Ce sa mananci inainte de miscare – sfaturi utile

Ce sa mananci inainte de miscare poate fi o chestiune cat se poate de serioasa si probabil ca multe femei ar dori sa stie. Este evident ca, chiar daca vrei sa te mentii in forma si sa mergi la sala tot trebuie sa mananci ceva inainte. Dietele drastice nu au mereu succes, iar explicatia este simpla: infometarea este periculoasa pentru organism.

Asa ca ia in calcul ce sa manaci inainte de miscare, este chiar important. Sa zicem ca deja ai stabilit ce exercitii sportive ti se potrivesc cel mai bine. Asa ca este momentul sa te ocupi putin de nutritie. Probabil ca in momentul in care vei vedea lista te vei bucura. Alimentele recomandate nu sunt nici pe departe unele „de ignorat”.

Ce sa mananci inainte de miscare, pentru a avea rezultate favorabile

Asa cum probabil te astepti, este vorba de o serie de alimente sanatoase, bogate in nutrienti, vitamine si minerale. Este clar ca lista va include multe fructe si cereale, nu-i asa?

1. Bananele. Ce ne-am face fara acest fruct bogat in nutrienti si proteine? Le poti consuma fara probleme inainte de activitatile sportive. Iar rezultatele vor fi favorabile. Ce contin bananele? Carbohidrati „sanatosi”, fier si potasiu, care te vor ajuta sa eviti afectiunile musculare.

2. Fulgi de cereale integrale si fructe de padure. Ce combinatie de zile mari pentru acele femei care doresc sa fie in forma. Cerealele integrale, cum ar fi fulgii de ovaz, sunt bogati in carbohidrati si se digera lent. Asa ca foamea nu te va acapara atunci cand iti vei face exercitiile sportive.

Desigur, este indicat sa il consumi dimineata, iar daca vei face sport atunci, cu atat mai bine. De ce in combinatie cu fructele de padure? Pentru ca acestea sunt si ele bogate in carbohidrati si antioxidanti, asa ca sunt o combinatie imbatabila.

3. Nucile. Perfecte inainte de un antrenament zdravan. Contin uleiuri, proteine, minerale, etc asa ca sunt o gustare excelenta. Poti manca o mana de nuci (caju, migdale, nuci romanesti) neprajite si nesarate, alaturi de 100 de grame de zmeura. Te vei simti excelent, mai ales dupa ce vei face si sport.

4. Smoothie-urile. Daca inca te intrebi ce sa mananci inainte de miscare, afla ca smoothie-urile sunt o idee foarte buna. Poti adauga ce fructe si nuci doresti in acestea, precum si condimente. Practic, nu ai nicio limita cand vine vorba de acestea. Foloseste-ti creativitatea si arunca in blender fructele care sunt gustul tau.

RECOMANDARE! Incearca o reteta simpla: o banana, fructe de padure, cateva nuci (inmuiate in prealabil), putina nuca de cocos rasa si o lingurita de miere. Nu uita sa adaugi apa, pentru a fi mai cremos si usor de baut. Te vei indragosti instant de acest gust. Plus ca iti vei asigura necesarul de calorii pentru cina, de exemplu.

Ce sa mananci inainte de miscare – concluzii

Daca vrei ca activitatile sportive sa te ajute in procesul de slabire, de exemplu, este clar ca miscarea este foarte importanta.

Te va ajuta sa iti tonifiezi corpul, iar aceste gustari sanatoase vor stimula organismul sa elimine toxinele. Acest fapt este foarte important pentru sanatate. Nu ignora importanta nutritiei si axeaza-te pe activitatile sportive care ti se potrivesc cel mai bine.

 

4.5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *