Retete de pranz pentru munca de acasa – tu ce mananci?

Pranzul in munca de acasa iti da batai de cap? Nu stii ce sa mai gatesti, in special ca de multe ori ai prea multe de facut tocmai la acea ora? Atunci este cazul sa te organizezi mai bine si sa intelegi ca poti opta pentru retete simple.

De asemenea, ce mananci seara poate fi adaptat si pentru pranz, asa ca nu este cazul sa gatesti de 2 ori. Oricum, avand in vedere ca munca de acasa poate fi solicitanta, iti vom sugera cateva retete simple, pe care sa le pregatesti de seara. De asemenea, poti gati pentru 2-3 zile. Cine a zis ca trebuie sa mananci tot timpul proaspat?

Poti adauga o salata de cruditati mancarurilor, pentru un plus de energie. Desigur ca este bine sa poti gati chiar inainte de a manca, dar poti prepara bucate sanatoase si satioase si pentru mai multe zile. Haide sa vedem despre ce este vorba.

Munca de acasa si pranzul. Ce sa mai mancam?

Probabil cu totii ne-am pus aceasta intrebare. In special daca erai genul de persoana care manca la restaurantul de la birou, atunci este o mare schimbare pentru tine. Poate ca nu obisnuiai sa gatesti inainte, iar acum a fost cazul sa te adaptezi. In special ca mancarea livrata acasa poate fi foarte costisitoare.

Plus ca nu este la fel de sanatoasa ca cea pregatita de tine, in care vei adauga alimente sanatoase, proaspat cumparate. Ok, ce retete ai putea incerca?

Paste cu legume si somon (sau de post, fara somon, daca vrei). Ai nevoie de o punga de paste integrale pe care le vei fierbe, dupa bunul plac. De asemenea, vei cumpara ceapa, rosii cherry, dovlecel, vinete, ciuperci, etc. Desigur ca poti varia legumele si cantitatile, in functie de preferinte.

Marunteste legumele mai sus mentionate si adauga intr-o tigaie 2 linguri de ulei de masline. Pune prima data ceapa, apoi legumele pe rand, in timp ce le amesteci, de fiecare data. Lasa-le sa se rumeneasca un pic, adauga 1/2 cana de apa. Cand vor incepe sa fiarba mai amesteca, din cand in cand. Spre final adauga si cateva linguri de suc de rosii sau chiar o cutie de rosii maruntite, cum preferi. Mai da un clocot si condimenteaza bine, la final. Somonul il vei rumeni intr-o tigaie si vei servi cu paste. Poti pune putin parmezan deasupra si vei avea parte de o masa copioasa si sanatoasa.

Aceasta reteta merge de minune si seara, dar si la masa de pranz. Asa ca este o maniera facila de a economisi timp. Poti opta si pentru o salata de ton, alta idee excelenta.

Pranz si munca de acasa  – salate?

Daca ai 5 minute la dispozitie, spala o salata verde si marunteste frunzele. Pune-le intr-un bol, adauga cateva linguri de porumb fiert (dupa gust), o conserva de ton in ulei, o rosie taiata felii. Amesteca bine totul si serveste acest pranz lejer, alaturi de 2 felii de paine integrala prajite.

Daca vrei sa prepari o salata mai satioasa, poti adauga si o conserva de fasole rosie si un ardei capia (sau cateva fasii) taiate marunt. Acest pranz va deveni mult mai satios decat te asteptai.

Daca vrei sa prepari totul de seara, iti mai dam si alte cateva idei. Pune pe gratar cateva felii de piept de curcan, condimentate bine. Intre timp, fierbe niste orez si legume congelate. Condimenteaza-le bine la final, dupa ce le amesteci. Adauga si ulei de masline, va merge de minune  cu curcanul la gratar. Desigur ca poti servi pentru 2 zile acelasi pranz, in special ca gustul nu va fi alterat, ca in cazul unei salate pregatite cu mult timp inainte.

Legumele la cuptor, supele creme, tocanitele de naut sunt alte idei excelente. Avem cateva retete rapide si minunate si pentru cei mici, vezi AICI.

Supa crema de rosii rumenite la cuptor

Ingrediente

– un kilogram de rosii

– 3 ardei capia

– un litru de apa calduta

– o ceapa mare

– 5 catei de usturoi

– 2 linguri ulei de masline

– condimente: sare, piper, busuioc, putin turmeric, etc

– o lingura de smantana (optional), pentru servire…vezi continuarea retetei aici >>>

3.67/5 (3)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *