Beneficiile pepenelui verde! Consuma-l vara aceasta

Beneficiile pepenelui verde sunt mai putin cunoscute, majoritatea oamenilor consumandu-l pentru gustul sau savuros. Perfect pe timp de vara, pepenele verde este o gustare excelenta si racoritoare, asa ca lumea il asteapta cu entuziasm.

Asa cum stii deja, cel mai indicat este sa consumi pepene vara, atunci este sezonul sau, asa ca vei beneficia de toti nutrientii si vitaminele necesare.

Avand in vedere ca are in compozitie aproximativ 92% apa, nu este de mirare ca reprezinta o gustare indicata in diete. De asemenea, poate fi o excelenta cina „de regim.” De asemenea, are rolul de a fortifica activitatea cardiovasculara precum si sistemul imunitar. Sa iti mai spunem ca are doar 25 de calorii la suta de grame?

Beneficiile pepenelui verde asupra sanatatii

Pentru a-ti da seama cat de sanatos este acest fruct, iti vom prezenta doar cateva dintre beneficiile pe care acesta le va aduce asupra sanatatii tale.

1. Te va ajuta sa slabesti. Da, consumul de pepene verde poate duce la reducerea masei corporale, asa ca fii sigura ca il introduci in dieta ta. Are rolul de a elimina toxinele rapid si de a reduce acele depozite de grasime de la nivel celular.

2. Efect antiinflamator si antioxidant. La fel ca majoritatea fructelor, contine antioxidanti din belsug si te va feri de inflamatii. Are in compozitie: flavonoizi, carotenoizi si triterpenoizi, pentru a-ti face o idee.

3. Sanatatea inimii. Pepenele verde contine si licopen, renumit pentru faptul ca ajuta la mentinerea sistemului cardiovascular. De asemenea, protejeaza si sistemul osos si poate conduce la diminuarea tensiunii arteriale. Contine si potasiu, de aceea are efect asupra sistemului osos, adica duce la fixarea calciului in organism.

4. Efect diuretic. Ai probleme cu constipatia si nu stii cum o poti rezolva? Beneficiile pepenelui verde ating si aceasta sfera, asa ca nu-l evita. Mananca pepene mai des sezonul acesta, iar digestia ta va fi imbunatatita.

5. Curata rinichii. Tocmai pentru ca are un efect diuretic intens, consumul de pepene verde este recomandat si celor care se confrunta cu probleme ale rinichilor.

6. Protejeaza sistemul muscular. Da, pepenele te poate ajuta si atunci cand vine vorba de musculatura din corp, avand in vedere ca sustine buna functionare a nervilor si a muschilor. Ideal dupa o sedinta de antrenament sportiv.

7. Fortifica sanatatea ochilor. Betacarotenul din pepenele rosu va fi tranformat in vitamina A, care iti va proteja ochii. De asemenea, are rol important si asupra sanatatii pielii si a tesuturilor.

Beneficiile pepenelui verde si alimentatia

Ce rol important mai are acest fruct? Va ajuta la scaderea aciditatii din corp. In caz ca nu stiai, corpul nostru trebuie sa fie cat mai bazic, asa ca nu trebuie sa consumam prea multe alimente acide. Tocmai de aceea nu consuma in exces carne, branza si oua.

De asemenea, beneficiile pepenelui verde te pot ajuta si atunci cand vine vorba de sistemul imunitar. Vitamina C se gaseste din abundenta in pepenele verde, aceasta avand un rol foarte important in organism.

Te va ajuta in vindecarea eventualelor leziuni si rani, asa ca nu trebuie sa iti lipseasca din alimentatie. Pepenele verde este unul dintre fructele-vedeta ale verii, asa ca asigura-te ca il consumi cat mai des, beneficiile sunt nenumarate.

 

 

5/5 (6)

Va rugam sa evaluati acest articol

Un comentariu la „Beneficiile pepenelui verde! Consuma-l vara aceasta

  • 31 august 2017 la 13:40
    Permalink

    efectul diuretic nu are legatura cu constipatia

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *