Cele mai eficiente produse pentru exfolierea delicata a pielii

O piele cu o stralucire naturala, fara cosuri sau imperfectiuni, este visul oricarei femei. Insa, daca vrei sa fii una dintre reprezentantele sexului frumos care se lauda cu un ten frumos, este important sa-l exfoliezi regulat. In caz contrar, celulele moarte de la suprafata acestuia se fac vinovate pentru aspectul tern al acestuia. Iata care sunt cele mai eficiente ingrediente pentru exfolierea pielii!

Există două moduri prin care poti indeparta celulele moarte de la nivelul epidermei: prin exfoliere mecanica, utilizand scruburi abrazive, ori prin exfoliere chimică, folosind produse care conțin anumiți acizi care dizolva si indeparteaza celulele moarte fara sa agreseze pielea. Pentru tenul sensibil, este de preferat a doua varianta intrucat exfolierea este mult mai blanda.

O data cu inaintarea in varsta, procesul de regenerare a pielii incetineste. Asta inseamna ca dureaza mai mult sa produca noi celule, dar si sa le indeparteze pe cele moarte. Pe masura ce unele celule moarte se acumuleaza la suprafata pielii, tenul capata un aspect incarcat, tern, uscat. Mai mult decat atat, celulele moarte impreuna cu sebumul in exces pot provoca blocarea porilor, cauzand, astfel, aparitia cosurilor ori a punctelor negre.

Prin exfolierea regulata, bariera de celule moarte este indepartata, si, astfel pielea este mai stralucitoare si capata un aspect intinerit. Totusi, pentru ca exista pe piata multe produse care promit un ten impecabil, frumos si sanatos, trebuie sa stii cum sa le alegi pe cele bune pentru tine. Iata ce ingrediente trebuie sa contina produsele cosmetice pentru exfolierea delicata a pielii:

1. Acidul glicolic este un exfoliant extrem de eficient, fiind alcatuit din molecule fine care au abilitatea de a penetra pielea în profunzime. Acest acid desprinde celulele moarte de la suprafata pielii, redand astfel stralucirea tenului.

2. Acidul lactic este folosit si el pentru exfolierea pielii, fiind, de asemenea, eficient si pentru albirea zonelor pigmentate, dar si pentru estomparea ridurilor.

3.  Acidul citric este un alt ingredient eficient pentru exfolierea pielii, acesta fiind capabil chiar sa dizolve stratul superficial al epidermei.

4. Acidul malic este un alt ingredient eficient care ar trebui sa se regaseasca in produsele cosmetice dedicate exfolierii pielii.

5.   Acidul salicilic functioneaza mai ales in cazul persoanelor cu ten acneic, reusind sa deblocheze porii in timpul exfolierii.

Cat de des ar trebui sa-ti exfoliezi pielea 

Daca folosești produse cosmetice pentru indepartarea stratului de celule moarte, trebuie sa iti adaptezi rutina de exfoliere in functie de tipul de ten. Iata cu ce frecventa sa faci asta, in functie de tipul tau de ten:

Ten sensibil, uscat: o data pe saptamana este suficient. In ceea ce priveste cel mai potrivit produs pentru exfoliere, acidul glicolic functioneaza excelent in acest caz.

Ten gras, acneic: poti exfolia tenul de doua, poate, chiar, trei ori pe saptamana, ideal cu un produs pe baza de acid salicilic.

Ten mixt: la fel ca in cazul tenului gras, exfolierea ar trebui facuta la doua, trei zile. Orice ingredient exfoliant este eficient in cazul acesta.

Ten matur: dupa varsta de 45 de ani, exfolierea ar trebui facuta de doua ori pe saptamana. Acidul glicolic este cel recomandat in special.

Daca observi ca pielea ta este iritata ori se usuca in exces dupa exfoliere, inseamna ca trebuie sa reduci frecventa ori sa folosesti un produs mai delicat, cu ingrediente mai putin agresive. In cazul in care nu stii care sunt cele mai potrivite ingrediente pentru tipul tau de piele, te poti consulta cu medicul dermatolog. Acesta iti va face recomandari personalizate, in functie de nevoile tale.

Exfolierea pielii nu este insa suficienta, hidratarea fiind, de asemenea, necesara pentru ca tenul sa arate impecabil. De aceea, trebuie sa aplici un strat de crema hidratanta imediat dupa exfoliere. In acest fel, aceasta va patrunde mai bine in profunzimea tesuturilor. 

Evaluarea acestui articol

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *