Solutii naturale impotriva tantarilor. Cum ii protejam pe cei mici?

Fara doar si poate ca verile ar fi mult mai frumoase fara daunatorii care isi fac aparitia, asa ca astazi iti vom propune cateva solutii naturale impotriva tantarilor. Dupa cum stii, acestia apar imediat cum caldura se instaleaza si nu de putine ori ne strica orice chef de a sta afara seara.

Sigur ti s-a intamplat sa iesi la o terasa si sa inceapa „asaltul” imediat ce te-ai asezat la masa. Iar daca nu ai o solutie speciala la tine, esti o victima sigura! Din fericire, exista solutii naturale impotriva tantarilor, care functioneaza de minune.

Cu alte cuvinte, trebuie sa-i „convingi” ca nu esti pe placul lor, iar ideile de mai jos s-ar putea sa te ajute mai mult decat crezi. Poti sa le aplici si in cazul celor mici, care sunt tinte sigure.

Ai observat ca unii oamenii par sa fie muscati mai des fata de ceilalti? Uite ce ar fi indicat sa faci pentru a scapa de aceasta corvoada.

Solutii naturale impotriva tantarilor – incearca si vei fi uimita!

Fa dus cat mai des. Nu lasa transpiratia prea mult pe corp, altfel tantarii vor fi atrasi deorece aciditatea corpului va creste. Este o idee foarte buna sa utilizati substante care au mentol la baza, pentru a preveni nesuferitele intepaturi. Pune in palme, chiar cand esti la dus, cateva picaturi de ulei de menta sau cimbru si spala-te bine. Vei observa ca acest mic truc va imbunatati situatia.

Solutie naturala din uleiuri esentiale. Poti sa o prepari chiar tu, la tine acasa. Ai nevoie de 6 picaturi ulei de citronella, 3 picaturi ulei de eucalipt, 3 picaturi ulei de menta, 3 picaturi ulei de lavanda si 100 ml apa plata, informeaza vegis.ro. Amesteca-le bine si pune-le intr-un pulverizator. Aplica la nevoie sau chiar inainte sa iesi seara. Vei observa ca tantarii te vor ocoli, cu siguranta!

Uleiul de busuioc. Pune putin la incheieturi si la gat si vei vedea ca nu vei mai suferi din pricina muscatorilor de tantari. Apropo, foarte utila poate fi si o planta de busuioc, chiar la tine acasa. Tantarii fug de acestea, asa ca vei fi in siguranta.

Solutii naturale impotriva tantarilor – uleiurile esentiale sunt la putere

Ulei de cimbru. Unul dintre cele mai bune remedii pentru aceasta situatie. Vei pune 4-5 picaturi de ulei de cimbru la o lingurita de ulei de masline. Poti aplica acest ulei pe corp, nu in cantitati foarte mari. De asemenea poti prepara o solutie din 5 picaturi ulei de cimbru si 100 ml de apa. La fel, o vei pune intr-un pulverizator si vei aplica pe zonele afectate in general de muscaturile tantarilor.

Ulei de lavanda. Acesta este bun si pentru prevenire dar si pentru tratarea eventualelor intepaturi survenite in urma muscaturilor de tantari. Lavanda este cunoscuta pentru proprietatile sale antiseptice, asa ca nu te sfii sa ungi pielea cu putin ulei, ori de cate ori ai nevoie.

De asemenea este foarte util sa ai o planta de lavanda in casa, din aceleasi motive pe care le-am prezentat mai devreme.

Proprietatile lavandei – iata in ce situatii iti mai poate fi de folos:

– te-ai saturat de tantari? Nu trebuie sa faci altceva decat sa pui cateva picaturi de ulei de lavanda intr-un recipient cu apa. Pulverizeaza in zonele in care tantarii isi fac de cap. Este o solutie naturala si eficienta, in special pentru aceia care au copii si nu vor sa foloseasca produse toxice in preajma lor

– vrei sa faci o baie parfumata si relaxanta? Atunci adauga in apa ta cateva picaturi de ulei si vei vedea ca vor face diferenta. Vei beneficia de o atmosfera placuta si linistitoare, iar somnul tau va fi mult mai placut dupa aceasta baie…citeste mai multe aici >>>

Solutii naturale impotriva tantarilor – nu uita de scortisoara

Ulei de scortisoara. Da, functioneaza de minune si pentru a tine tantarii la distanta, asa ca nu iti face probleme. Ai mai multe metode de a preveni aceste muscaturi. Este nevoie de 25 de picaturi de ulei de scortisoara diluate in 150 ml de apa. La fel, vei pulveriza usor pe piele de fiecare data cand iesi seara afara sau mergi in natura.

Apropo, pentru a trata muscaturile de tantari este necesar sa stii cateva lucruri. Dupa ce ai fost muscata spala imediat zona cu apa si sapun. De asemenea, este util sa pui gheata, bicarbonat de sodiu sau zeama de lamaie.

Vei vedea ca mancarimile vor fi diminuate, iar urmele vor disparea mai repede. Nu neglija aceste mici rani provocate de tantari, cei din urma sunt purtatori de boli, asa ca este important sa prevenim sau sa dezinfectam zonele in care am fost muscati.

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *