Moduri simple in care iti poti relaxa picioarele

Dupa o zi obositoare in care ai stat in picioare sau ai mers pe jos, este important sa stii cum sa iti relaxezi picioarele. Picioarele se pot resimti ca obosite, umflate si/sau amortite, din mai multe motive care variaza.

Uneori este posibil sa suferi de anumite conditii medicale care sa influenteze acest discomfort, dar alteori chiar si cei mai sanatosi pot fi afectati. Iata cateva moduri simple in care iti poti relaxa picioarele.

De ce te dor picioarele

1. Obezitate sau supraponderalitate

Picioarele sustin greutatea corporala. Daca aceasta corporala excede indicele de masa normal, atunci inseamna ca s-a instalat supraponderalitatea sau obezitatea. In cazul acestora greutatea sprijinita pe picioare si sitemul osos (in deosebi coloana vertebrala) este mai mare decat in mod obisnuit.

Sangele se acumuleaza in picioare si creaza presiune si aspect de picioare (in mod deosebit gambe) umflate.

2. Pozitii vicioase

Pozitiile vicioase sunt acele pozitii in care tinzi sa stai pentru perioade de timp sustinute, si la pe care le abordezi in mod frecvent.

Asemenea pozitii sunt: statul jos, in picioare, sprijita cu precadere pe o anumita parte corporala etc.

3. Afectiuni ale rinichilor

Rinichii au functia de a filtra si elimina apa impreuna cu toxine, din organism. Atunci cand functia rinichior este afectata, acumulari de apa in regiunea picioarelor poate fi observata. In mod deosebit la genunchi si glezne, apa se poate acumula creand o presiune care creaza senzatia de discomfort si chiar de durere.

4. Alimentatie precara

O alimentatie precara poate afecta starea de discomfort si oboseala din picioare. Spre exemplu, dietele bogate in sare duc la retentie de apa ce se poate manifesta prin inflamarea picioarelor.

Metode de relaxare a picioarelor

1. Apa cu sare

Adauga sare in apa calda si tine picioarele imersate in solutia rezultata, timp de aproximativ 10-15 minute. Apa cu sare ajuta la relaxarea picioarelor umflate, dureroase si obosite. Prin intermediul unui proces numit osmoza, sarea din apa ajuta ca apa acumulata din celulele pielii sa fie eliminata. Solutia salina are un efect tonic si revigorant, eliminanad durerile.

2. Bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit pentru eliminarea mirosurilor neplacute ale picioarelor. Mirosurile neplacute apar ca rezultat al prezentei unor bacterii daunatoare la nivelul talpilor ai al degetelor de la picioare in mod deosebit. Excesul de transpiratie prin talpi si anumite infectii, agraveaza mirosurile.

Terapia cu bicarbonat de sodiu este simplu de urmat si deloc costisitoare:

  • 1 cana de orez
  • 6 linguri de bicarbonat
  • apa.

Modul de preparare

Fierbe orezul in apa si pastreaza apa de orez rezultata. Aceasta are proprietatea de a stimula circulatia. Adauga lingurile de bicarbonat atunci cand apa este la temperatura pe care ti-o doresti. Imerseaza picioarele in decoctul realizat pentru minim 10 minute, pentru a obtine efectul dorit.

3. Solutie pe baza de lapte

Amesteca lapte cu ulei de masline, lamaie si uleiuri aromate de lavanda sau menta, pentru relaxarea picioarelor. Fara a fi nevoie sa incalzesti amestecul in prealabil, aplica solutia pe picioare. Nu numai ca iti va imbunatati circulatia si iti va relaxa picioarele, dar aceasta ajuta si la imbunatatirea aspectului unghiilor si cuticulelor. Unghiile vor deveni mai puternice si lucioase, iar cuticulele se vor hidrata si emolia in mod natural.

4/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *