Cura de vara – detoxifiere si sanatate!

Ca sa slabesti sanatos si repede ai nevoie de o detoxifiere intensa si cum sa faci acest lucru mai repede decat urmand cura de vara? Vei vedea ca aceasta mica dieta este extrem de eficienta si te va ajuta sa scapi si de kilogramele in plus! In special ca vara toate ne dorim sa aratam mai bine si sa scapam de surplus. Si este momentul ideal, avand in vedere ca ai parte de o abundenta de fructe si legume.

Asa ca nu rata momentul, urmeaza cura de vara si bucura-te de varietatea fructelor si legumelor din comert. Cu siguranta te vei simti mai bine, iar trupul tau va fi mai sanatos si mai zvelt ca oricand.

In cura de vara nu vei avea foarte multe restrictii, dar un lucru este sigur: vei manca sanatos, la ore exacte, iar disciplina va fi „prietena” ta de nadejde.

Esti gata de smoothie-uri, salate, apa plata si sport? Atunci citeste mai departe.

Cura de vara – iata la ce sa fii atenta

Asa cum am precizat inca de la inceput, in cura de vara vei avea cateva reguli de baza, care te vor ajuta sa mananci mai sanatos. In sensul ca vei exclude alimentele procesate, fast-food-ul, dulciurile procesate, sucurile carbogazoase, etc. Intelegi ideea, va trebui sa mananci cat mai sanatos si variat. Ideal ar fi daca pret de 10 zile ti-ai gati chiar tu. In acest fel vei fi sigura ca mancarea ta contine doar ingrediente de calitate.

Nu iti face probleme, nu te vom forta sa gatesti preparate prea complexe, asa ca inarmeaza-te cu rabdare si chef de treaba. Desigur, poti cumpara mancare daca timpul chiar nu-ti permite. Exista si restaurante care gatesc preparate calitative si sanatoase, fara doar si poate.

Cura de vara – reguli:

Mancare naturala si sanatoasa. Regula de baza, daca vrei sa ai succes. Ce inseamna? Ca la micul dejun vei servi cereale integrale cu fructe proaspete si putin lapte/ un smoothie/ o omleta din oua de tara si o salata de cruditati, etc. Intelegi ideea, poti varia, dar important este sa mananci cat mai proaspat si sanatos. La pranz vei putea servi o ciorba de legume si un spanac/ o supa crema de ciuperci si un peste la gratar cu orez/ o supa crema de broccoli si o fasole de sezon. La cina poti manca o salata de cruditati cu putina branza de capra si crutoane/ orez integral cu legume inabusite/ quinoa cu legume si o limonada/ salata de morcovi si mere si o felie de pui la gratar, etc.

Desigur ca poti varia meniul dupa bunul plac, noi ti-am oferit doar cateva exemple demne de luat in considerare. Nu manca foarte mult, limiteaza portiile si nu uita de gustarile dintre mese.

Gustari sub 100 de calorii – ce zici de humus, mango sau afine?

Morcovi baby cu humus. Vei avea parte de betacaroten, vitamina A si proteine. Si da, nu vei consuma mai mult de 100 de calorii. Inmoaie cativa morcovi fierti in 2 linguri de humus. Apropo, morcovii sunt indicati in curele de slabire sustinand intreg procesul, iar studiile englezilor confirma aceste aspecte. Cuburi gheata cu…mango. Suna interesant, nu-i asa? Trebuie sa cumperi mango proaspat, sa faci smoothie si sa il pui…>> vezi mai multe gustari sub 100 calorii aici >>>

Nu vei manca tarziu. Una dintre regulile foarte importante. Tine minte ca nu este indicat sa mananci cu cel putin 4 ore inainte de culcare! Da, iti va fi foame, dar sigur vei rezista in special daca vei bea un ceai sau o cana cu apa. Lichidele te vor ajuta sa uiti de senzatia de foame si vei simti o stare de satietate.

Cura de vara – nu uita de lichide

Bea multa apa. Si lichide precum ceaiurile de slabit, limonadele, dar si fresh-urile de fructe si legume se pun la calcul. Desigur, nu trebuie sa exagerezi, dar tine minte ca acestea contribuie intens la procesul de purificare. Te vor ajuta sa slabesti mai repede prin eliminarea rapida a toxinelor. Bea cel putin 2 litri de apa pe zi. Poti bea o cana de suc proaspat inca de la prima ora!

Sport. Da, stim ca este cald, dar aceasta nu este o scuza in acest caz. Nu uita sa faci fitness sau aerobic, in functie de rezultatele pe care doresti sa le obtii. Vestea cea buna consta in faptul ca exista nenumarate tutoriale online pe care le poti urma, asa ca nu este musai sa mergi la sala. Este necesara doar disciplina, iar odata ce ai inceput cura fa tot posibilul sa o duci la un bun final.

Tine cura de vara cel putin 10 zile si vei slabi pana la 4-5 kilograme, in functie de metabolismul fiecareia. Vei observa ca nivelul de energie va creste, iar tu te vei simti mai bine ca oricand!

5/5 (9)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *