Cum sa iti faci ziua mai frumoasa? Sfaturi simple si usor de aplicat

Cum sa iti faci ziua mai frumoasa, in special cand tocmai ce am trait niste vremuri grele? Ei bine, poate fi o provocare, dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa incercam. Indiferent ce s-ar petrece, stii bine ca viata este scurta, asa ca nu ar trebui sa irosim timpul.

Chiar daca sunt momente grele uneori, nu ar trebui niciodata sa uiti cum sa iti faci ziua mai frumoasa. Si poate fi atat de simplu. Doar dorinta de a sta departe de negativitate si placerea de a te bucura de lucrurile mici te pot salva. Oamenii au senzatia ca sunt necesare sume exorbitante de bani sau averi pentru a fi fericiti. Nimic mai departe de adevar. Banii nu strica, dar nu sunt cei care iti dau o stare de bine, tu esti.

Asa ca haide sa invatam sa ne bucuram de viata mai mult, impreuna.

Cum sa iti faci ziua mai frumoasa – sfaturi simple, la indemana oricui

In primul rand, stai departe de stres si situatiile tipice. Daca nu ai cum sa eviti stresul, incearca macar sa nu te mai consumi. Acum serios, ce rost are sa iti faci o mie de nervi pentru ca sefii sunt suparati, din varii motive? Sau de ce sa le dai apa la moara colegilor negativisti?! Ar fi mai bine sa iti vezi de ale tale si sa iti pastrezi optimismul, orice ar fi.

Bucura-te ca esti in viata, sanatoasa si ai parte de o noua zi. Cumpara cafeaua preferata sau trezeste-te mai devreme pentru a ti-o prepara chiar tu. Merita din plin aceste momente, garantat!

Cum sa scapi de stres – stiai ce parere au psihologii?

Incepe cu activitatea fizica. Cand esti stresata, coprul incepe sa produca hormonul stresului, adica cortizolul. Acesta vine ca un raspuns la situatiile stresante de tipul “lupta sau fugi” . Dar o cantitate mare de cortizol iti poate afecta inima, asa ca stresul este nociv.

Sigur ca nu este cazul sa faci 3 ore de sport pe zi. Incepe cu plimbari lejere, mers pe bicicleta, alergat pe banda, poate si 1-2 sedinte de fitness…totul despre eliberarea de stres aici >>>

Cum sa iti faci ziua mai frumoasa – fericirea este o alegere!

Fara doar si poate, iar daca esti negativista si mereu pusa pe cearta, nu vei avea cum sa te bucuri de viata. Asa ca incepe prin a alege zilnic sa ai o zi buna. Puterea afirmatiilor este uriasa si am mai discutat despre cat de mult te pot ajuta aici.

Multumeste pentru o noua zi frumoasa si productiva, in avans. Simte deja ca ai avut parte de experiente frumoase si o zi minunata, iar starea ta de spirit va „chema” evenimente placute in viata ta.

Stim ce te gandesti. Legea atractiei si toate teoriile new age. Ei bine, lasa ironia la o parte si pune-le la incercare. Pentru ca toate aceste „nebunii” sunt mai utile decat ai crede. Nu crezi? Atunci supune-le unor teste…riguroase.

Trateaza-i pe ceilalti asa cum ai vrea sa fii si tu tratata. Sigur ai mai auzit aceasta fraza, dar gandeste-te cat de mult adevar contine. Suntem consecinta directa a actiunilor noastre. Cu siguranta ai observat si tu ca atunci cand esti fericita totul merge de minune. Cand nu esti, parca tot ghinionul vine spre tine…Nu, nu este intamplator!

Asa ca spune mai des „multumesc”, „imi place ce ai facut”, ” te pricepi de minune la…”, „ma bucur mult sa fiu in compania ta” si asa mai departe. Sigur ai inteles ideea.

Cum sa iti faci ziua mai frumoasa – ai grija de corpul tau

Si de sanatatea ta. Mananca mai sanatos, nu sari peste micul dejun si bucura-te ca mananci alimente nutritive. Alege mai des fructele si legumele proaspete in detrimentul fast-food-ului. Te vei simti mai bine, iar organismul tau si sistemul imunitar vor fi mai puternice. Stim, presupune un efort, dar tine minte ca alimentatia ne influenteaza enorm starea de spirit.

Asa ca bucura-te de fructele de sezon si de salate. Ce mod minunat de a incepe ziua, cu un bol de cereale integrale.

Evita barfa si gandurile rele. Femeile au tendinta de a vorbi de rau alte femei. Ceea ce nu este deloc bine, pentru ca in acel moment si tu te incarci negativ. In special aceasta „barfa de distractie” ar trebui evitata. Sigur stii la ce ne referim. Acele momente cand radem de anumite persoane sau avem senzatia ca suntem mai buni…Oare sa fie aceasta calea spre o viata mai inteleapta si frumoasa?!

De asemenea, nu mai pune la suflet vorbele celorlalti si invata sa fii tu mai buna. Ajuta mai des, vorbeste frumos mai des…si vei observa cum totul incepe sa se schimbe in viata ta. Creeaza viata pe care ti-o doresti incepand chiar de maine, succes!

5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *