Retete rapide de weekend. Ideale si pentru dieta!

Daca vrei sa te mentii in forma chiar si in weekend, iti propunem cateva retete rapide absolut delicioase. Pentru ca aici intervine, uneori, o problema. Mancarurile pentru regim sunt, in general, mai putin gustoase. Exista nenumarate persoane care nu tolereaza ideea unor mancaruri fade, lipsite de gust si deloc apetisante.

Special in ajutorul lor venim cu cateva retete rapide, perfecte pentru weekend. Stai linistita, nu te vom pune prea mult la munca. Asa ca iti vom sugera cateva preparate culinare relativ usor de realizat.

Iti recomandam sa mergi la cumparaturi inainte, asa ca „verifica” prima data ce ingrediente iti lipsesc si ce vrei sa pregatesti din ceea ce iti propunem.

Retetele rapide de weekend sunt alegerea ideala

Paste cu legume rumenite la cuptor

Ingrediente:

– 500 grame paste integrale (sau de care vrei tu, poti alege si paste din porumb sau orez)

– un dovlecel mare

– o vanata

– 4 rosii

– 2 ardei capia mari

– o ceapa mare

– 5 catei de usturoi

– 2 linguri ulei de masline

– condimente, la alegere

Mod de preparare

In primul rand, vei curata si vei felia legumele de mai sus, dupa bunul plac. Iti recomandam sa le tai cubulete, nu foarte mari, dar nici prea mici, pentru a simti gustul intens al legumelor. Ceapa o vei taia rondele, cateii de usturoi poti sa-i lasi intregi.

Pregateste o tava generoasa si pune hartie de copt. Deschide cuptorul la 180 de grade si lasa-l sa se incalzeasca 15 minute. Pune legumele in tava, amesteca-le bine, adauga condimentele si 2 linguri ulei de masline. Amesteca-le din nou, pentru ca toate ingredientele sa se omogenizeze. Da tava la cuptor pentru 30-35 de minute sau pana legumele sunt fragede.

La final le vei scoate din cuptor si le vei amesteca cu pastele fierte al dente, in prealabil. Merg de minune cu putin parmezan ras deasupra, poti servi si un gratar de curcan alaturi de acestea sau orice alta carne preferi.

Retete rapide de weekend – sanatoase si usor de pregatit

Somon cu orez si legume

Ingrediente

– 300 grame somon afumat

– 200 grame orez

– 150 grame legume congelate (mazare, porumb, ardei)

– o ceapa medie

– 2 catei usturoi

– un varf de turmeric, piper, sare

Mod de preparare

Vei curata ceapa si o vei toca marunt, la fel si usturoiul. Pune totul la calit pentru 2-3 minute, dupa care adauga legumele congelate si lasa-le sa fiarba la foc mic, pana sunt fragede. In paralel, pune si orezul la fiert si amesteca din cand in cand. Cand este gata, pune-l intr-o strecuratoare si lasa-l sa se scurga bine.

Marunteste somonul afumat si pune-l peste legumele care fierb, inainte cu 5 minute ca acestea sa fie gata. Dupa aceea, nu-ti ramane altceva de facut decat sa torni compozitia peste orezul fiert. Amesteca bine, pune condimente si bucura-te de un preparat delicios, ideal si in diete. Merge alaturi de un pahar de vin alb demisec.

Supa crema de rosii rumenite la cuptor

Ingrediente

– un kilogram de rosii

– 3 ardei capia

– un litru de apa calduta

– o ceapa mare

– 5 catei de usturoi

– 2 linguri ulei de masline

– condimente: sare, piper, busuioc, putin turmeric, etc

– o lingura de smantana (optional), pentru servire

Mod de preparare

Spala bine rosiile si ardeii si toaca-le dupa bunul plac. Nu trebuie sa te chinui prea mult pentru ca la final vom da totul la blender. Feliaza si ceapa, usturoiul si pune totul intr-o tava generoasa, tapetata cu hartie de copt. Amesteca bine toate ingredientele si pune uleiul de masline, condimentele. Lasa totul la cuptor pentru 30 de minute, iar apoi inchide focul si lasa legumele sa se raceasca putin. Adauga totul in blender si incalzeste apa pe care o vei adauga peste ingrediente. Pont: nu o pune pe toata dintr-o data ci gradat. Uneori poate iesi mai putin cremoasa, daca adaugi apa din prima, asa ca pune doar 0,5 la inceput si mai adauga, daca e cazul.

Vei obtine o supa delicioasa, pe care o poti garnisi cu busuioc deasupra, putina smantana si nu uita sa prajesti 2 felii de paine integrala.

5/5 (3)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *