Pepenele rosu. De ce sa NU consumi in exces?

Vei ramane uimita sa afli ca pepenele rosu, pe langa multiplele sale beneficii atunci cand vine vorba despre sanatate si slabit, are si anumite parti „negative.”

Desigur ca nu este vorba despre faptul ca nu ar fi sanatos sau eficient, doar ca oamenii au tendinta sa exagereze, asa cum vei observa in cele ce urmeaza. Este adevarat ca acesta are doar 25 kcal la 100 de grame. Dar ce se petrece atunci cand pepenele rosu incepe sa fie consumat in exces?

In cele ce urmeaza vei descoperi mai multe informatii utile despre pepenele rosu si consumul acestuia, in cadrul anotimpului cald. Vei intelege de ce nu este bine sa exagerezi, in special daca vrei sa slabesti!

Pepenele rosu – in ce conditii te poate ingrasa?

Ei bine, asa cum era de asteptat, ne referim la cei care mananca 1-2 kilograme de pepene pe zi, in special seara. In acel context nu mai este deloc o idee buna, iar consumul de pepene va contribui la procesul de ingrasare. Si sigur nu vrei sa se intample acest lucru. Dar inainte de a descoperi aceste aspecte, haide sa ne reamintim de ce este o idee minunata sa mananci pepene rosu.

Beneficiile pepenelui verde asupra sanatatii

Pentru a-ti da seama cat de sanatos este acest fruct, iti vom prezenta doar cateva dintre beneficiile pe care acesta le va aduce asupra sanatatii tale.

  1. Te va ajuta sa slabesti. Da, consumul de pepene verde poate duce la reducerea masei corporale, asa ca fii sigura ca il introduci in dieta ta. Are rolul de a elimina toxinele rapid si de a reduce acele depozite de grasime de la nivel celular.
  2. Efect antiinflamator si antioxidant. La fel ca majoritatea fructelor, contine antioxidanti din belsug si te va feri de inflamatii. Are in compozitie: flavonoizi, carotenoizi si triterpenoizi, pentru a-ti face o idee…citeste continuarea despre >>pepenele rosu aici >>>

Pepenele rosu contine peste 90% apa si este unul dintre fructele preferate ale romanilor. Problema este ca lumea nu mananca doar 100 de grame de pepene la o masa. De unde apare si problema despre care vorbeam: „Daca o persoana ajunge sa consume 1.5-2 kg de pepene la o masa (ceea ce nu e prea greu), rezulta ca aduce in organism 375-500 kcal / o data, ceea ce echivaleaza cu aproximativ o ciocolata de 100 g (450-600 kcal). Iar daca aceste 500 kcal sunt consumate seara dupa ora 17-18, depunerea este de peste 90% si atunci sa nu ne miram de cresterea alarmanta in greutate, mai ales a persoanelor de sex feminin, minole si sedentare, dar nu numai”, sustine dr. Calin Marginean pe blogul sau, conform realitatea.net.

Pepenele rosu – cand este o idee buna sa consumi mai mult?

In momentul in care vrei sa scapi de nisipul sau pietrele de la rinichi. Atunci te poate ajuta sa elimini mai multe lichide si te vei vindeca mai repede.

Daca scopul tau este acela de a slabi si de a te mentine in forma, limiteaza-te la portii mici de pepene si vei vedea schimbarile. Pepenele rosu poate reprezenta o gustare ideala atunci cand vorbim despre slabit, dar limiteaza-te la o felie doar.

Nu uita ca si pepenele galben este o idee la fel de buna, asa ca bucura-te de aceste fructe de-a lungul intregului sezon calduros.

5/5 (4)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *