Cuburile de gheata – de ce sunt periculoase?

Poate ca nu stiai, dar cuburile de gheata pot reprezenta un adevarat pericol pentru sanatatea noastra. De ce? Ei bine, despre toate acestea vom discuta in cele ce urmeaza. Avand in vedere ca cuburile de gheata sunt tinute foarte mult timp in congelatoare si alte dispozitive speciale, abunda in bacterii.

Iar studiile arata ca nu este deloc de glumit. Acestea pot sustine aparitia unor afectiuni neplacute, la care nici nu te-ai fi gandit. Asa ca astazi vom descoperi mai multe impreuna.

Mai demult, gheata era procurata din zonele de munte sau de acolo de unde natura era inghetata, din cauza frigului. Lucrurile nu mai stau la fel si in ziua de astazi.

Cuburile de gheata – atentie la aparatele speciale

Da, marile restaurante au aparate speciale de producere a cuburilor de gheata, dar acestea nu sunt mereu conform standardelor de igiena. Asa ca este important sa fie foarte bine curatate si intretinute, pentru ca gheata produsa sa fie sigura. Stim, nu te-ai fi asteptat si la aceasta veste si parca este inca un motiv pentru care sa iti faci griji.

Dar mai bine sa stii, decat sa traiesti in ignoranta…Asa ca ai grija data viitoare de unde iti cumperi un cocktail. Un articol aparut in Huffington Post a atras atentia asupra acestui fenomen la care poate nu te-ai fi gandit.

Dar o mare atentie trebuie acordata si mucegaiului, alta problema care survine inclusiv atunci cand vorbim despre gheata. Specialistii sustin ca si acesta isi poate face aparitia…

Cuburile de gheata si mucegaiul

De ce apare mucegaiul in aceste aparate speciale sau in frigider Temperatura scazuta nu ar trebui sa impiedice acest lucru? Ba da, asa se petrece. Dar cand aparatul sau frigiderul sunt oprite si pornite din nou…Nu mai este deloc un mediu sigur.

In special cand vorbim despre aparatele de gheata. Acelea trebuie bine curatate cand sunt puse din nou in priza, pentru ca altfel mucegaiul poate contamina serios cuburile de gheata.

Nu uita sa cureti foarte bine congelatorul inclusiv acasa, de fiecare data cand dezgheti, in acest fel vei risca mai putin. Martin Bucknavage, un expert atunci cand vine vorba despre stiinta alimentara, considera ca mucegaiul este cea mai mare problema a cuburilor de gheata. Ceva neasteptat, dar care se intampla mereu, din cauza neglijentei celor care lucreaza in aceste domenii.

Cuburile de gheata si igiena

Iti readucem aminte ca mucegaiul este o ciuperca parazita, care apare acolo unde este intuneric sau umezeala, in special in mediile in care igrasia este prezenta. Asa ca atentie la aceste fenomene, nu le neglija, pentru ca sanatatea poate fi afectata pe termen lung.

Asa ca nu consuma bauturi cu gheata chiar din orice restaurant, in special daca localul nu pare tocmai „obsedat” de igiena.

ATENTIE!

Evident ca trebuie sa te speli bine pe maini atunci cand prepari o bautura. Desigur ca, daca nu respecti aceste norme minime de igiena, risti ca totul sa fie contaminat.

Imagineaza-ti cum ar fi ca o persoana racita sa puna mana pe cuburi, fara sa aiba grija sa se dezinfecteze intai…

Evaluarea acestui articol

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *