca zilnic fructe si legume crude, salate, nuci, seminte, paine integrala. Scade consumul de carne si lactate si opteaza mai des pentru produsele vegetale. Te vei simti mai bine, vei slabi, iar sanatatea ta va fi mai puternica.

Este foarte important sa ai un stil de viata sanatos, care sustine imunitatea si buna functionare a organismului.

Regenerarea sistemului imunitar – ce trebuie sa stii

Oamenii de stiinta de la Universitatea de Sud din California, USA au descoperit informatii uluitoare despre sistemul nostru imunitar. Acestia au declarat ca aceste descoperiri ar putea ajuta oamenii mai in varsta sa regenereze total sistemul imunitar. Vorbim inclusiv despre pacientii care sufera din pricina cancerului.

Cercetatorii din America au testa efectele postului de 2 pana la 4 zile, pe parcursul a 6 luni. Testele au fost efectuate atat asupra oamenilor cat si asupra soarecilor. In ambele cazuri, perioadele de post au dus la scaderea semnificativa a globulelor albe.
Dar ce s-a petrecut este miraculos…>> citeste mai multe despre regenerare aici >>>

5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *