Cafea cu apa tonica – cel mai nou trend al verii!

Despre aceasta cafea cu apa tonica nu prea s-a auzit la noi, dar nu este timpul pierdut asa ca iti propunem sa incerci o bautura „la moda.” Cel putin de vreo 2 ani incoace, hipsterii precum si toti cei din lumea buna savureaza faimoasa bautura. Si nici nu este de mirare. Aceasta cafea cu apa tonica merge de minune vara, in special ca este rece si chiar se adauga si cuburi de gheata inainte de servire!

Esti curioasa sa afli despre ce este vorba? Atunci citeste mai departe si fii in trend in acest sezon calduros. S-ar putea sa te prinda si pe tine faimoasa cafea. Iar daca vrei sa-ti impresionezi invitatii cu ceva deosebit, ar fi o idee buna sa le oferi aceasta bautura rece si foarte speciala.

Haide sa descoperim impreuna reteta „magica”, care a facut deja turul internetului si continua sa fie in topul preferintelor.

Cafea cu apa tonica – o bautura speciala

Cu siguranta iti va placea, in special daca o cafea tare este una dintre primele tale optiuni, atunci cand vine vorba despre bauturi. Vorbim despre espresso, asa ca acest tip de cafea ar fi cel mai indicat pentru a face o cafea cu apa tonica autentica.

Tinem sa-ti precizam ca bautura este originara din Mexic si se serveste chiar in Capitala, adica in Ciudat de Mexico, relateaza huffpost.com.
Asa ca nu ar fi rau sa incerci simpla reteta pe care urmeaza sa o prezentam.

Va fi nevoie sa respecti cantitatile si ordinea pe care o mentionam. Nu ca ar fi o tragedie daca nu ai face-o, dar dorim sa te bucuri de efectul autentic al faimoasei cafele mexicane.

Cafea cu apa tonica – reteta

Ingrediente:

  • 150 ml apa tonica
  • un „shot” de espresso sau cafea la ibric ( 50 ml)
  • gheata
  • o lingura de zahar brun

Mod de preparare

In primul rand, vei prepara cafeaua. Daca ai la dispozitie un espressor vei face un espresso normal. Daca nu, poti cumpara unul de la un magazin sau poti prepara chiar tu o cafea tare la ibric, in cantitate mica. Daca faci doar pentru tine, nu pregati prea multa cafea pentru ca vei avea nevoie doar de 50 ml, adica vei aromatiza totul cu cafea.

Asadar, intr-un pahar inalt de sticla vei pune cuburi de gheata, apa tonica, iar apoi vei turna incet cafeaua, in care ai pus si zaharul ( daca vrei mai dulce). Lasa bauturile sa se intrepatrunda, iar apoi savureaza o cafea speciala si racoritoare.

Occidentalii o servesc inca de la prima ora, dar poate fi si o varianta pentru dupa-amiaza, cand vrei sa te revigorezi un pic.

Dieta cu cafea – ce trebuie sa faci?

Nu putem sa iti dam un regim 100% bazat pe cafea, dar cu siguranta iti putem impartasi cateva “secrete”:

Cafea inainte de efort sustinut. Iti recomandam sa incerci sa mai bei o cafea inainte cu 2 ore de a merge la sala sau de a face sport. De exemplu, o cafea slaba pe la ora 15 este binevenita. Atunci cand savurezi putina cofeina inainte de antrenamente vei avea parte de mai multa energie. Iti va placea mai mult ora ta de sport si nu vei mai avea dureri musculare severe, gratie cafelei…>>>vezi dieta integrala aici >>>

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *